Isompi asunto, uusi työ ja loma Karibialla? Vuodenvaihde pistää miettimään unelmia ja tavoitteita. Kuva: Shutterstock
Isompi asunto, uusi työ ja loma Karibialla? Vuodenvaihde pistää miettimään unelmia ja tavoitteita. Kuva: Shutterstock

Unelmakartan askarteleminen auttaa omien unelmien hahmottamisessa.

Moni mietii uudenvuoden kynnyksellä toteutuneita ja toteutumattomia unelmia. Unelmia ja tavoitteita voi konkretisoida kirjaamalla niitä ylös tai tekemällä oman unelmakartan. Oletko sinä jo kokeillut?

Unelmakartan voi toteuttaa vaikka leikkaamalla aikakauslehdistä kuvia, joista sinulle tulee hyvä mieli ja jotka kuvastavat haaveidesi elämää. Voit myös kirjoittaa tai leikata lehdistä motivoivia sanoja ja lauseita. Unelmakarttaan voi myös liittää kuvan, jossa olet onnellinen. Esimerkiksi näin:

Haaveilu on ihanaa, mutta auttaako unelmakartan tekeminen haaveiden toteuttamisessa?

– Kun katsot unelmiesi kuvia, vahvistat tunnetta, joka alkaa muovautua toiminnaksi. Kun tunnet samaa mielihyvää, kuin saavuttaessasi unelmasi, alitajuntasi uskoo, että unelma on jo toteutunut, aarrekarttaohjaaja ja life coach Tanja Elomaa kertoi aiemmin Me Naisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työterveyslaitoksen aivotutkija Minna Huotilainen kertoi Me Naisille, että muokkaamme tulevaisuuttamme sanoillamme ja mielikuvillamme, ja myös unelmakarttakuvilla.

– Mielikuvat ja niitä vastaavat todelliset asiat aktivoivat aivoissa osittain samoja alueita. Siksi pelkkä mielikuva aiheuttaa samankaltaisen, joskin pienemmän, positiivisen sysäyksen kuin oikea tapahtuma. Esimerkiksi kuviteltu ihana musiikki aktivoi samoja alueita aivoissa kuin oikeasti kuulemamme musiikki. Kuvittelulla on myös samanlaisia myönteisiä fysiologisia vaikutuksia kuin oikean musiikin kuuntelulla.

Esimerkiksi Vauva.fi -sivuston keskustelijat ovat saaneet toteutettua haaveitaan unelmakartan avulla.

– Jännästi se on monella ihmisellä vienyt asioita eteenpäin. Itsellä se antoi voimia erota. Kun tein aarrekarttaa, en todellakaan uskonut, että kykenen riuhtaisemaan itseni irti kieroutuneesta suhteesta, kirjoittaa yksi.

– Minusta tämä sopii erityisesti ihmiselle, joka vähättelee omia toiveitaan, eikä koe olevansa jonkin asian arvoinen eikä osaa edes kuvitella toiveidensa toteutuvan. Ja sitten sellaiselle, jolle ei ole ihan selvää, mitä tahtoo. Se kirkastuu, kun sitä joutuu miettimään ja etsimään kuvia. Taikauskoa tämä ei ole, vaan visualisoinnin voimaa, kirjoittaa toinen vauva.fi-palstan vierailija.

Ohjeet oman unelmakartan tekemiseen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla