Pikavippiyritykset houkuttelevat asiakkaita pizzalla, bonuseuroilla ja ennakkoveroilla.

Pizzaraha.fi

Mitä lupaa: Houkuttelee darraisia, baari-iltaan rahansa hassanneita asiakkaita kielioppivirheitä vilisevällä lauseella: ”Tekeekö mielesi herullista pizzaa samalla kun katsot vaikka hyvää DVD elokuvaa, mutta lompakko ammottaa hetkellisesti tyhjyyttä? Pizza+Raha on silloin ratkaisu.”

Mitä tekee: Tuo pizzan kotiin ja 50–150 euroa rahaa tilille. Pizza ja pizzeria valitaan erilliseltä sivustolta. Yli 18-vuotiaille.

Lainan vuosikorko: 50 euron lainalle 12 euroa, vuosikorko 626 %.

Veronpalautusnyt.fi

Mitä lupaa: Verot etukäteen malttamattomille. ”Oletko saamassa veronpalautusta tänä vuonna? Veronpalautus NYT on palvelu, jonka avulla voit saada veronpalautus-rahasi aikaisemmin.”

Mitä tekee: Veronpalautuslainaa voi hakea, jos ”palautuksia on tulossa joulukuussa yli 400 euroa, olet yli 24 vuotias, olet töissä tai eläkkeellä ja olet hoitanut asiasi huolella”. Jo pelkkä hakemus maksaa 10 euroa.

Lainan vuosikorko: Sivusto ilmoittaa vuosikoron monimutkaisesti: ”Lainasummasta riippumatta vuosikorko lasketaan jakamalla takaisin maksettavaksi tuleva määrä (= lainamäärä) käteen tulevalla osuudella, josta vähennetään luku 1, ja kertomalla erotus 360:llä sekä jakamalla laina-ajan päivillä. Kun tämä kerrotaan sadalla, saadaan vuosikorko prosentteina. Asiakas voi laskea päivän tarkkuudella vuosikoron laskemalla laina-ajan päivien määrän ja jakamalla sillä vuoden 360 päivää sekä kertomalla tämän 25:llä.” Tällä kaavalla 170 päiväksi otetun 1 000 euron lainan vuosikorko on 57,24 %.

Vivus.fi

Mitä lupaa: Kielivirheitä piisaa täälläkin: ”Vivus.fi lainan hakeminen on yksin-
kertaista. Voit hakea lainaa voi hakea kolmella tapaa: profiilissa, tekstiviestillä tai puhelimitse. Saat lainan tilillesi 15 minuutin kuluessa.”
 
Mitä tekee: Lainaa voi hakea 400 euroon asti. Ensimmäisen lainan saa ilmaiseksi, ilman käsittelykuluja tai korkoja. Palvelussa voi kerätä myös bonuseuroja, jos saa houkuteltua uusia ihmisiä vippaamaan. Yhdestä pikavipin ottaneesta frendistä tienaa kympin. Palvelu vain yli 20-vuotiaille.

Lainan vuosikorko
: ”Tyypilliselle 200 euron lainalle, jonka takaisinmaksuaika on 30 päivää, todellinen vuosikorko on 183 %.”