Luovat tyypit tietävät, että ideat tulevat tyhjästä: kun mieli on hetken muualla. Kuva Shutterstock
Luovat tyypit tietävät, että ideat tulevat tyhjästä: kun mieli on hetken muualla. Kuva Shutterstock

Yhdeksän piirrettä, jotka yhdistävät luovia ihmisiä.

Kuinka kekseliäs mieli toimii? Miksi joillekin syntyy inspiraatioita tyhjästä? Ja miksi usein käy niin, kun luovia ratkaisuja eniten kaipaisi, niitä ei ilmesty edes väkisin yrittämällä.
 
Vaikka tyypillistä luovaa ihmistä on vaikea määritellä, jotkin ominaisuudet ovat yhtäläisiä. Amerikkalaislehti Huffington Post listaa artikkelissaan luovien ihmisten tapoja.

1.  He ottavat riskejä.

Luovuus on kykyä tehdä jotain tyhjästä, ja siihen tarvitaan riskien ottamista. Luova ihminen viihtyy ottaessaan riskejä elämän eri osa-alueilla. Hukkaan heitetty aika ja raha tai tahriintunut maine ovat vain sivutuotteita pieleen menneestä taiteesta.

2. He etsivät uusia kokemuksia.

Luovat ihmiset nauttivat, kun saavat antautua uusille kokemuksille, tunteille ja mielentiloille. Avoimuus, älyllinen uteliaisuus sekä jännityksen etsiminen tuovat mukanaan tuoreita ajatuksia. Kokeile vaikka yksin matkustamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. He kääntävät elämän esteet edukseen.

Vastoinkäymiset ravistelevat mieltä ja voivat olla mahdollisuus luoda uutta. Luovat ihmiset käyttävät vaikeuksia ja traumoja mahdollisuutena kasvuun. Trauma voi auttaa ihmistä kasvamaan myös ihmissuhteissa. Kun on kokenut vaikeuksia, näkee toisin elämän arvon ja maailman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. He seuraavat intohimojaan.

Luovat ihmiset ovat usein luonnostaan motivoituneita – eli he ovat motivoituneita toimimaan ja tekemään työtä sisäisestä halusta eivätkä niinkään ulkoisesta palkkiosta tai tunnustuksista.

5. He epäonnistuvat usein.

Sietokyky on luovuuden edellytys. Luova työ on täynnä jatkuvia epäonnistumisia, mutta vikoja ja epäonnistumisia ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti.

6. He ottavat aikaa yksinololle.

Taiteilijat mielletään yleensä yksinäisiksi susiksi, mutta yksinäisyys voi olla vain avain luovaan ajatteluun. Oma aika antaa mielelle aikaa sekä tilaa inspiraatioille.

7. He huomaavat kaiken.

Luovat ajattelijat saavat ideoita pienistäkin yksityiskohdista. He saattavat inspiroitua vastaantulevien kasvoista tai vaikkapa räntäsateesta.

8. He työskentelevät silloin, kun heille parhaiten sopii.

Monet suuret taiteilijat kertovat tekevänsä työnsä parhaiten aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Esimerkiksi maineikas arkkitehti Frank Lloyd Wright herää kolmelta aamuyöllä, työskentelee useita tunteja ja menee takaisin nukkumaan. Työ määrää päivän rytmin.

9. He haaveilevat.

Luovat tyypit tietävät, että parhaat ideat tulevat näennäisesti tyhjästä: kun mieli on hetken muualla. Unelmointi auttaa etenemään kohti omia päämääriä ja tavoitteita.

Lähde: Huffington Post

Sisältö jatkuu mainoksen alla