Jotain makeaa, kuvat Shutterstock.
Jotain makeaa, kuvat Shutterstock.
Jotain kaunista.
Jotain kaunista.
Jotain käytännöllistä.
Jotain käytännöllistä.
Jotain hänelle.
Jotain hänelle.
Jotain itseltäsi.
Jotain itseltäsi.

Suomalainen ystävänpäivä on nimensä mukaisesti ystävyyden juhlaa. Jos haluat muistaa lähimmäistäsi, mutta et tiedä miten, ammenna inspiraatiota näistä viidestä vinkistä. Vielä ehdit!

1. Jotain makeaa

Lahjakortti leipomoon tai konditoriaan. Helsingissä toimiva Kakkugalleria järjestää kakkubuffeteja – mikä olisikaan parempi tapa muistaa sokerihiirtä! kakkugalleria.com

2. Jotain kaunista

Kukka tai kimpullinen piristää ystävän päivää. Moni kukkakauppa ottaa netissä tilauksia ja toimittaa kukkia osoitteeseen. interflora.fi

3. Jotain käytännöllistä

Anna kaverille jotain käytännöllistä, mutta ylellistä. Kristallisuola korvaa arkisen keittiömausteen, ja sormin ripoteltavaa gourmet-suolaa saa nykyään kauniissa paketissa ja monesta ruokakaupasta. Kristallisuola eli ruususuola sopii päivän teemaan, koska se on väriltään hempeän persikkaista tai roosanpunaista.

4. Jotain hänelle

Minkä yhtyeen keikalla olitte viimeksi yhdessä? Mistä kirjasta olet kuullut paljon kehuja? Minkä elokuvan haluaisit ystäväsi näkevän? Anna hänelle hetki omaa aikaa vaikka kirjan, musiikin tai elokuvan muodossa.

5. Jotain itseltäsi

Kuten vaikkapa aikaasi. Paras lahja on usein aineeton. Vie ystäväsi elokuviin, syömään, kahville, taidegalleriaan, valokuvanäyttelyyn, tanssitunnille tai vaikka uimaan. Tärkeintä on, että olette kummatkin läsnä. Tunnetun The Cool Hunter -blogin pitäjä Tuija Seipell neuvoi Me Naisille joulun alla, miten lahjaksi annetaan omaa aikaa. Lue Tuijan vinkit täältä!

Lue myös:

Parhaat biisit ystävyydestä – kuuntele!

Mistä tunnet sä ystävän?

Ihana ystävä! Viisi syytä pysyä kavereina

Rakkaushormoni sitoo kaveritkin toisiinsa

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.