Mummola näkyy kipoissa ja kupeissa. Keräilijät eivät osta astioita hinnan tai merkin perusteella, vaan niihin liittyvien tunteiden takia.

Yksi kerää keltaisia kuppeja, toinen 1960-luvun värikkäitä retroastioita, kolmas Arabian Maisema-sarjaa. Keräilijällä on aina joku oma juttunsa, joka miellyttää silmää.

Yksi huippusuosittu astiasarja on Inkeri Leivon suunnittelema valkoinen Arctica. Se lanseerattiin Arabialla 1979 ja on yhä myynnissä.

Arabian astioihin erikoistuneen Astialiisa-puodin kauppias Tiina Westerlund kertoo keräilyn olevan voimissaan ja kippokaupan käyvän hyvin.

– Suomalaiset tykkäävät sinisestä, ja Arabian sinivalkoiset Suomenkukka-astiat ovat suosittuja. 1940-luvulla ja sen jälkeen valmistettuja astiastoja täydennetään paljon. Ne on yleensä peritty, ja nyt tarvitaan lisäosia.

Westerlundin mukaan astioita keräillään niihin liitetyn tunteen takia, ja erityisen suosittuja ovat omassa lapsuudenkodissa käytetyt sarjat, jotka vanhemmat ovat saaneet häälahjaksi.

Muistojen keräily alkaa usein neljänkympin jälkeen, kun omat vanhemmat vanhenevat tai kuolevat. Silloin tajuaa, että lapsuus katoaa, jos sitä ei tallenna.