Jotain makeaa, kuvat Shutterstock.
Jotain makeaa, kuvat Shutterstock.
Jotain kaunista.
Jotain kaunista.
Jotain käytännöllistä.
Jotain käytännöllistä.
Jotain hänelle.
Jotain hänelle.
Jotain itseltäsi.
Jotain itseltäsi.

Suomalainen ystävänpäivä on nimensä mukaisesti ystävyyden juhlaa. Jos haluat muistaa lähimmäistäsi, mutta et tiedä miten, ammenna inspiraatiota näistä viidestä vinkistä. Vielä ehdit!

1. Jotain makeaa

Lahjakortti leipomoon tai konditoriaan. Helsingissä toimiva Kakkugalleria järjestää kakkubuffeteja – mikä olisikaan parempi tapa muistaa sokerihiirtä! kakkugalleria.com

2. Jotain kaunista

Kukka tai kimpullinen piristää ystävän päivää. Moni kukkakauppa ottaa netissä tilauksia ja toimittaa kukkia osoitteeseen. interflora.fi

3. Jotain käytännöllistä

Anna kaverille jotain käytännöllistä, mutta ylellistä. Kristallisuola korvaa arkisen keittiömausteen, ja sormin ripoteltavaa gourmet-suolaa saa nykyään kauniissa paketissa ja monesta ruokakaupasta. Kristallisuola eli ruususuola sopii päivän teemaan, koska se on väriltään hempeän persikkaista tai roosanpunaista.

4. Jotain hänelle

Minkä yhtyeen keikalla olitte viimeksi yhdessä? Mistä kirjasta olet kuullut paljon kehuja? Minkä elokuvan haluaisit ystäväsi näkevän? Anna hänelle hetki omaa aikaa vaikka kirjan, musiikin tai elokuvan muodossa.

5. Jotain itseltäsi

Kuten vaikkapa aikaasi. Paras lahja on usein aineeton. Vie ystäväsi elokuviin, syömään, kahville, taidegalleriaan, valokuvanäyttelyyn, tanssitunnille tai vaikka uimaan. Tärkeintä on, että olette kummatkin läsnä. Tunnetun The Cool Hunter -blogin pitäjä Tuija Seipell neuvoi Me Naisille joulun alla, miten lahjaksi annetaan omaa aikaa. Lue Tuijan vinkit täältä!

Lue myös:

Parhaat biisit ystävyydestä – kuuntele!

Mistä tunnet sä ystävän?

Ihana ystävä! Viisi syytä pysyä kavereina

Rakkaushormoni sitoo kaveritkin toisiinsa

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.