Forbesin mukaan työpäivän alku ja loppu määrittää sen, miten kukin työhönsä suhtautuu. Työpäivän päättäminen oikein näkyy positiivisena asenteena seuraavaa työaamua kohtaan.

Forbes listasi 16 kohtaa onnistuneeseen työpäivän lopetukseen, me valitsimme niistä pätevimmät.

1. Pysy kärryillä tehtävistä

Pidä huolta, että pysyt kärryillä tehtävistäsi. Jos jokin laahaa jäljessä, suunnittele, miten saisit edistettyä asioita. Jos ehdit tehdä työajan puitteissa vielä jotain pientä vielä ennen lähtöäsi, tartu toimeen, älä tuumaile. Älä kuitenkaan tee mitään turhaan, eli sellaista, mikä ei välttämättä vaadi sitä.
Valmistaudu ennen työpaikalta poistumista seuraavaan päivään, jotta palaveri tai työtehtävä ei pääse yllättämään.
Jos et ole varma jostain, esimerkiksi lähestyvän deadlinen ajankohtaista, älä aprikoi kääntyä pomosi tai työtovereidesi puoleen. Älä vaikene, vaan avaa suusi.
Pidä to do -listasi ajan tasalla päivittämällä sitä aina tarpeen vaatiessa.

2. Siivoa

Viihtyisä työympäristö vauhdittaa päivää varmemmin. Siivoa työpisteesi ja -tilasi pikaisesti ennen lähtöä kotiin: lajittele roskat, järjestele paperit, pese kahvikuppi.
Muista ulottaa siivousrutiinisi myös sähköiseen maailmaan: Siivoa sähköpostisi aina päivän päätteeksi, jotta se ei pursua katastrofimaiseksi turhien postien suoksi parissa viikossa.

3. Hoida asiat loppuun

Jotta et joutuisi kantamaan töitä kotiin, hoida pois päiväjärjestyksestä mieltäsi askarruttavat kysymykset. Jos jokin asia painaa, tartu hyvissä ajoin ennen työpäivän loppua puhelimeen, ja päästä se pois päiviltä.

4. Käy läpi päivän kulku

Uhraa hetki aikaasi sille, että pohdit lopettamaasi työpäivää. Missä onnistuit? Minkä olisit voinut hoitaa paremmin? Opi virheistä, nauti onnistumisista. Arvosta kaikkea kokemaasi.

5. Heitä hyvästit

Sano hei hei työtovereille – ääneen. Rutiinit ja rituaalit auttavat sinua sitoutumaan työpaikkaasi. Kunnollisten hyvästien jättäminen työpäivän päätteeksi estää myös kantamasta työongelmia kotiin.
Lähde työpaikalta positiivisin mielin, hymyile vapaalle loppupäivälle ja suuntaa kotia tai vapaa-ajan viettoja kohti.

Lisäneuvo: Jos olet tarpeeksi rohkea, voit näiden viiden kohdan lisäksi yrittää vaikka muutamana päivänä viikosta sulkea työpuhelimesi ja jättää työasiat ja -kaverit oman onnensa nojaan edes hetkeksi.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?