Alfa Romeo MiTo on urheilullinen sisältä ja ulkoa.
Alfa Romeo MiTo on urheilullinen sisältä ja ulkoa.

Sporttiuutuus sopii parhaiten pieniin talouksiin.

Italialainen Alfa Romeo ei ole massojen auto, eikä sitä ole myöskään MiTo. Sporttiuutuus käänsi koeajoviikolla yllättävän paljon katseita ollakseen pikkuauto. MiTossa onkin italialaista tyylikkyyttä. Auton muotokielen uskotaan vetoavan etenkin trendikkäisiin kaupunkilaisiin.

Terhakka ulkokuori ei petä, sillä myös sisusta on urheilullinen. Persoonallinen matkustamo palvelee kuljettajaa: tyylikäs kojetaulu on selkeälinjainen ja valkopohjaiset mittaristot helposti luettavissa. Ratin takana viihtyy muutenkin. Auto kulkee jouhevasti. Erikoisuutena on D.N.A-valitsin, jolla kuski voi säätää menoa ajotyylin ja kelin mukaan. Säädöt ovat urheilullinen dynamic, kaupunkiajoon soveltuva normal ja huonoille keleille all weather.

3-ovinen MiTo soveltuu parhaiten pieniin talouksiin. 270 litran tavaratila nielee nuorenparin ruokaostokset, mutta varsinainen kuljetusjuhta auto ei ole. Moottorivalikoimassa on kolme bensa- ja kaksi dieselkonetta. Turvallisuus on kohdillaan, sillä auto on varustettu seitsemällä turvatyynyllä, turvavöiden kaksivaiheisilla kiristimillä ja aktiivisilla niskatuilla. Euro NCAP -törmäystestissä MiTo saavutti täydet viisi tähteä.

Alfa Romeo MiTo 1,4 T-Jet 155

Keskikulutus: 6,5 l/100 km

Teho: 155 hv

CO2: 153 g/km

Kiihtyvyys: 0–100 km/h 8 s

Huippunopeus: 215 km/h

Hinta: 23 490 €