Vuonna 2010 muodissa jylläsivät naisellinen 50-luku ja kauneusrintamalla huudossa olivat hoitavat meikit. Käytännöllisyys oli valttia.

Muoti

Kumisaappaat Sadesään saappaista on tullut uskottava muotiasuste.

Kerrokselliset asut Laskoksia ja röyhelöitä näkyy niin arki- kuin juhlatamineissa. Runsautta korostetaan yhdistelemällä eri materiaaleja keskenään.

Eläimelliset releet Talvineuleissa temmeltävät porot ja karhut. Kesällä hurvitellaan leopardi- ja tiikerikuoseissa.

Käytännöllisyys Reilut villapaidat, tuulenpitävät takit ja matalakantaiset saappaat ovat vallanneet catwalkit. Huippusuunnitteiljat ovat pitkästä aikaa ottaneet huomioon ilmaston ja arjen realiteetit.

Tyttömäisyys Naapurintyttömäisen söpö laulaja Jenni Vartiainen sai upean äänensä lisäksi kiitosta raikkaasta tyylistään. Pelkistetty raitamuoti teki Jennistä tyyli-ikonin.

Muotia taviksille Marimekon suunnittelija Mika Piirainen palkittiin Kultaisella Vaatepuulla. Nyt oli aika nostaa esiin nöyrä ammattilainen, joka antaa töidensä puhua puolestaan.

Liilan sävyt Kukapa olisi uskonut? Liila oli suosiossa sekä talvi- että kevätmallistoissa.

50-luku Naisellisuus ja viimeistelty pukeutuminen on muodissa. Televisiosarja Mad Men nosti 50-luvun muodin suuren yleisön suosioon.

10 parasta kauneustuotetta

Uskottavin huijaus
Täytyy melkein vilkaista uudelleen peiliin, sillä niin hehkeän rusotuksen nämä voidepunat taikovat poskille. Reippaan happihyppelyn illuusio syntyy sekä meikin päälle että paljaalle iholle. Meikittömien päivien must!
Giorgio Armanin Fluid sheer -korostusväri hehkuu hillitysti, 51 €. ?Mattavärien ystävä valitsee Make Up Foreverin High definition -voideposkipunan, 43 €. Sävy 14.

Hoitavin suihkuhetki
Pehmeän voidepesun kanssa tekee mieli melkein unohtua suihkuun. Hoitavilla mineraaleilla terästetty ihanuus kannattaakin jättää iholle muutamaksi minuutiksi, niin iho
pehmenee kuin itsestään.
Taivaallinen tuoksu! Ahavan Mineral Botanic Velvet cream wash
-suihkuvoide, 18,50 €.

Hoitoa & ehostusta
Uutuustuotteista ei nykyisin aina tiedä ovatko ne meikkiä vai ihonhoitoa. Mutta mikä sen parempaa! Garnierin Roll-on-rullapeitevoide silmänympäryksille on täydellinen. Myös Cliniquen ihon punaisuutta häivyttävä mineraalipuuteri on ihan huippu.
Garnierin Roll-on-rullapeitevoide vähentää myös silmänympärysten turvotusta, 12,90 €. Punakka iho saa rauhoittavaa hoitoa Cliniquen Redness solutions instant relief mineral pressed powder -mineraalipuuterista, 40 €.

Heleyttää heti
Kun iho kaipaa virkistystä, ovat hetkessä heleyttä antavat hoitotuotteet kullanarvoisia.
Clarinsin Daily energizer wake-up booster -kasvovesi toimii kuin kylmä vesiläiskäytys kasvoille, 21,50 €. Mádaran Tinting fluid -sävyttävä päivävoide tasoittaa, tuo hehkua ja kosteuttaa ihoa, 26,90 €.

Toimivin tukkalakka
Jo ensisuihkaisulla Favoran Firm & flexible -hiuskiinne on tuote paikallaan. Napakka ja kuiva suihke, joka ei tuoksu eikä tunnu miltään – paitsi pitää tietysti hiukset pehmeästi paikallaan.
Favoran Firm & flexible -hiuskiinne, 8,90 €.

