Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Uutuusvillitys voikahvi saattaa parhaimmillaan auttaa painonhallinnassa. Sen kanssa pitää kuitenkin olla varovainen.

Cappuccino, café latte, macchiato, Americano, espresso. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja muotoa. Kahvista on tullut muotijuoma, joten valinnanvaraa löytyy nykyään jokaiselle.

Uusin ja ehkä erikoisin tulokas kahvirintamalle on voikahvi. Se sisältää luomupavuista jauhetun tuplaespresson, teelusikallisen luomukookosöljyä ja teelusikallisen luomuvoita. Ja sen väitetään laihduttavan, kertoo Daily Mail.

Rasvainen piristyspommi on yhdysvaltalaisen Dave Aspreyn kehittelemä. Laihdutusjuomana se toimii ainoastaan toteutettuna äärimmäisen vähähiilihydraattisen ruokavalion kanssa. Kun keho ei saa sokerista, leivästä ja pastasta hiilihydraatteja, se alkaa käyttää rasvaa energianlähteenään. Tätä kutsutaan ketoosiksi. Tällöin kaikki juomasta saatu energia menee kehon hyötykäyttöön, eikä varastoidu ylimääräisenä vyötärölle.

Niin paljon hyvää…

Voikahvin fanit käyttävät juomaa jopa ateriankorvikkeena. He väittävät sen olevan yksinään täydellinen aamunaloitus, joka pitää kylläisenä lounaaseen saakka.

Aspreyn mukaan voikahvin terveysvaikutukset ovat kiistattomat. Tuplamäärä kofeiinia kiihdyttää aineenvaihduntaa samaan aikaan kun rasva hidastaa ruoansulatusjärjestelmän toimintaa. Tämän takia kahvin tuottama energiapiikki kestää kauemmin kun tavallisesti.

Laihdutusjuoman keksijän mukaan luomuvoi sisältää paljon antioksidantteja, hyvää kolesterolia, K-vitamiinia, hyviä rasvahappoja ja beetakaroteeneja, jotka kaikki ovat hyväksi aivoille ja immuunisysteemille. Luomukookosöljy puolestaan sisältää paljon hyviä rasvahappoja.

… ja jotain huonoakin

Asiantuntijat kehottavat suhtautumaan Aspreyn laihdutuskahviin varauksella. Yksi kupillinen saattaa sisältää jopa 500 kilokaloria energiaa. Lisäksi kupillisessa on 50 grammaa tyydyttyneitä rasvoja, vaikka niiden suositeltu enimmäismäärä on 70 grammaa päivässä. Tutkimusten mukaan tyydyttyneillä rasvoilla on yhteys sydänsairauksiin.

– Ketoosin voi saavuttaa ainoastaan silloin, kun kehon glykogeenivarastot ovat täysin tyhjät. Jos siis olet syönyt illalliseksi vaikka pizzaa, aamuisesta voikahvista ei ole mitään hyötyä, sanoo ravitsemusterapeutti Sarah Schenker Daily Mail-lehdelle.

Jos siis ruokavalioosi kuuluu edes kohtuullinen määrä hiilihydraattia, tätä dieettivillitystä ei kannata kokeilla. Siinä tapauksessa kuppi voikahvia on laihdutuksen kannalta yhtä hyvä vaihtoehto kuin levy suklaata.

Lue lisää:

Jari Sillanpään erikoinen laihdutustapa: kahvia ja tupakkaa

Viisi syytä vaihtaa kahvi teehen

Alkuvuoden outo trendiharrastus: vedenjuonti

Amos Rex -taidemuseo ei ole vielä auennut, mutta museon kattopiha on jo Instagram-tähti.

Helsinkiläiset kaverukset Erika Haavisto ja Heli Koistinen potkaisevat sandaalit jalastaan ja kipuavat ylös jyrkkää kivetystä paljon ketterästi. Erikan puhelimen muistiin tallentuu yhteiskuva – kuulemma kaverusten ensimmäinen tästä paikasta.

Vilkaisen Instagramista mallia ja könyän koristekivetystä pitkin erikoisen lasirakennelman viereen. Kurkkaan valtavan periskoopin näköisestä ulokkeesta. Sisällä ei näy oikein mitään.

Nilkkaani sattuu, sillä se on luonnottomassa asennossa. En tiedä, mitä yleensä teen käsilläni. Laitan ne taskuun, kuten eräs toinen herra teki tässä samassa paikassa omassa Insta-kuvassaan.

Räps, räps. Kuvaaja napsii otoksia, kun poseeraan kuperalla katoksella. Vähän hävettää, mutta ei paljon. Onhan täällä muitakin samoissa puuhissa.

Tätä Amos Rexin kattopihaa näkee Instagramissa nykyään usein. Helsingin Lasipalatsinaukiolla sijaitsevasta paikasta on tullut turistien ja paikallisten suosima kuvauskohde. 

Heli tutkii paikalta aiemmin näpättyjä otoksia Instagramista.

– Onpas hienoja kuvia, hän ylistää.

Ei tosin minun kuvani kohdalla. Vaatteeni ovat muotitiedottoman valinta ja taskusta törröttää kynä.  Tuskin sitä kehtaa edes ladata.

 

 

A post shared by Timo Riitamaa (@timoriitamaa) on  

 

A post shared by Elsa Hessle (@elsahess) on

Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho
Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho

 

Mielenkiintoinen masto

Uuden taidemuseon kattoa käytetään tapahtuma-alueena. Ulkonäöltään se on aika erikoinen. Muutaman metrin korkuiset nupulakivimäiset kummut täydentyvät ruotsinlaivan hytti-ikkunoita muistuttavista, mutta kymmenkertaisen kokoisista laseista.

Kumpujen taustalta kohoaa kymmenien metrien korkuinen valkoinen pylväs, joka muistuttaa ulkomuodoltaan laivan mastoa. Sinne sitten tähystelemään, on moni rohkea varmaan tuumannutkin. Tuskin kukaan on mennyt.

Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho
Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho

Tiistaisena iltapäivänä paikalla on lähinnä turisteja, kun oppivelvolliset pakertavat pulpeteissaan. Täällä nukutaan ilman pelkoa opettajan valvovasta silmästä.

Italialaisen Nini Ciccaresen mielestä pytinki sopii hienosti Helsinkiin. Hänen mukaansa se näkyy hyvin korkeilta kattoterasseilta.

Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho
Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho

– Masto on hieno. Se ei ollut tässä vielä viime Suomen-vierailullani, Helsingissä usein käyvä Nino kertoo.

Kuvaajia tulee ja menee. Kohde selvästi kiinnostaa kuin joulukuinen Teneriffa suomalaisia.

Tunnin aikana selfien ottajia ilmestyy useampia. Jos paikalta mielii täydennystä omaan Instagram-profiiliin, kannattaa piipahtaa nopeasti. Muuten saattaa hukkua massaan.

itserakkauden amtööri

Helsingin keskustaan nousi vaivihkaa Instagram-edelläkävijöiden uusi pyhiinvaelluspiste – testasimme, miltä se näyttää kuvassa

Vieläkään en ymmärrä, miksi ihminen kuvaa itseään.Ketä kiinnostaa, itse itsestään otetut kuvat,siis oikeasti? Aivan sama miltä ja mitä somessa näytät, selfieinstituutio kertoo justiinsa sen, kuinka paljon toiset kiinnostaa, ja kiinnostus siihen, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, on aikalailla nolla.
Lue kommentti

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.