Laita ystävällesi tänään viesti ja kerro kuinka ihana hän on! Kuva: Shutterstock
Laita ystävällesi tänään viesti ja kerro kuinka ihana hän on! Kuva: Shutterstock

Tosiystävistä kannattaa pitää visusti kiinni, sillä heitä on harvassa. Millainen on korvaamaton kaveri?

Tosiystävän kanssa on helppo olla rennosti omanlainen

Ystävän kanssa voi jakaa rehellisesti kaikki ilot ja surut. Tosiystävälle voi paljastaa asiat, jotka eivät muuten kestä päivänvaloa – eli kun sait ensimmäisen hiivatulehduksesi tai kostean illan päätteeksi oksensit sänkyysi.

Hän sanoo sen, mitä muut eivät kehtaa

Hyvä ystävä uskaltaa antaa kritiikkiä ja myös kyseenalaistaa kaverinsa toimet. Ystävän neuvot voivat olla arvokkaita, mutta oikeassa tilanteessa hän osaa myös jättää neuvomisen myöhemmäksi.

Ärsyttääkö ystävän käytös? Ei se mitään!

Tosiystävyys ei katso kellonaikaa

Kun hätä iskee, ystävälle voi soittaa vaikkapa keskellä yötä. Parhaimmillaan hän kaasuttaa luoksesi jopa toiselta puolelta Suomea.

Tosiystävä ei tuomitse eikä arvostele

Kun päädyt putkaan tai sössit parisuhteesi, ystävä tukee tuomitsemisen sijaan. Sattuuhan näitä paremmissakin piireissä, hehheh. Oikea ystävä ei arvostele elämänvalintojasi.

Tosiystävä pitää yhteyttä

Vaikka elämäntilanteet ajavat teidät erilleen, jaksatte pitää yhteyttä. Oli yhteydenpito sitten yksittäinen snäppi, kommentti Facebookissa tai satunnainen puhelu – pienet asiat ovat loppupeleissä niitä suurimpia.

Mistä tunnet sä ystävän? Siitä, että hän tulee paikalle.

Hän muistaa sinut kiireidenkin keskellä

Uudet parisuhteet tai työkiireet ovat joskus sudenkuoppa ystävyydelle. Tosiystävä osaa järjestellä asiat niin, että ehtii viettää aikaa sinun kanssasi. Aina löytyy hetki, pienikin.

Ystävyys on tekoja

Tosiystävä muistaa sanoa välillä, että olet tärkeä, halaa ja muistaa isot päiväsi. Joskus hän lähettää kortin ulkomailta, tulee avuksi muuttoon ja kaasoksi häihin tai ilmestyy pitsan ja valkkaripullon kanssa oven taakse.

7 päivää, 7 pientä tekoa.

Tosiystävän kehtaa aina kutsua kylään

Vaikka koti olisi kaaoksessa ja röhnöttäisit itse darraisena tai itkuisena sohvalla, ystävä ei ole moisesta moksiskaan. Ystävälle ei tarviste koristautua.

Piristä ystäväsi päivää ja jaa tämä juttu hänelle.