Oletko joskus ihmetellyt, miksi lenkkareiden yläreunassa on kaksi reikää vierekkäin? Tässä selitys.

Vihdoinkin lenkkareiden yläreunassa oleville "ylimääräisille" rei'ille on löytynyt selitys: niiden avulla juoksukenkien nauhat solmitaan oikeaoppisesti!

Me Naisten Nollasta vitoseen -blogisti näyttää, miten lenkkarit solmitaan oikein.

Lenkkareiden nauhoihin kuuluu tehdä silmukka sujauttamalla nauhat läpi uloimmasta reiästä ulkopuolelta sisäpuolelle. Sen jälkeen nauhat kiristetään tasaisesti koko kengän matkalta. Sujauta oikeanpuoleinen nauha läpi vasemmasta silmukasta ja vasemmanpuoleinen nauha läpi oikeasta silmukasta. Kiristä nauhat ja sido ne normaalisti.

Näin sidottuina kengät pysyvät hölskymättä jalassa ja takaavat parhaan mahdollisen juoksutuntuman.

Kokeile myös näitä vaihtoehtoja

Ongelma: Kantapää nousee
Ratkaisu: Lukkonauhoitus


Nauhoita kenkä alhaalta melkein ylös. Pujota nauha toiseksi ylimmästä reiästä saman puolen ylimpään reikään. Näin reikien väliin syntyy silmukka. Vedä nauhat vastakkaisista silmukoista. Solmi normaalisti.

Ongelma: Varpaita puristaa
Ratkaisu: Tilaa isovarpaalle


Pujota nauha ulkokautta ylimmästä reiästä suoraan vastakkaisen puolen alimpaan reikään ulkokautta. Nauhoita kenkä sitten normaalisti alhaalta ylös. 

Ongelma: Kantapäätä hiertää, päkiä hölskyy
Ratkaisu: Kahdet nauhat


Nauhoita tossut normaalisti alhaalta puoleen väliin. Ota toiset nauhat ja tee niillä kengän yläosaan lukkonauhoitus, kuten kohdassa 1.

Ongelma: Jalkapohja kipeytyy
Ratkaisu: Osittainen nauhoitus


Jatka normaalia nauhoitusta tossun puoleenväliin. Hyppää sitten reiän tai parin yli ja vedä nauhat suoraan ylimpien reikien läpi. Näin saat tilaa jalkaholville.

Lähde ja kuvat: Asics, patrol.fi

Lue myös:

Testissä työmatkalenkkeilijän juoksuvaatteet

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.