Ai siis joku jakaa Instassa kuvia muustakin kuin sushiannoksistaan? Kuva: Shutterstock
Ai siis joku jakaa Instassa kuvia muustakin kuin sushiannoksistaan? Kuva: Shutterstock

Näillä tileillä et näe suloisia kissanpentuja etkä täydellisiä auringonlaskuja.

Instagram. Selfieitä, rantamaisemia, hassuja eläimiä, ruoka-annoksia. Tylsistyttääkö? Ei hätää: Instagramista löytyy paljon sisältöä, joka on kaukana tylsästä. Listasimme viisi tiliä, jotka kiehtovat – ja kauhistuttavat. Klikkaa omalla vastuulla!

Crap Taxidermy

Eläinten täyttäminen on taitolaji, mutta nähtävästi alalle voi päätyä aivan kuka tahansa. Nämä eläinparat näyttävät kärsivän joko hirvittävästä krapulasta tai pahanlaatuisesta maailmantuskasta.

 

One eye on the salmon, one eye on the streets. #craptaxidermy #taxidermy #salmon #bear #contemporaryart

Kuva, jonka Crap Taxidermy (@craptaxidermy) julkaisi

 

Cooking For Bae

Mikä olisi parempi tapa osoittaa rakkautta mielitietylleen kuin herkkuaterian kokkaaminen? No esimerkiksi se, että kuvaa aikaansaannoksen ja julkaisee kuvan sosiaalisessa mediassa. Siinäkin tapauksessa, ettei kuvasta näe, onko se otettu ennen syömistä vai sen jälkeen.

 

Morning baes!!! #breffusforbae

Kuva, jonka So you cooked huh? (@cookingforbae) julkaisi

 

Baddie Winkle

Tämä mummeli ei istu kiikkustuolissa kutimien kanssa. Helen Van Winkle on 87-vuotias internet-ilmiö, joka näyttää, että vanheta voi juuri niin kuin itse haluaa. Hän pukeutuu neonväreihin, bailaa julkkisten kanssa, poseeraa nuorisovaatemerkkien mallina ja puhuu lääkemarihuanan puolesta. Kuvateksteissä toistuu usein leidin slogan: "Stealing your man since 1928!"

 

Dr Pimple Popper

Dr. Sandra Lee on ihotautilääkäri. Instagram-tilillään hän jakaa kuvia ja videoita työstään, joka tuntuu olevan lähinnä erilaisten paiseiden puristelua. Tili pursuaa yököttävää materiaalia: jättimäisiä mustapäitä, tulehtuneita näppylöitä, kystia, mätäpaiseita. Älä katso näitä samalla kun syöt.

 

Winer magnet. #Winernotwhiner #drpimplepopper #drsandralee

Kuva, jonka DrPimplePopper (@drpimplepopper) julkaisi

 

Mrs Angemi

On hieman outoa, ettei Nicole Angemin tiliä ole vielä suljettu. Patologin assistenttina työskentelevä nainen kyllä postailee välillä kuvia lapsestaan, miehestään ja tatuoinneistaan, mutta eniten hän jakaa kuvia siitä, mitä näkee työssään. Siis eri tavoin kuolleiden ihmisten ruumiinosista. Angemin tili on kaikessa kauhistuttavuudessaan myös kiehtova ja opettavainen.

VAROITUS: Tili sisältää materiaalia, joka voi järkyttää.

 

100k followers!!! ?❤️ Thank you all so much!!!! I'm so happy my husband convinced me to start this Instagram account last year. I have been having so much fun with it and I think you all have too!!??? Many more cool things to come from the ?iheartautopsy?world including my Vice video interview next week!!! I'll keep you posted!!!! It seems I am not getting many of my direct messages so if I do not reply to you please resend your photo. This is a fetal heart at 30 weeks gestation. #iheartautopsy #100k #fetus #fetal #autopsy #vice #viceinterview #heart #anatomy #grossanatomy #anatomicheart #iheartanatomy #ihearthearts #science #pa #pathology #pathassist #biology #bio #health #healthcare #healtheducation

Kuva, jonka ?Mortui Vivos Docent? (@mrs_angemi) julkaisi

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.