Weekend-festivaalit järjestettiin tänä vuonna neljännen kerran. Kuva: Tommi Heino
Weekend-festivaalit järjestettiin tänä vuonna neljännen kerran. Kuva: Tommi Heino

Juhlijat ovat huudelleet sosiaalisessa mediassa festari-ihastustensa perään koko viikonlopun.

Ruisrockinkin jälkeen sosiaalinen media täyttyi etsintäkuulutuksista ja ihmissuhdesotkuista. Sama trendi näyttää jatkuvan suositun Weekend-festivaalin jälkeisenä maanantaina, sillä tapahtuman Facebook-sivut ovat täynnä etsintäkuulutuksia: missä on kadonnut festariheilani?

Hyvänyön pusuja

”Tyttö, keneltä sain perjantaina hieman ennen loppua festaripusun porteilla/kokiskiskalla, ottaisitko yhteyttä.”

”Tyttö, joka olit eturivissä mun kaa perjantaina ja lähit kavereittes kaa Hardwellin aikana, jos näet tämän, tutustuminen jäi vähän kesken, ja olisi kiva jos ottaisit yhteyttä!”

”Tyttö, jonka kanssa tanssin melkein koko Hardwellin todella lähekkäin ja jolta sain myös hyvänyön pusun, ilmoittaudu!”

Ujoja prinssejä

”Nössö ja känninen kaverini on haikaillut tytön perään, jolla oli perjantaina kaveri hukassa kolmionmuotoisen opastekyltin luona. Hän saattoi sinut ulos väenpaljoudesta, muttei känniltään (tai ujoudeltaan) tajunnut antaa numeroaan tai pyytää sitä sinulta. Tummatukkainen prinsessa, jolla oli hopeinen koru hiuksissaan, ota yhteyttä niin löydät unelmiesi prinssin (tai ainakin vässykän. Joka oli liian nössö laittaakseen itse ilmoitusta).”

Poromiehiä

”Poropoika Rovaniemeltä! Tavattiin porteilla ja myös Weekendin jälkeen, kerroit osoitteesi ja sulla oli se henkivartijan näkönen frendi! Laita viestiä. Olisi kiva tulla katsomaan niitä poroja.”

”Hei sinä murretta puhuva ja nutturan omistava poika, joka turvatarkastuksen luona juttelit n. klo 00.30 järjestyksenvalvojien kanssa. Olit ahdistunut yksinolostasi Helsingissä ja kannoit minut noin sata metriä narikan suuntaan, otatko yhteyttä?”

”Jos tunnistat itsesi kuvasta, niin pakko sanoa, että olet kyllä pirun komea.”

Vastavetona vitsailua

Osaa festarikävijöistä lukuisat deittipyynnöt alkoivat huvittaa. Siksi asiasta on jo väännetty vitsiäkin:

”En etsi ketään. Jätän tämän vain tähän.”

”Hei sinä söpö ja hauska poika, jota en koskaan festareilla tavannut vaikka ehkä olisi huvittanu, pistä viestiä!”

 ”Unohtakaa Tinder! Unohtakaa Hot or not, tää sivu on vuoden 2015 kuumin deittisaitti!"

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.