Vuonna 2010 muodissa jylläsivät naisellinen 50-luku ja kauneusrintamalla huudossa olivat hoitavat meikit. Käytännöllisyys oli valttia.

Muoti

Kumisaappaat Sadesään saappaista on tullut uskottava muotiasuste.

Kerrokselliset asut Laskoksia ja röyhelöitä näkyy niin arki- kuin juhlatamineissa. Runsautta korostetaan yhdistelemällä eri materiaaleja keskenään.

Eläimelliset releet Talvineuleissa temmeltävät porot ja karhut. Kesällä hurvitellaan leopardi- ja tiikerikuoseissa.

Käytännöllisyys Reilut villapaidat, tuulenpitävät takit ja matalakantaiset saappaat ovat vallanneet catwalkit. Huippusuunnitteiljat ovat pitkästä aikaa ottaneet huomioon ilmaston ja arjen realiteetit.

Tyttömäisyys Naapurintyttömäisen söpö laulaja Jenni Vartiainen sai upean äänensä lisäksi kiitosta raikkaasta tyylistään. Pelkistetty raitamuoti teki Jennistä tyyli-ikonin.

Muotia taviksille Marimekon suunnittelija Mika Piirainen palkittiin Kultaisella Vaatepuulla. Nyt oli aika nostaa esiin nöyrä ammattilainen, joka antaa töidensä puhua puolestaan.

Liilan sävyt Kukapa olisi uskonut? Liila oli suosiossa sekä talvi- että kevätmallistoissa.

50-luku Naisellisuus ja viimeistelty pukeutuminen on muodissa. Televisiosarja Mad Men nosti 50-luvun muodin suuren yleisön suosioon.

10 parasta kauneustuotetta

Uskottavin huijaus
Täytyy melkein vilkaista uudelleen peiliin, sillä niin hehkeän rusotuksen nämä voidepunat taikovat poskille. Reippaan happihyppelyn illuusio syntyy sekä meikin päälle että paljaalle iholle. Meikittömien päivien must!
Giorgio Armanin Fluid sheer -korostusväri hehkuu hillitysti, 51 €. ?Mattavärien ystävä valitsee Make Up Foreverin High definition -voideposkipunan, 43 €. Sävy 14.

Hoitavin suihkuhetki
Pehmeän voidepesun kanssa tekee mieli melkein unohtua suihkuun. Hoitavilla mineraaleilla terästetty ihanuus kannattaakin jättää iholle muutamaksi minuutiksi, niin iho
pehmenee kuin itsestään.
Taivaallinen tuoksu! Ahavan Mineral Botanic Velvet cream wash
-suihkuvoide, 18,50 €.

Hoitoa & ehostusta
Uutuustuotteista ei nykyisin aina tiedä ovatko ne meikkiä vai ihonhoitoa. Mutta mikä sen parempaa! Garnierin Roll-on-rullapeitevoide silmänympäryksille on täydellinen. Myös Cliniquen ihon punaisuutta häivyttävä mineraalipuuteri on ihan huippu.
Garnierin Roll-on-rullapeitevoide vähentää myös silmänympärysten turvotusta, 12,90 €. Punakka iho saa rauhoittavaa hoitoa Cliniquen Redness solutions instant relief mineral pressed powder -mineraalipuuterista, 40 €.

Heleyttää heti
Kun iho kaipaa virkistystä, ovat hetkessä heleyttä antavat hoitotuotteet kullanarvoisia.
Clarinsin Daily energizer wake-up booster -kasvovesi toimii kuin kylmä vesiläiskäytys kasvoille, 21,50 €. Mádaran Tinting fluid -sävyttävä päivävoide tasoittaa, tuo hehkua ja kosteuttaa ihoa, 26,90 €.

Toimivin tukkalakka
Jo ensisuihkaisulla Favoran Firm & flexible -hiuskiinne on tuote paikallaan. Napakka ja kuiva suihke, joka ei tuoksu eikä tunnu miltään – paitsi pitää tietysti hiukset pehmeästi paikallaan.
Favoran Firm & flexible -hiuskiinne, 8,90 €.

Kestävin kynsilakkaus
Tänä vuonna kynsirintamalla on tapahtunut niin paljon, että päätä huimaa. Liukuvärilakkaukset, metallinväriset kynsikalvot ja eri kankaita mukailevat pintakäsittelyt tulivat ryminällä jäädäkseen.

Parasta on kuitenkin se, että uudenlaiset kestolakkaukset ovat syrjäyttämässä perinteisiä tekokynsiä. CND Schellac -kestolakkaus todella hämmästyttää, sillä sen kiilto ja kesto ovat aivan omaa luokkaansa. Kynnet lakataan normaaliin tapaan ja väri kiinnitetään kynnelle valon avulla. Lakka kasvaa pois kynnen mukana, eikä sen lohkeilusta tarvitse huolehtia.
CND Schellac-kestolakkaus, noin 40 €.

