Vaitonainen räppäri ja muotimoguli Kanye West vieraili Suomessa lokakuun lopulla. Kuva: Reuters
Vaitonainen räppäri ja muotimoguli Kanye West vieraili Suomessa lokakuun lopulla. Kuva: Reuters

Tätä Suomessa vuonna 2014 vierailleet superjulkkikset ajattelivat meistä ja maastamme.

Nuuksio on kiva

Oliver Phelps, siis Harry Potter -näyttelijä, ei teknisesti käynyt Suomessa, mutta kehui Espoon Nuuksiota, ja vieläpä amerikkalaislehden nettisivuilla.

Arvio: 11 pistettä ja räkättirastasmerkki.

Hyvä yhteys länsinaapuriin

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vieraili Espoossa. Puheessaan hän sanoi, että meillä on vahva yhteys naapurimaina ja yhteistyölle on pitkät perinteet. Vaan suhteitakin täytyy ylläpitää ja kehittää, blaa, blaa.

Arvio: Kouluarvosana 6. Ei erityisesti kehunut Suomea.

Väärät mielipiteet

Euroviisuvoittaja Conchita Wurst ei puhunut Suomesta, vaan ainoastaan kommentoi entisen kansanedustajan Sirpa Asko-Seljavaaran kommentteja ("puistattava ilmestys" ja "kohta esitetään kehitysvammaisia viihdeohjelmissa") sanomalla, että hän kunnioittaa Asko-Seljavaaran mielipidettä, mutta se on väärä.

Arvio: 7, mutta meidän oma vika. Pakkoko siitä Asko-Seljavaarasta oli Wurstille esitelmöidä.

Jotain se sanoi

Brasilialainen matkabloggaaja sanoi Suomesta paljonkin, mutta portugaliksi.

Arvio: Vähän vaikea arvioida, kun ei tajua mitään.

Ei sanonut mitään

Rap-artisti Kanye West kävi Suomessa, mutta ei sanonut mitään.

Arvio: 10+, ihanaa silti kun kävi!

”Great time”

Poliitikko, näyttelijä ja ex-kehonrakentaja Arnold Schwarzenegger twiittasi Pariisin-lennolta koneesta, että hänen kenkänsä on isompi kuin Finnairin lentsikka. Mutta Arskalla oli "great time" Suomessa.

Arvio: 7. Haukku oli persoonallisempi kuin kehu.

XXL-rakkautta

Muotibloggari Bryanboy hästägäsi Instagramiin #ilovefinland. Kuvassa tosin on XXL-urheilukaupan vartalosukkaan pukeutunut mainosmies, jonka jalkovälin BryanBoy vitsailee olevan kaikkea muuta kuin XXL.

Arvio: 7. Koolla ei ole väliä, maineella on.

 

Not exactly the most XXL cameltoe but whatevs #ilovefinland

Kuva, jonka Bryanboy (@bryanboycom) julkaisi

Lue myös:

Jo oli aikakin! Jared Leto julkaisi Suomi-selfien

David Hasselhoff muistelee Suomea: "Söin radioaktiivista poroa"

Nightwish-solisti Floor Jansen muuttaa innoissaan Suomeen

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.