Vaikka kuinka kutittaisi, pidä pumpulipuikko kaukana korvasta. Kuva: Shutterstock
Vaikka kuinka kutittaisi, pidä pumpulipuikko kaukana korvasta. Kuva: Shutterstock

Näpit irti pumpulipuikosta! Jos yhdellä jalalla hyppiminen ei auta, kannattaa kokeilla hiustenkuivaajaa.

Korvaan jumittuva vesi on raivostuttava vaiva. Yhdellä jalalla hyppiminen ja korvan paineleminen pyyhkeen kulmalla osoittautuvat usein tehottomiksi keinoiksi.

Silloin kannattaa tarttua hiustenkuivaajaan. Veden haihtumista korvakäytävästä voi nimittäin nopeuttaa kuivaamalla korvaa hiustenkuivaajalla tai tiputtamalla korvakäytävään sprii-pitoisia korvatippoja. Muista, että korvaa ei saa kaivaa. Etenkään korvavahaa ei saisi yrittää poistaa pumpulipuikolla. Pumpulipuikko vain työntää vahaa syvemmälle korvakäytävään.

Korvakäytävän tilavuus on vain alle kaksi millilitraa eli noin kolmasosa teelusikallisesta. Toisin kuin moni ajattelee, vahamainen vaikku hylkii vettä ja suojaa korvakäytävän herkkää ihoa. Jos vaikkukerros puuttuu, vesi jää helpommin korvakäytävään. Korvia ei siis kannata puhdistaa vaikusta liian innokkaasti.

Toisaalta jos vaikkua kertyy liikaa, se voi muodostaa muutenkin kapeaan korvakäytävään osittaisen tulpan, jonka takaa vesi ei pääse pois.


Asiantuntija: Karin Blomgren dosentti, korvatautien erikoislääkäri
HYKS, Korvaklinikka

Lue myös:

Miksi korvavahaa ei saisi poistaa pumpulipuikolla?

Tiede: Paljonko aivot kuluttavat energiaa?

Tiede: Miksi ihminen herää painajaisuneen?

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...