Mitä viestisovellusta sinä käytät eniten? Kuva: Shutterstock
Mitä viestisovellusta sinä käytät eniten? Kuva: Shutterstock

Vuosipäivänsä kunniaksi Whatsapp uudistaa Tila-kenttänsä. 

Suosittu viestisovellus Whatsapp täyttää tällä viikolla kahdeksan vuotta. Juhlan kunniaksi sovellukseen on tiedossa uusi päivitys, joka saa sen muistuttamaan enemmän Snapchat-sovellusta.

Pian Whatsappin Tila-kenttässä voi nimittäin jakaa rivinmittaisten tekstipätkien lisäksi kuvia ja videoita. Kuvaa voi muokata piirroksilla, teksteillä ja emojeilla. Päivitykset näkyvät omille kontakteille 24 tunnin ajan, ja toiset ihmiset voivat reagoida päivityksiin suoraan niitä klikkaamalla.

Uusi ominaisuus muistuttaa pitkälti Snapchatin Tarina-ominaisuutta. Myös sen avulla käyttäjä voi jakaa seuraajilleen kuvia ja videoita, jotka näkyvät heille 24 tuntia.

Tila-kenttä on ollut Whatsappissa käytössä jo sen alkuajoista saakka. Nyt tehtävä päivityksen tehtävä on palauttaa sovellus juurilleen, kertoo The Verge. Whatsappin tiedotteen mukaan sovelluksen alkuperäinen käyttötarkoitus oli se, että käyttäjät voisivat jakaa toisilleen tilapäivityksiä juuri Tila-kentän kautta. Käyttäjät eivät kuitenkaan innostuneet siitä, joten sovellusta kehitettiin enemmän viestittelyyn sopivaksi.

Facebook ja Snapchat jatkuvassa kamppailussa

Whatsapp ei ole ensimmäinen teknologiajätti Facebookin omistama sovellus, joka kokeilee Snapchatista tuttuja ominaisuuksia. Viime syksynä Instagram päivittyi niin, että käyttäjien on mahdollista jakaa samanlaisia 24 tuntia julkisena olevia tarinoita. Myös Facebookissa ja Facebook Messengerissä ominaisuutta on testattu.

Ei ole mikään yllätys, että Facebook haluaa viedä sovelluksiaan Snapchatin suuntaan. Nuorten suosiossa oleva Snapchat on onnistunut nappaamaan ison osan Facebookin käyttäjistä matkaansa.

Uudet päivitykset ovat olleet yritykselle menestyksekkäitä. Esimerkiksi Instagramin Tarina-ominaisuutta käyttää päivittäin 150 miljoonaa ihmistä – suunnilleen sama määrä käyttää Snapchatin vastaavaa ominaisuutta.

Mitä mieltä olet Whatsappin uudesta ominaisuudesta? Aiotko käyttää sitä, vai onko mielestäsi kyseessä ihan turha juttu? Keskustele kommenttilaatikossa!

Temptation Island -sarjasta tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen saivat pelastettua suhteensa ja selviytyivät kihloihin.

Bile-Danina tutuksi tullut Daniel Lehtonen on mennyt kihloihin rakkaansa Eveliina Uosukaisen kanssa. Pariskunta tunnetaan suomalaisista reality-sarjoista, mutta viimeisimpänä Temptation Island Suomesta, jossa he olivat testaamassa parisuhdettaan ja luottamusta toisiinsa.

Instagramin kuvapäivityksestä päätellen pariskunnan suhde on äärimmäisen hyvällä tolalla. Suloisessa kuvassa pariskunta suutelee ja esittelee vasemman nimettömän sormuksia.

– Minusta tuli maailman onnellisin tyttö viime iltana. Rakastan sinua niin paljon, enkä voi uskoa, että saan viettää loppuelämäni kanssasi, Eveliina kirjoitti päivityksensä yhteyteen englanniksi.

”Hottikset -kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä.”

Pariskunta tutustui toisiinsa alunperin Temptation Island -sarjan kuvauksissa muutama vuosi sitten, kun he molemmat olivat ohjelmassa mukana sinkkuina. Sittemmin Daniel on etsinyt rakkautta muun muassa Hottikset-sarjasta, mutta rakkaus Eveliinaan syttyi jo sarjan kuvausten aikana.

Vuosien aikana Daniel on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen, sillä hän on tullut tutuksi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt. Hottikset-kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä ennen Temptation Islandille palaamista, jossa hänestä kuoriutui naistaan arvostava unelmavävy.

Keski-ikäisten miesten hippaleikki on huomattavasti hurjempaa kuin kakaroilla.

Mitä ihmettä? Aikuiset miehet leikkivät hippaa? Totta vai tarua?

Totta, kuten The Wall Street Journal tiesi vuonna 2013 julkaistussa artikkelissaan kertoa. Yhdysvalloissa asuu kymmenen keski-ikäisen miehen kaverilössi, jonka hippaleikki oli kestänyt artikkelin julkaisuun mennessä yhtäjaksoisesti jo 24 vuotta. Peli tosin on huomattavasti hurjempaa kuin kakaroilla. Hippaa pelataan vain helmikuun ajan – mutta sitäkin intensiivisemmin. Kaverukset ovat jahdanneet toisiaan jopa yhden osallistujan isän hautajaisissa.

Esikoisohjaaja Jeff Tomsic on nyt vääntänyt merkillisestä ystävysporukasta komedian Kiinni jäit! Ikuisiksi teineiksi jämähtäneistä miehistähän on viime vuosina väsätty sen tuhannen elokuvaa. Niistä Kiinni jäit! eroaa vain siinä, että se perustuu tositapahtumiin.

Kymmenhenkinen posse on tiivistetty viiteen. Pääosissa sähläävät Jeremy Renner, Jon Hamm, Ed Helms, Jake Johnson ja Hannibal Buress. Kiintiönaisina vilahtavat Isla Fisher ja Annabelle Wallis. Huumori on paitsi poliittisesti epäkorrektia, myös yllätyksetöntä ja jankkaavaa. Ainut mikä saa katsojan hieman hymähtämään on Renner, joka leikittelee itseironisesti toimintasankarin imagollaan.
Kiinni jäit!
ENSI-ILTA 20.7. * 1/2