Pikavippiyritykset houkuttelevat asiakkaita pizzalla, bonuseuroilla ja ennakkoveroilla.

Pizzaraha.fi

Mitä lupaa: Houkuttelee darraisia, baari-iltaan rahansa hassanneita asiakkaita kielioppivirheitä vilisevällä lauseella: ”Tekeekö mielesi herullista pizzaa samalla kun katsot vaikka hyvää DVD elokuvaa, mutta lompakko ammottaa hetkellisesti tyhjyyttä? Pizza+Raha on silloin ratkaisu.”

Mitä tekee: Tuo pizzan kotiin ja 50–150 euroa rahaa tilille. Pizza ja pizzeria valitaan erilliseltä sivustolta. Yli 18-vuotiaille.

Lainan vuosikorko: 50 euron lainalle 12 euroa, vuosikorko 626 %.

Veronpalautusnyt.fi

Mitä lupaa: Verot etukäteen malttamattomille. ”Oletko saamassa veronpalautusta tänä vuonna? Veronpalautus NYT on palvelu, jonka avulla voit saada veronpalautus-rahasi aikaisemmin.”

Mitä tekee: Veronpalautuslainaa voi hakea, jos ”palautuksia on tulossa joulukuussa yli 400 euroa, olet yli 24 vuotias, olet töissä tai eläkkeellä ja olet hoitanut asiasi huolella”. Jo pelkkä hakemus maksaa 10 euroa.

Lainan vuosikorko: Sivusto ilmoittaa vuosikoron monimutkaisesti: ”Lainasummasta riippumatta vuosikorko lasketaan jakamalla takaisin maksettavaksi tuleva määrä (= lainamäärä) käteen tulevalla osuudella, josta vähennetään luku 1, ja kertomalla erotus 360:llä sekä jakamalla laina-ajan päivillä. Kun tämä kerrotaan sadalla, saadaan vuosikorko prosentteina. Asiakas voi laskea päivän tarkkuudella vuosikoron laskemalla laina-ajan päivien määrän ja jakamalla sillä vuoden 360 päivää sekä kertomalla tämän 25:llä.” Tällä kaavalla 170 päiväksi otetun 1 000 euron lainan vuosikorko on 57,24 %.

Vivus.fi

Mitä lupaa: Kielivirheitä piisaa täälläkin: ”Vivus.fi lainan hakeminen on yksin-
kertaista. Voit hakea lainaa voi hakea kolmella tapaa: profiilissa, tekstiviestillä tai puhelimitse. Saat lainan tilillesi 15 minuutin kuluessa.”
 
Mitä tekee: Lainaa voi hakea 400 euroon asti. Ensimmäisen lainan saa ilmaiseksi, ilman käsittelykuluja tai korkoja. Palvelussa voi kerätä myös bonuseuroja, jos saa houkuteltua uusia ihmisiä vippaamaan. Yhdestä pikavipin ottaneesta frendistä tienaa kympin. Palvelu vain yli 20-vuotiaille.

Lainan vuosikorko
: ”Tyypilliselle 200 euron lainalle, jonka takaisinmaksuaika on 30 päivää, todellinen vuosikorko on 183 %.”

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!