Oletko joskus ihmetellyt, miksi lenkkareiden yläreunassa on kaksi reikää vierekkäin? Tässä selitys.

Vihdoinkin lenkkareiden yläreunassa oleville "ylimääräisille" rei'ille on löytynyt selitys: niiden avulla juoksukenkien nauhat solmitaan oikeaoppisesti!

Me Naisten Nollasta vitoseen -blogisti näyttää, miten lenkkarit solmitaan oikein.

Lenkkareiden nauhoihin kuuluu tehdä silmukka sujauttamalla nauhat läpi uloimmasta reiästä ulkopuolelta sisäpuolelle. Sen jälkeen nauhat kiristetään tasaisesti koko kengän matkalta. Sujauta oikeanpuoleinen nauha läpi vasemmasta silmukasta ja vasemmanpuoleinen nauha läpi oikeasta silmukasta. Kiristä nauhat ja sido ne normaalisti.

Näin sidottuina kengät pysyvät hölskymättä jalassa ja takaavat parhaan mahdollisen juoksutuntuman.

Kokeile myös näitä vaihtoehtoja

Ongelma: Kantapää nousee
Ratkaisu: Lukkonauhoitus


Nauhoita kenkä alhaalta melkein ylös. Pujota nauha toiseksi ylimmästä reiästä saman puolen ylimpään reikään. Näin reikien väliin syntyy silmukka. Vedä nauhat vastakkaisista silmukoista. Solmi normaalisti.

Ongelma: Varpaita puristaa
Ratkaisu: Tilaa isovarpaalle


Pujota nauha ulkokautta ylimmästä reiästä suoraan vastakkaisen puolen alimpaan reikään ulkokautta. Nauhoita kenkä sitten normaalisti alhaalta ylös. 

Ongelma: Kantapäätä hiertää, päkiä hölskyy
Ratkaisu: Kahdet nauhat


Nauhoita tossut normaalisti alhaalta puoleen väliin. Ota toiset nauhat ja tee niillä kengän yläosaan lukkonauhoitus, kuten kohdassa 1.

Ongelma: Jalkapohja kipeytyy
Ratkaisu: Osittainen nauhoitus


Jatka normaalia nauhoitusta tossun puoleenväliin. Hyppää sitten reiän tai parin yli ja vedä nauhat suoraan ylimpien reikien läpi. Näin saat tilaa jalkaholville.

Lähde ja kuvat: Asics, patrol.fi

Lue myös:

Testissä työmatkalenkkeilijän juoksuvaatteet

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.