Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Legon mainoksessa 1981 poseerannut entinen lapsimalli yllättyi, että hänen kuvastaan tuli kymmeniä vuosia myöhemmin nettihitti.

Legon mainoskuva vuodelta 1981 on kiertänyt sosiaalisessa mediassa viimeiset vuodet. Monelle sen jakaminen on ollut kannanotto tapaan luokitella lelut joko tytöille tai pojille. Huffington Postin kuvaa käsittelevästä artikkelista on tullut viraalihitti ja sitä on jaettu yli 340 000 kertaa pelkästään Facebookissa.

Mainoksessa punatukkainen ja lettipäinen tyttö poseeraa legorakennelma käsissään ja farkut jaloissaan. Legotyttö, nyt 37-vuotias luontaislääkintään erikoistunut lääkäri Rachel Giordano, on astunut julkisuuteen ja antanut haastattelun Women You Should Know -sivustolle.


Kuvakaappaus ja lähde: WYSK. Kuvaa klikkaamalla pääset alkuperäiseen juttuun, joka on kirjoitettu englanniksi.

Rachel kertoo olleensa lapsimalli ja legokuvan syntyneen niin, että hänelle annettiin legosetti ja tunti aikaa kasata mitä tahansa. Kuvassa Rachel on omissa vaatteissaan.

Miltä nettijulkisuus tuntuu kymmenien vuosien jälkeen?

– Tein lapsena niin monta mallikeikkaa, etten edes muistanut Legon mainosta. Kun se nousi pinnalle, olin todella yllättynyt. Ystäväni kyselivät, olinko minä kuvissa.

Lue myös:

62-vuotias alusvaatemalli muuttaa käsityksesi kauneudesta

David Beckham tuhlaa rahansa Legoihin: "Minulla on pakkomielle niihin"

Päivä musliminaisen asussa: Näetkö tässä alistetun vai rohkean naisen?

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.