Kuvat Lehtikuva, MN-arkisto
Kuvat Lehtikuva, MN-arkisto

Naisten Movember-kampanjassa kasvatetaan kainaloon puska.

Elokuussa höylät voi jemmata kylppärin kaappiin, sillä nyt ei ajella kainaloita. Naisten Movember-kampanja, Armpits 4 August, haluaa kainalokarvoilla kiinnittää huomiota naisten karvattomaan naiskuvaan. Samalla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Kysyimme julkkisnaisilta, vilkkuvatko heidän karvansa elokuussa.

EI

 Tyylikonsultti Leena Sarvi

"Minusta sivistyneeseen kulttuuriin kuuluu ajella tarpeettomat karvat pois hygienisyistä. Jokainen on tietysti vastuussa omasta kehostaan, mutta  ammatissani olen esillä niin paljon, että tukisin  projektia mieluummin rahalahjoituksella kuin  karvojen kasvatuksella. Kampanjan viesti ei menisi  minun kohdallani perille kainalokarvojen  avulla. Sen sijaan minua vain kummasteltaisiin."

MIKSEI

 Kuvataiteilija ja toimittaja Rakel Liekki

"Ei ole mitään järjellistä syytä, miksi kainolakarvat on pakko ajella. Mielestäni ihmisen kuori ei ole tärkein määre ihmisen arvolle, enkä määritä itseäni sen perusteella. Projekti on fantastinen, mutta toisaalta en tiedä, onko feminismille edullista vahvistaa siihen liittyviä stereotypioita. Jos projekti kuitenkin toteutetaan hauskalla tavalla, sillä voidaan osoittaa, että feministit pystyvät nauramaan itselleen."

EHKÄ

 Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson

"Minulla ei ole periaatteessa mitään ongelmaa lähteä kampanjaan mukaan. On kuitenkin eri asia, ymmärtävätkö ihmiset pointin vai saako se aikaan pelkkää kulmakarvojen kohottelua. Naisten kainalokarvat herättävät paljon ristiriitaisempia reaktioita kuin miesten viikset, sillä naisten karvattomuus on yritetty esittää luonnollisena. Luulen, että kainalonsa naiset ajelevat omasta tahdostaan, muuta jalat ja bikinirajat sheivataan enemmänkin muiden takia."

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.