Kestävin kynsilakkaus
Tänä vuonna kynsirintamalla on tapahtunut niin paljon, että päätä huimaa. Liukuvärilakkaukset, metallinväriset kynsikalvot ja eri kankaita mukailevat pintakäsittelyt tulivat ryminällä jäädäkseen.

Parasta on kuitenkin se, että uudenlaiset kestolakkaukset ovat syrjäyttämässä perinteisiä tekokynsiä. CND Schellac -kestolakkaus todella hämmästyttää, sillä sen kiilto ja kesto ovat aivan omaa luokkaansa. Kynnet lakataan normaaliin tapaan ja väri kiinnitetään kynnelle valon avulla. Lakka kasvaa pois kynnen mukana, eikä sen lohkeilusta tarvitse huolehtia.
CND Schellac-kestolakkaus, noin 40 €.

Pukevat punat
Vetipä huulilleen mitä tahansa tämän nudekokoelman sävyistä, aina osuu nappiin. Myös kevyt koostumus innostaa heittämään laukun pohjalle useammankin punan.
Lumenen Wild rose natural -huulipuna, 9,90 €.

Onnistunein tuoksusarja
Kyllä miesten nyt kelpaa, emmekä me naisetkaan laita näitä tuoksuja pahitteeksi. Ralph Laurenin Pony-kokoelmassa on neljä tuoksuvettä, joita on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Ja
pullotkin ovat vuoden tyylikkäimmät.
Pony-tuoksut, 75 ml Edt, 59 €/kpl.

Vuoden voideyllättäjä
Olay tuli ja tehosi. Pehmeä tuntu, luksustuoksu sekä samettinen lopputulos – kaikki toimii, ja hintakin on halpa.
Olayn Regenerist Daily 3 point treatment -voide, 24,95 €.

Huippuvärit
Näistä meikkiväreistä on vuoden aikana kohistu, eikä syyttä. Lopputulos on niin imarteleva, että sävyjä käyttäessä muutkin haluavat tietää, mitä ne ovat.
Chanelin Ombre essentielle -luomivärisävyn 87 täydellinen harmaan ja ruskean sekoitus toimii päivällä ja illalla, 31,60 €.  Kokeile mikä ero! Vaihda musta rajauskynä yönsiniseen Yves Saint Laurentin Dessin du regard -rajauskynään, 24 €. Sävy 3 on napakymppi.

Katso myös:
Vuoden huiput: Viihde ja kulttuuri
Vuoden huiput: Ruoka ja sisustus

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Mikään ei valaise lokakuista päivää kirkkaammin kuin asenneröyhtäys 1950-luvulta.

Et saa vaativia työtehtäviä, jos sinulla on silmäpussit. 

Harmaantuminen ei saa näkyä. 

Käytä hametta, jos haluat vaikuttaa menestyneeltä.

Muun muassa näin Menesty tyylillä – Bisnespukeutumisen uusi aika -kirjan (Alma Talent) kasanneet Minna Kiistala ja Jani Niipola opettavat Helsingin Sanomissa

– Jos ei tarvitse miettiä hoitamattomia kynsinauhoja tai silmäpakoa sukkahousuissa, voi keskittyä tärkeiden työasioiden hoitamiseen, Kiistala kuvailee lehden haastattelussa.

En ole urani aikana käyttänyt sekuntiakaan kynsinauhojeni pohtimiseen. Tuskin on muuten Juha Sipiläkään.  

Kaksikko antaa myös joukon järkeviä (miehille suunnattuja) pukeutumisvinkkejä, mutta nämä muut... Voi hyvä jumala.

Voin vakuuttaa, etten ole urani aikana käyttänyt sekuntiakaan kynsinauhojeni pohtimiseen. Tuskin on muuten Juha Sipiläkään.  

Silmäpussit eivät estäneet Bill Clintonia saamasta ihan merkittäviä työtehtäviä (ne olivat ihan toisenlaiset pussit, jotka tuhosivat hänen uransa).

Ja harmaantuminen – ei edes mennä tähän. Jos vilkaisee Maailman varakkaimpien ihmisten -listaa, harmaa vyöryy päälle. Mutta ei siinä joukossa toki naisiakaan juuri näy.

Johtuu varmaan siitä, että he eivät ole tajunneet käyttää niitä hameita. Vai tuleeko mieleen mitään muuta mahdollista selitystä?