Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Vuoden alusta tulivat voimaan uudet ravitsemussuositukset. Ne eivät ole ihan nämä, mutta melkein.

1. Lapset saavat syödä karkkia vain lauantaisin, koska muuten hammaspeikko puree pään poikki. Äidit voivat syödä karkkia joka ilta, ­koska he osaavat syödä niin, ettei hammaspeikko näe.

2. Peruna on niin älyttömän monipuolinen ruoka. Siitä voi tehdä vaikka syötävän leimasimen.

3. Muista, ­että et tee sille suolaista ja rasvaista ruskeaa kastiketta vaan syöt perunaleimasimen siemenien ja pähkinöiden kera.

4. Pyramidin huipulla on munkki ja makkara. Se ei tarkoita, että ne ovat huippu­ruokaa, vaan kyseessä on tuhon vertauskuva: munkki on jäävuoren huippu, johon sinä, ­Titanic, törmäät.

5. On syytä myös ­ymmärtää, että ravitsemussuositukset ovat terveyshörhöjen salaliitto ja niiden tarkoitus on saada ihmiset syömään terveellisesti. Mitä sikoja!

6. Kyseessä on myös voin-, maidon-, suolan-, lihan- ja vihannestentuottajien salaliitto, joka yrittää ovelasti valtion avulla pakottaa ihmiset syömään tuotoksiaan.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen