Kohta possu taas pullistuu. Kuva: Shutterstock
Kohta possu taas pullistuu. Kuva: Shutterstock

Säästäminen vaatii vain vähän luovuutta. Kaikesta kivasta ei tarvitse luopua.

Talousvalmentaja Kirsi Salo ja Me Naisten toimitus antavat säästövinkkejä kaikille lomailojen köyhdyttämille. Olkaa hyvät!

1. Vaihda vaatteita kavereiden kanssa

Jos omasta vaatekaapista ei tunnu löytyvän sopivia työvaatteita syksyksi, kavereiden vaatekaapista voi löytyä. Jollain saattaa oolla kaapissaan sellainen jakkupuku, jonka sinä tarvitsisit.

Järjestä siis vaatteidenvaihtobileet tai esitelkää vaatteitanne suljetussa Facebook-ryhmässä kavereiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Tuunaa vaatteita itse

Ystäviltä hankittuja tai omia vaatteita kannattaa tuunata. Esimerkiksi nappien vaihtaminen voi antaa puserolle kaivattua uutta ilmettä. Jos olet laihtunut, kavenna hametta saumoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Myy ja osta kirppikseltä

Tiesithän, että kirpputorit eivät ole enää täynnä koinsyömiä virttyneitä lumppuja? Hyvällä kirppiksellä voit myydä omia tavaroitasi, tienata satasia ja tsekata samalla tarjonnan syksyn vaatetarpeitasi ajatellen.

4. Katso sopimukset läpi

Kasaa kaikki säännöllisesti tulevat laskut, kuten netti-, puhelin- ja vakuutuslaskut, yhteen pinoon. Käy sitten laskut läpi ja kysy firmoilta, onko niillä uusia tarjouksia. Harvan puhelin- tai nettiliittymä on nimittäin se uusin ja halvin vaihtoehto. Jos vanhalla firmalla ei ole halvempaa sopimusta, sopimus kannattaa kilpailuttaa.

5. Fillari alle ja auto parkkiin

Varsinkin, jos kesällä on tullut istuttua terassilla siiderillä tai oluella ja syötyä rasvaisia ruokia, töihin kannattaa kulkea pyörällä. Kroppasi kiittää pyöräilystä ja voit jättää bussilipun tai bensat ostamatta. Jos pyöräilet koko syksyn räntäkeleihin asti, voit säästää satasia.

6. Mene metsään än yy tee, nyt

Jos aikaa vain riittää, mene marjaan, sieneen ja villiyrttejä poimimaan ja täytä pakastin kaikilla ilmaisilla luonnonherkuilla. Marjojen ja sienien lisäksi kelpaa poimia esimerkiksi nokkosia, hanskat kädessä. Saat pakkasen ja purkit täyteen terveellistä ruokaa ilmaiseksi ja talvella säästät ehkä myös lääkekuluissa, kun jokainen flunssa ei kaada sinua petiin. Marjat ja yrtit nimittäin kohottavat vastustuskykyä.

7. Varaa tarjousmatka ajoissa

Talven etelänmatkat ovat luultavasti halvempia nyt kuin parin kuukauden kuluttua. Osta siis matkasi ajoissa. Jos tykkäät halpalentoyhtiöistä Facebookissa, näet niiden tarjoukset helposti uutisvirrassasi.

8. Mene ilmaisiin menoihin

Loppukesällä on iso liuta ilmaisia puistojumppia ja muita ilmaismenoja. Vaihda maksulliset menot ilmaisiin menoihin.

9. Valitse halvempi ruokakauppa

Ruokakauppojen hinnoissa voi olla isojakin eroja. Kannattaa vertailla kauppojen hintoja. Menemällä vakiokauppaasi halvempaan kauppaan tai ostamalla puolet ruuasta halvemmasta kaupasta voit säästää kymppejä viikossa.
 
Lue myös:

Ruokailua Marttojen malliin

Säästöreseptit herkuttelijalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla