Kotoilu, kello viiden tee, kukkakuosit, luomuolut ja kunnon voi – näistä on vuoden trendit tehty.

Nähdään sunnuntaina
Viikonlopun aamiaispaikat pullistelivat väkeä, ja kotikutsut siirrettiin lauantai-illasta sunnuntaiaamuun. Brunssivillitys levisi ravintoloihin ja koteihin. Huuma toi luksusmyslit, pannukakut ja uppomunat aamiaistarjottimille.

Kankaiden Peppi Pitkätossu

Jotain uutta ja raikasta, mutta samalla myös jotain tuttua lapsuus- tai nuoruusvuosilta. Maija Louekarin kankaat herättävät tunteita. Niissä yhdistyvät pirteästi raikkaat värit kekseliäisiin kuvioihin. Viime vuosien uutuudet Hetkiä, Kaiku, Kippis ja Räsymatto ovat tulevaisuuden klassikoita.

Näppärästi netistä
Kun sisustuskuume iskee, nettikauppa pelastaa. Netistä löytyy
hyviä puoteja, jotka toimivat kätevänä jakelukanavana mielenkiintoisille ja kekseliäille tuotteille ympäri maailman. Taiteltavat tai näppärästi koottavat tuotteet soveltuvat hyvin postikuljetuksiin. Hyvä nettipuoti on esimerkiksi
Matteriashop.com. Sen tuotteita yhdistää kekseliäisyys, kansainvälisyys ja ekologisuus.

Rasvan paluu
Light, no fat, 0 % – niin vanhanaikaista. Nyt läski saa reunustaa lihakimpaletta, voipaketin kehtaa nostaa pöytään ja jogurtin kyljessä hyväksytään merkintä 10 %.

Lähikauppa 2.0
Tervetuloa pienleipomot ja kivijalkapuodit! Juureen leivottu leipä on herkuttelevien kaupunkilaisten suosiossa, niin kuin myös puhtaita ruoka-aineita myyvät pikkupuodit.

Suoraan tissistä
Maitoa hylkivät vatsat löysivät pastöroimattoman ja homogenoimattoman raakamaidon. Täysrasvaisesta maidosta syntyy myös superherkullinen pannari.

Sillä siisti
Pesuaineet saavat nyt olla paraatipaikalla! Siivousaineet sopivat nykyisin sisustukseen, kun niiden pakkaukset ovat kauniita. Myös ekologisuus on valttia. Kotimaisissa Helea-puhdistusaineissa on käytetty luonnonmukaisia kasvipohjaisia aineita – ja niissä on ihana tuoksu!

Kumimaista pintaa
Tehdasvalaisimilta muotonsa lainannut Unfold on valmistettu pehmeän tuntuisesta ja vahvasta silikonista. Jännittävä materiaali ja puhdas väri tekevät yksinkertaisesta muodosta
tehokkaan. Joustava valaisin on helppo pakata, koska se taittuu kätevästi kasaan.

Luomua lasiin
Luomuviinien myynti nousi kohisten, mutta trendikkäimmät joivat kotimaisesta viljasta pantua olutta. Suomen panimot heräsivät buumiin, ja nyt luomuolutta löytyy pienpanimoilta ja Hartwalliltakin.

Kotoilu kunniaan
Tuunaamisen vanavedessä erilaiset käsityöt nousivat hurjaan suosioon. Trenditietoiset ryhtyivät kilvan ompelemaan, virkkaamaan ja kutomaan, niin kotona kuin neulekerhoissakin. Helsingin keskustaan perustettiin myös muutama lankadeli, jonne saattoi poiketa puikkoilemaan kesken shoppailun.

Suomalainen superruoka
Eläköön kaura, mustikka ja rypsi! Ulkomailta tuodut maca-jauheet ja goji-marjat herättivät huomaamaan myös kotimaan poikkeuksellisen terveelliset ruoka-aineet.

Kukkaenergiaa
Kukkakuosit valloittivat kodit. Kevät toi rempseät ruusut ja hilpeät horsmat kodin sisustukseen. Kukkatyyleiksi kävivät niin retro, romanttinen, klassinen kuin minimalistinenkin. Värikkäät ja mustavalkoiset, graafiset ja rönsyilevät kukkakuviot kirmasivat vuodevaatteissa, kipoissa ja kupeissa sekä valtavissa koko seinän tapettikuoseissa.

Lasit makkaralla
Muotoilija Anu Penttisen Sukat makkaralla -laseissa ja -karahvissa yhdistyy hienosti leikkisän rohkea muotoilu arjen estetiikkaan. Lasi tuntuu mukavalta kädessä ja kannusta on helppo kaataa. Valikoiman laajentaminen sekä arkeen että juhlaan sopiviin juomalaseihin on kangasjätti Marimekolta hieno veto. Sukat makkaralla -lasit, 29 €, Marimekko.

Keittiön työhevoset

Kotikeittiön uudet työjuhdat ovat isoja, painavia ja kestäviä. Kokkailuun hurahtaneet ilahtuvat Philipsin kaksiteräisen tehosekoittimen voimasta, ruotsalaisen Assistent-yleiskoneen väännöstä ja Kenwoodin yleiskoneen induktiosta, joka keittää maitopuuron ilman pohjaanpalamisen vaaraa.

Hei, hoi, hauki
Taitavat ravintolakokit tekivät hauesta herkkuja. Uiko parjattu kala vielä kotikeittiöihin?

Sohva kestää
Kurikasta pärähti markkinoille varteenotettava ekologinen Luonto-sohvamallisto. Käsityönä valmistettavissa sohvissa on käytetty 100-prosenttista pellavahuopaa, kierrätetyistä vaatteista tehtyä ekohuopaa sekä elintarvikepulloista tuotettua spiraalikuitua.

Katso myös:
Vuoden huiput: Muoti ja kauneus
Vuoden huiput: Viihde ja kulttuuri

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI
Käyt kiinnostavan keskustelun, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. Lähde siihen suuntaan, jonka vaistosi osoittaa sinulle. Luota mielikuvitukseesi.


JOUSIMIES
Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Tarjoa auttavaa kättä pulaan joutuneelle kaverille. Eleesi johtaa yllättävään vastapalvelukseen.


KAURIS
Pidä silmät auki ja tarkkaile ympäristöäsi. Opit paljon katsomalla. Saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta.


VESIMIES
Valitse tarkkaan, mihin käytät aikasi tänään. Kääri hihat ja ryhdy hommiin. Päättäväisyytesi vetää helposti muutkin imuunsa.


KALAT
Älä jää jumiin taisteluun, jota et voi voittaa. Hyväksy väistämättömät seikat. Mieti, mitkä vahvuutesi erottavat sinut kaikista muista.


OINAS
Kuuntele sydäntäsi päätöksissäsi. Puhkut määrätietoisuutta, mikä vie sinut pitkälle. Olet pysäyttämätön, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät.


HÄRKÄ
Sinun ei tarvitse mukautua kaikkeen, mitä muut tekevät. Paikoillaan pysyminen voi toisinaan olla hyvä veto. Panosta vakauteen ja harmoniaan.


KAKSONEN
Raha-asioissa tapahtuu yllättävä käänne. Suunta on lupaava. Kysele kavereiden neuvoja ja käänny tarpeen vaatiessa ammattilaisen puoleen.


RAPU
Ole valmis kehittämään itseäsi. Uuden oppiminen laajentaa horisonttiasi ja tutustuttaa sinut uusiin ihmisiin. Päivä voi olla ystävyyden tai romanssin alku.


LEIJONA
Tartu rohkeasti tilaisuuteen, joka sinulle tarjoutuu. Ennakkoluulottomuus vie sinut seikkailuun tänään. Älä menetä hermojasi pikkujutun takia.


NEITSYT
Älä anna tunteiden vain patoutua. Ole valmis keskustelemaan ja neuvottelemaan. Moni kysymys löytää tänään vastauksensa.


VAAKA
Salaisuudet karkaavat tänään helposti turhan suuren yleisön korviin. Tee parhaasi suojellaksesi yksityisyyttäsi. Odottamattomat käänteet sekoittavat pakkaa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.