Valitsimme ­vuoden kiinnostavimmat löydöt: ­ilmiöt, ihmiset ja villitykset.

Lady Gaga Löytyihän se toisen polven Madonna viimein!

Kuninkaalliset häät Victorian ja Danielin rakkaus sai kyynelen tirahtamaan yhdeltä jos toiselta.

Supersivuosat Harvan keskeneräisen filkan kuvauksista kohistaan meillä yhtä paljon kuin George Clooneyn The America­nista ja Tom Cruisen leffasta Vaarallinen tehtävä 4. Tämä selittyy sillä, että elokuvien todelliset tähdet ovatkin suomalaisia: Irina Björklund ja Samuli Edelmann. Irinan ensi-ilta meni jo, Samuli nähtäneen teattereissa joulukuussa 2011.

Pyrhösen Kirsi Ihan oikea suomalainen huippumalli! 16-vuotias Ikea-bongaus on valloittanut jo Voguen kannen sekä Pradan ja Givenchyn näytökset.

Sofi, kestokohauttaja Kirjailija Sofi Oksasesta on puhuttu vuoden kohauttajana jo monta vuotta putkeen eikä kohu laannu vieläkään. Tänä vuonna sitä ruokkivat ero kustantaja WSOY:sta sekä Puhdistuksen menestys ulkomailla.

Leskirouvan tortturalli Kun mieskoomikko pukeutuu naiseksi, Suomen kansa menee ihastuksesta veteläksi. Putous-ohjelman sketsihahmo Marja Tyrnin, eli Aku Hirviniemen, ansiosta sanan torttu merkitys ei ole enää entisellään.

Ooppera tuli elokuviin Kansallisoopperaan täytyy pynttäytyä, leffaan ei. Eikä huippunäytöksiä nähdäkseen tarvitse matkustaa Lontooseen asti, kiitos Finnkinon.

Hyvä Suomi! Kotimainen elokuva elää ennätyskauttaan, huippuleffojen etunenässä Rare Exports ja Miesten vuoro.

Tanssi telkkarissa Tanssii tähtien kanssa keräsi mittavammat yleisöt, mutta samaan aikaan viereisellä kanavalla Dancessa nähtiin todellisia taitureita.

iPad Taulutietokone on vähän niinkuin tietokoneen ja älypuhelimen yhdistelmä. Paitsi ei ihan. Pääasia, että suomalainen menestys Angry Birds -peli toimii.

Komiikkamafia Kolme sekuntia aikaa keksiä yksikin ohjelma ilman Tommi Korpelaa, Hissu Hietalahtea tai Kari Ketosta ja Ville Myllyrinnettä? Niinpä, hankala keksiä, kun miehet ovat kaikkialla.

Katso myös:
Vuoden huiput: Muoti ja kauneus
Vuoden huiput: Ruoka ja sisustus

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...