Pukevat punat
Vetipä huulilleen mitä tahansa tämän nudekokoelman sävyistä, aina osuu nappiin. Myös kevyt koostumus innostaa heittämään laukun pohjalle useammankin punan.
Lumenen Wild rose natural -huulipuna, 9,90 €.

Onnistunein tuoksusarja
Kyllä miesten nyt kelpaa, emmekä me naisetkaan laita näitä tuoksuja pahitteeksi. Ralph Laurenin Pony-kokoelmassa on neljä tuoksuvettä, joita on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Ja
pullotkin ovat vuoden tyylikkäimmät.
Pony-tuoksut, 75 ml Edt, 59 €/kpl.

Vuoden voideyllättäjä
Olay tuli ja tehosi. Pehmeä tuntu, luksustuoksu sekä samettinen lopputulos – kaikki toimii, ja hintakin on halpa.
Olayn Regenerist Daily 3 point treatment -voide, 24,95 €.

Huippuvärit
Näistä meikkiväreistä on vuoden aikana kohistu, eikä syyttä. Lopputulos on niin imarteleva, että sävyjä käyttäessä muutkin haluavat tietää, mitä ne ovat.
Chanelin Ombre essentielle -luomivärisävyn 87 täydellinen harmaan ja ruskean sekoitus toimii päivällä ja illalla, 31,60 €.  Kokeile mikä ero! Vaihda musta rajauskynä yönsiniseen Yves Saint Laurentin Dessin du regard -rajauskynään, 24 €. Sävy 3 on napakymppi.

Katso myös:
Vuoden huiput: Viihde ja kulttuuri
Vuoden huiput: Ruoka ja sisustus

Virpi Suutarin dokumentti Yrittäjä kurkistaa perheyrityksen arkeen ja juhlii nyhtökauran menestystarina

Ohjaaja Virpi Suutarin uutuusdokumentti Yrittäjä kertoo kahdesta suomalaisesta yrityksestä. Toinen on Maija Itkosen ja Reetta Kivelän Gold & Green Foods, joka valmistaa nyhtökauraa. Toinen on honkajokelaisten Laineiden perheyritys, johon kuuluu sekä liha-auto että perheen nimeä kantava tivoli. Niitä pyörittävät Jani ja Satu Laine neljä kouluikäistä lastaan apunaan.

Suutari rakentaa dokumenttinsa taitavasti vastakohtien varaan. Nelikymppisten helsinkiläisten Itkosen ja Kivelän firma edustaa uutta yrittämisen tapaa Suomessa. Nyhtökaura on innovaatio, joka on syntynyt tieteellisen tutkimuksen tuloksena laboratoriossa. Se on eettinen vastaisku lihansyöntiä ja sen aiheuttamia ympäristöongelmia vastaan.

Tuote vetoaa huonoon omaantuntoomme, jota tunnemme syödessämme lihaa. Itkonen ja Kivelä haluavat muuttaa maailman ateria aterialta. Menestystarinassa seurataan yrityksen Kiinan valloitusta.

Laineiden yritys edustaa mennyttä maailmaa, maatalousyhteiskuntaa. Maaseutu tyhjenee ja sitä mukaa myös liha-auton asiakkaat hupenevat.

Suutari on saanut kohteensa avautumaan häkellyttävällä tavalla.

Kiinnostavinta dokumentissa ovat sen esittelemät ihmiset. Nyhtökauran tarina on monille tuttu, sillä sitä on käsitelty mediassa paljon. Niin on tavallaan Laineen perheenkin, sillä heidän kaltaisiaan pienyrittäjiä on maamme täynnä.

Suutari on saanut kohteensa avautumaan häkellyttävällä tavalla. Jani Laine uhmaa uskomusta, jonka mukaan suomalainen mies ei puhu eikä pussaa. Hän kertoo rohkeasti traumaattisesta menneisyydestään.

Sekä Laineet että Maija Itkonen ovat päästäneet kameran mukaan myös intiimeihin tilanteisiin. Saamme seurata Laineiden häitä ja osallistua Itkosen neuvolakäyntiin. Monitorin ruudulta näkyy hänen ja hänen aviomiehensä, kirjailija Juha Itkosen, kaksosten ultraäänikuva. 

Yrittäjä *** 1/2

 

Näyttelijä Jarkko Lahti ei aio istua Jussi-gaalassa samassa pöydässä Tuntematon sotilas -elokuvan tekijöiden kanssa. – Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, hän kertoo.

Näyttelijä Jarkko Lahti, on ilmoittanut protestoivansa Jussi-gaalassa, kertoo Helsingin Sanomat. Lahti on yksi Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä. Lahti kertoi Facebookissa protestoivansa, koska haluaa osoittaa tukensa näyttelijöille, jotka ovat kertoneet Aku Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen näitä.

”Olen järkyttynyt.”

– Jään pois Tuntemattoman sotilaan pöydästä Jussi-juhlissa protestina viime päivien uutisiin, joissa kerrotaan naispuolisia kollegoita alistavasta käytöksestä sekä esiin tulleiden Tuntemattoman sotilaan työryhmässä esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi. Olen järkyttynyt. Lämpimät terveiseni kaikille näille rohkeille naisille, jotka astuvat esiin. Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, Lahti kirjoitti Facebookissa.

”En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste.”

Jarkko Lahti voitti  vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jarkko Lahti voitti vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg

HS:lle Lahti tarkensi, että aikoo kyllä osallistua gaalaan, mutta ei istu Tuntemattoman sotilaan tekijöiden pöydässä eikä mene lavalla, jos elokuva voittaa palkintoa. Elokuva on ehdolla kymmenessä kategoriassa. 

– Eli boikotista ei sinänsä ole kyse, mutta protesti se on. Sillä haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille naisille, jotka ovat astuneet julkisuuteen. En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste, Lahti kertoo HS:lle.

Myös toinen Tuntemattoman sotilaan työryhmän jäsen protestoi

Pihla Viitalan, Pamela Tolan ja muiden naisnäyttelijöiden Luohimiestä kohtaan esitettämät syytökset eivät liity Tuntemattoman kuvauksiin, mutta myös kyseisen elokuvan työolot on nostettu esille. Alkuviikosta yksi Tuntematon sotilas -elokuvan työryhmän jäsen, Carolina Simberg, ilmoitti että aikoo boikotoida gaalaa. Simberg työskenteli Tuntemattomassa apulaisrekvisitöörinä kuusi kuukautta.

”En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista.”

– En pysty mitenkään juhlimaan miljoonaa katsojaa (ja Jussi-patsaita) tämänhetkisessä ilmapiirissä. Se tuntuu väärältä. Jään pois juhlista protestina. 
En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista. Etenkin, kun syyttäjiä on noin monta, ja he kaikki syyttävät samankaltaisista teoista. En pysty näkemään näiden syytösten ohi, Simberg kirjoitti julkisessa Facebook-päivityksessään.

Samassa päivityksessään Simberg kertoi myös Tuntemattoman huonoista työoloista. Hänen mukaansa työryhmää ei arvostettu, vaan käytettiin hyväksi teettämällä muun muassa ilmaisia ylitöitä. Simberg kertoo myös kokeneensa kuvauksissa seksuaalista häirintää. Tästä hän ei syytä Aku Louhimiestä.

”Työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää.”

– Haluan myös saattaa työryhmän tietoon sen, että työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää työryhmän muiden tekijöiden taholta. Tästä en puhunut tuotannon aikana. On hankalaa tehdä 6 kk töitä ihmisen kanssa, joka kourii sinut, mutta hankalampaa on tehdä siitä numeroa, kun on väsynyt, kun pelkää että loppuproduktio hankaloituu osaltasi entisestään, kun ei itse tiedä olinko ehkä siihen syypää. Entä jos duunit loppuvat, kun olit se hankala, joka ei kestänytkään vitsiä? Simberg kirjoittaa.

Jussi-gaala esitetään MTV3:lla pe 23.3. kello 20.00. 

Lopettakaa jo

HS: Aku Louhimiehen Tuntemattomassa näyttelevä Jarkko Lahti protestoi Jussi-gaalassa: ”Haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille nais...

Tämä naisten rohkeuden ylistys on naurettavaa. Mitä rohkeaa on siinä, että pitää suunsa supussa vuosikausia ja menee jopa muutaman kerran saman ohjaajan tuotantoon mukaan, jos on tullut niin väärin kohdelluksi?? Miksi ette avanneet suutanne heti ja tehneet jotain? Ihan turha vedota siihen, että ohjaajalla on niin suuri valta. Naiset itse ovat omalla vaikenemisellaan mahdollistaneet ohjaan "vallan". Tosiasia on, että ottamalla yhteyttä esim. liittoon, työsuojeluviranomaisiin ym. asialle olisi...
Lue kommentti
Taiteen probleema

HS: Aku Louhimiehen Tuntemattomassa näyttelevä Jarkko Lahti protestoi Jussi-gaalassa: ”Haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille nais...

Aku Louhimiehen elokuvat ovat hyviä. Nyt on sanottu että näyttelijä tarvitsee turvallista ohjaajaa - miksi sitten Akun elokuvissa valtaosa näyttelijöistä on loistavia? Varmaan hän pystyy muuttumaan. Ikävä vain jos kivat ohjaajat tekevät ei-vaikuttavia elokuvia. Jotenkin yhden "äijän" lynkkaaminen tuntuu yhtä vastenmieliseltä kuin väitetyt inho-metodit.
Lue kommentti