Karlie Kloss Victoria's Secretin vuoden 2014 näytöksessä. Takana laulaa Taylor Swift, Klossin bestis. Kuva Reuters.
Karlie Kloss Victoria's Secretin vuoden 2014 näytöksessä. Takana laulaa Taylor Swift, Klossin bestis. Kuva Reuters.

Alusvaatemerkki Victoria’s Secret avasi ensimmäisen Suomen-liikkeensä. Muotitalon kohutut näytökset viettävät nyt myös 20-vuotisjuhlaa.

Suomen ensimmäinen Victoria’s Secret  -myymälä avasi ovensa Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään kello 10. Putiikkiin ei kuitenkaan voi kävellä noin vain: liike sijaitsee lentomatkustajille tarkoitetulla lähtöporttien alueella.

Kun VS avasi liikkeensä Tukholmaan Arlandan lentokentälle, nuoret naiset ostivat lentomatkoja vain päästäkseen kyseiseen kauppaan ostoksille, kertoi Helsingin Sanomat toukokuussa. Suomessa merkkiä on aiemmin voinut ostaa Viking Grace -risteilyalukselta.

Vuonna 1977 perustettu Victoria’s Secret on New Yorkin pörssissä listatun L Brandsin suurin tuotemerkki. Sen valikoimaan kuuluu alusvaatteiden lisäksi kosmetiikkaa ja asusteita. 

Merkki tunnetaan erityisesti prameista alusvaatemuotinäytöksistään. Niissä esiintyvät sen hetken kuumimmat artistivieraat sekä huippumallit, joita kutsutaan Victorian ”enkeleinä”. Muotinäytökset on televisioitu ympäri maailmaa vuodesta 2001 alkaen.

Victoria’s Secretin muotinäytöksillä on parhaillaan meneillään juhlavuosi: ne täyttävät 20 vuotta. Jättimäinen show toteutetaan tänä vuonna New Yorkissa, ja mukana ovat malliveteraanit Angels Adriana Lima, 34, ja Alessandra Ambrosio, 34. He kävelivät catwalkilla myös ensimmäisessä show’ssa vuonna 1995.

VS:n myymälä ei ole ainoa uutuus Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Heinäkuun alussa kentän kylkeen avattiin Kehärata, jota pitkin pääsee Helsingin keskustasta junalla lentoasemalle noin puolessa tunnissa.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.