Hottisvalmentajan maineessa oleva Löw tarjoili aikuisviihdettä faneilleen Saksa–Ukraina-ottelussa. Kuvan nuuhkiminen ei kuitenkaan liity kyseiseen tapaukseen. Kuva: Reuters
Hottisvalmentajan maineessa oleva Löw tarjoili aikuisviihdettä faneilleen Saksa–Ukraina-ottelussa. Kuvan nuuhkiminen ei kuitenkaan liity kyseiseen tapaukseen. Kuva: Reuters

”Joskus muna voi olla huonosti, ja silloin sen asentoa on korjattava”, Me Naisille kerrotaan.

Saksa avasi sunnuntaina EM-kisat voitolla Ukrainasta. Suurimman huomion vei kuitenkin joukkueen päävalmentaja Joachim Löw, joka kuvattiin kesken pelin työntämässä kättään housuihin ja pian sen jälkeen nuuhkimassa sormiaan.

Video Löwin puuhista levisi sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, ja saksalaismedia nimesi kohun "housugateksi". Video tilanteesta löytyy myös täältä.

Löwin puuhia kuvailtiin suomalaismediassakin muun muassa iljettäviksi, vaikka monia miehiä kohu naurattikin. Tiedotustilaisuudessa Saksan maajoukkueen hyökkääjä Lukas Podolski puolusti Löwiä väittämällä, että kaikki miehet ronkkivat haarukkaansa tämän tästä.

No varmasti, mutta että oikein julkisella paikalla? Ja miksi? Etenkin naisten on ollut tätä vaikea ymmärtää.

"Naisten voi olla vaikea ymmärtää, koska heillä ei ole penistä."

Nyt eräs rohkea suomalaismies on asettunut puolustamaan Löwiä – ja samalla muitakin miehiä. Mies kertoo anonyymina Me Naisille, että kyse tuskin on siitä, että Löw olisi perverssi, joka saisi kiksejä itsensä hiplaamisesta miljoonayleisön nähden.

”Välillä muna saattaa olla housuissa huonosti. Se tuntuu epämukavalta, ja silloin sen asentoa on korjattava. Ymmärrän, että naisten voi olla vaikea ymmärtää, koska heillä ei ole penistä.”

Entäs se nuuhkiminen?

”Hän todennäköisesti vain halusi nuuhkaista, jäikö sormiin hajua tästä oikomistoimenpiteestä. Ehkä hän olisi mennyt pesemään kätensä, jos olisi huomannut hajua jääneen. Hän toimi tilanteessa siis ihan vastuullisesti. Huomasin, että hän piti pienen taktisen tauon ennen kuin nuuhkaisi. Hän teki virheen ajatellessaan, etteivät ihmiset yhdistä enää näitä kahta asiaa toisiinsa.”

Vaimo vahvistaa teorian, sillä pariskunnalla on poikalapsi, jota tulee aina välillä ojentaa pippelin ronkkimisesta.

Suomalaismiehen vaimo vahvistaa teorian, sillä pariskunnalla on poikalapsi, jota tulee aina välillä ojentaa pippelin ronkkimisesta.

”Olen opettanut pojalle, että vaikka pippelin koskettelu on kivaa, sitä tehdään vain omassa rauhassa. Kun joskus näen hänen työntävän kättään housuihin ja muistutan tästä, poika ärtyy ja sanoo, ettei todellakaan kosketellut itseään, vaan ainoastaan korjasi pippelinsä asentoa”, vaimo kertoo.

Man's gotta to do what man's gotta do do.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri:

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos