Nähtäväksi jää Helsingissä, voittaako kaverin etsiminen Whatsappin uuden toiminnon avulla treffien sopimisen Stockmannin kellon alle. Kuva vuodelta 1984: Sanoma-arkisto / Hannes Heikura
Nähtäväksi jää Helsingissä, voittaako kaverin etsiminen Whatsappin uuden toiminnon avulla treffien sopimisen Stockmannin kellon alle. Kuva vuodelta 1984: Sanoma-arkisto / Hannes Heikura

Uuden ominaisuuden ansiosta porukalla tapaamisen pitäisi helpottua, koska kaikki näkevät toistensa reaaliaikaisen sijainnin.

Viestipalvelu Whatsappin viimeisin päivitys teki viestien lähettämisen offline-tilassa mahdolliseksi, mutta nyt kehitetään jo uusia ominaisuuksia. Independent-lehden mukaan Whatsappin uusimmassa beta-versiossa oman reaaliaikaisen sijaintinsa voi näyttää muille ryhmäkeskustelun jäsenille. Ideana on, että esimerkiksi kaveriporukan jäsenet löytävät toisensa helposti tavatessaan, vaikka tapaaminen olisi sovittu ruuhkaiseen tai vieraaseen paikkaan.

Ominaisuus ei mahdollista kavereiden stalkkaamista pidemmän päälle, vaan sijainnin näyttämisen voi laittaa päälle vain muutamaksi minuutiksi kerrallaan. Sijainnin jakaminen voi silti tuntua epäilyttävältä ja yksityisyyttä rikkovalta. Independent arveleekin, että kun ominaisuus ehtii Whatsappin päivitykseen, se täytyy erikseen manuaalisesti käydä laittamassa päälle asetuksista. Sijainnin voi jo nyt jakaa Whatsappissa, mutta ei reaaliaikaisesti. 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.