Suuteleminen on likaista mutta terveellistä. Kuva: Shutterstock
Suuteleminen on likaista mutta terveellistä. Kuva: Shutterstock

Oletko joskus miettinyt, miksi ihmiset haluavat suudella toisiaan? Tutkijat selvittivät syyn – ja se ei ole kovin viehättävä.

Se hetki, kun toisen huulet vetävät puoleensa. Se hetki, kun vatsasta nipistää ja janoat suudelmaa jokaisella solullasi. Se hetki, kun lähestyt hänen huuliaan ja tempaudutte intohimoiseen, pehmeään, kiihkeään suuteloon.

Siinä hetkessä on pohjimmiltaan kyse vain miljoonien bakteerien jakamisesta.

Hollantilaistutkijat väittävät selvittäneensä evoluutioperusteisen syyn sille, miksi toisistaan kiinnostuneet ihmiset haluavat suudella toisiaan. Ja syy ei valitettavasti ole kovin romanttinen. Tutkijoiden mukaan pussailu saa kumppanit jakamaan bakteereita, mikä vahvistaa heidän vastustuskykyään.

Kymmenen sekuntia kestävän suudelman aikana ihmisestä toiseen siirtyy peräti 80 miljoonaa bakteeria.

– Intiimi suuteleminen, joka sisältää kielikontaktin, on tyypillistä ainoastaan ihmisille, mutta on normaali tapa yli 90 prosentissa tuntemistamme kulttuureista, sanoo hollantilaistutkija Remco Kort Daily Mailissa.

Hollantilaisen Organisation for Applied Scientific Research -laitoksen tutkijat seurasivat 21:tä paria ja huomasivat, että mitä enemmän parit suutelevat keskenään, sitä yhtenäisemmäksi heidän elimistönsä mikrobistot muodostuvat.

Päivittäinen pussailu auttaa pariskunnan elimistöjä selättämään infektiot, joille he yhdessä altistuvat. Lisäksi se auttaa sopeuttamaan ja tehostamaan ruuansulatusta, sillä parit syövät tyypillisesti samaa ruokaa.

Eli pussailu on tutkitusti sekä ihanaa, vähän ällöttävää että terveellistä.

Pus, pus!

Lue myös:


Suutelu kertoo, sovitteko yhteen


Ensisuudelma on vaivaannuttavan ihana – ja tämä video todistaa sen