Kuva: Zdenka Darula / Shutterstock
Kuva: Zdenka Darula / Shutterstock

Tämän vapun trendikkäimmässä drinkissä on sata prosenttia makua ja nolla prosenttia alkoholia.

Skoolaa tyylikkäästi itse miksaamallasi, alkoholittomalla drinkillä. Tai valitse vappupiknikille suosikkisi alkoholittomista uutuusjuomista.

Pyysimme Cocktailmikko 2014  Leena Komulaista laatimaan vaativampiakin makuhermoja kutkuttavan, täysin alkoholittoman kuplajuoman. Ota resepti heti testiin!

Trendikäs alkoholiton vappujuoma

Pala kurkkua
1,5 cl Brunneby-seljankukkamehua
noin 3 cl tuorepuristettu greippimehua
Pidennys alkoholittomalla kuohuviinillä tai soodalla.
Koristeeksi:
Kurkkutikku
Greipinkuorispiraali
(+ Syötävä pieni, valkoinen kukka)

Valmista juoma näin:
Leikkaa kurkusta pala, jolla sivelet skumppalasin sisustan. Kaada lasiin mehut ja pidennä kuplivalla. Sekoita varoen. Koristele ja nauti.

Piknikkikorin alkoholittomat kuoharit

Alkosta voi poimia koriin niin kotimaista kuin ulkomaista alkoholitonta kuoharia. Saksalaisessa Bella Ella Peach Zero -kuohuviinissä (0,75 l) maistuu makean hapokas persikka.

Kotimaisen Lehtikuohun (0,75 l) maku tulee taas mustaherukanlehdistä. Makea ja kevyesti minttuinen herukanlehtijuoma sopii mainiosti juhliin.

Skumpan holiton klassikkovaihtoehto Pommac on myös saanut tervetulleen makusisaren, heleän Pommac Rosén (1,5 l). Vaaleanpunaisella kuplajuomalla sekoitat prosentittoman boolin, skoolaat kevätjuhlissa tai grillikemuissa.

... ja oluet & siiderit

Oluen ystäviä ilahduttaa ensimmäinen täysin alkoholiton olut, Lapin Kulta Arctic Malt 0,0 % (0,33 l). Hedelmäinen ja vienosti sitrusmainen ohrapirtelö sopii etenkin terveystietoisille oluen ystäville.

Makeasta ja keskihapokkaasta siideristä pitävien kannattaa taas testata uutta Golden Capin alkoholitonta omenasiideriä (0,45 l).