Polttelevatko palautukset taskussa? Kuva: Shutterstock
Polttelevatko palautukset taskussa? Kuva: Shutterstock

Veronpalautukset kilahtivat tilille – vihdoinkin. Asiantuntija neuvoo, mihin ne on järkevintä sijoittaa.

Vaikka tilille kopsahtavat rahat ovat omalla työllä ansaittuja, tuntuvat ne ylimääräiseltä palkkapäivältä joulun alla. Tuhlaamaan!

Tai ehkä ei ihan heti. Varallisuusvalmentaja ja Vauras nainen -yhteisön perustaja Terhi Majasalmi kehottaa sijoittamaan palautukset osakkeisiin ja rahastoihin. Niillä saa rahoilleen parasta vastinetta.

– Vaikka olisi aloitteleva sijoittaja, kannattaa lähteä rohkeasti mukaan siihen maailmaan. Esimerkiksi indeksirahastot ovat aloittelijoille hyviä. Niissä päivittäiset nousu- ja laskusuhdanteet ovat usein maltillisia, eikä omia sijoituksiaan tarvitse seurata joka päivä herkeämättä.

Rahastoihin sijoittaminen sopii toki vain silloin, jos oma rahatilanne sallii säästämisen. Terhi kehottaakin jokaista arvioimaan omaa taloudellista tilannettaan ennen kuin päättää palautusten kohtalosta. Jos esimerkiksi on paljon juoksevia kuluja, on järkevää maksaa niitä palautuksilla.

– Ja jos vaikkapa tietää, että tulevaisuudessa työpaikka saattaa olla vaakalaudalla, palautukset kannattaa säästää.

Jos tänään tilille tupsahti suuri summa palautuksia, kannattaa muuten tarkistaa oma veroprosenttinsa, ettei seuraavaksi ole luvassa jättimätkyjä.

– Oman talouden kannalta hirveän suuret palautukset ei ole välttämättä kovin hyvä juttu. Jotkut ajattelevat, että ennakkoverojen maksaminen on kuin säästämistä. Palautuksissa on kuitenkin vain noin puolen prosentin korko, joten se ei ole kovinkaan järkevä tapa säästää.

Lue myös:

Rikastumisvinkit naisille: Näin pääset alkuun säästämisessä ja sijoittamisessa

Ihanan kallista! Kaupunkilaisnaiset paljastavat, mihin tuhlaavat palkkansa