Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Trenditietoiset intoilevat nyt retrokännyköistä. Löytyykö kaapistasi aarre?

Älypuhelimien valtakausi on herättänyt vastareaktion. Daily Mailin mukaan yhä useampi on alkanut haikailla aikaa, jolloin kännykät olivat yksinkertaisia käyttää ja puhelimen akku saattoi kestää jopa viikon.

Suomalaisten piironkien laatikoissa lymyilevät luurinraadot saattavatkin osoittautua pian yllättävän arvokkaiksi. Joistakin Nokian vanhoista luureista ollaan jo nyt valmiita maksamaan jopa 1000 euroa.

Erityisen haluttuja ovat erikoismallit, joita on aikanaan valmistettu rajallisia määriä. Esimerkiksi Nokian 8800 Arte Gold -mallin hinta on vanhoja kännyköitä myyvällä vintagemobile.fr -sivustolla juuri tuon 1000 euroa. Nokian 8800 -perusmallin pyyntihinta on 250 euroa.

Retropuhelimien paluu viestii siitä, että kaikki eivät halua olla jatkuvasti kuvaamassa elämäänsä tai sosiaalisen median tavoitettavissa.

– Moni haluaa jälleen peruspuhelimen, jolla ainoastaan soitetaan puheluita ja lähetetään tekstiviestejä, sanoo teknologia-asiantuntija Damien Douan.

Retrokännykät ovat myös tapa erottautua. Siinä missä älypuhelimet muistuttavat toisiaan, vanhat kännykät ovat keskenään hyvinkin erinäköisiä mallista ja merkistä riippuen.

Olisitko sinä valmis vaihtamaan appsit matopeliin?

Lähde: Daily Mail

Lue lisää:

Seksikkäintä ikinä: kännykkä mukaan sänkyyn

Tämä kännykän lisäosa voi pelastaa mauttoman ruuan