Kuva: Zdenka Darula / Shutterstock
Kuva: Zdenka Darula / Shutterstock

Tämän vapun trendikkäimmässä drinkissä on sata prosenttia makua ja nolla prosenttia alkoholia.

Skoolaa tyylikkäästi itse miksaamallasi, alkoholittomalla drinkillä. Tai valitse vappupiknikille suosikkisi alkoholittomista uutuusjuomista.

Pyysimme Cocktailmikko 2014  Leena Komulaista laatimaan vaativampiakin makuhermoja kutkuttavan, täysin alkoholittoman kuplajuoman. Ota resepti heti testiin!

Trendikäs alkoholiton vappujuoma

Pala kurkkua
1,5 cl Brunneby-seljankukkamehua
noin 3 cl tuorepuristettu greippimehua
Pidennys alkoholittomalla kuohuviinillä tai soodalla.
Koristeeksi:
Kurkkutikku
Greipinkuorispiraali
(+ Syötävä pieni, valkoinen kukka)

Valmista juoma näin:
Leikkaa kurkusta pala, jolla sivelet skumppalasin sisustan. Kaada lasiin mehut ja pidennä kuplivalla. Sekoita varoen. Koristele ja nauti.

Piknikkikorin alkoholittomat kuoharit

Alkosta voi poimia koriin niin kotimaista kuin ulkomaista alkoholitonta kuoharia. Saksalaisessa Bella Ella Peach Zero -kuohuviinissä (0,75 l) maistuu makean hapokas persikka.

Kotimaisen Lehtikuohun (0,75 l) maku tulee taas mustaherukanlehdistä. Makea ja kevyesti minttuinen herukanlehtijuoma sopii mainiosti juhliin.

Skumpan holiton klassikkovaihtoehto Pommac on myös saanut tervetulleen makusisaren, heleän Pommac Rosén (1,5 l). Vaaleanpunaisella kuplajuomalla sekoitat prosentittoman boolin, skoolaat kevätjuhlissa tai grillikemuissa.

... ja oluet & siiderit

Oluen ystäviä ilahduttaa ensimmäinen täysin alkoholiton olut, Lapin Kulta Arctic Malt 0,0 % (0,33 l). Hedelmäinen ja vienosti sitrusmainen ohrapirtelö sopii etenkin terveystietoisille oluen ystäville.

Makeasta ja keskihapokkaasta siideristä pitävien kannattaa taas testata uutta Golden Capin alkoholitonta omenasiideriä (0,45 l).

Nykylapset katselevat metsiä enimmäkseen auton ikkunan läpi, mutta luonnosta vieraantuminen koskettaa aikuisiakin.

IS TV-LEHTI: Dokumentaristi Petteri Saarion tärkeässä sarjassa ihmisen ja luonnon suhde näytetään nykyvalossa. Kuusiosaisen sarjan kolmannessa jaksossa keskitytään erityisen merkitykselliseen aiheeseen: lapsiin luonnossa.

Ennen vanhaan lapset olivat lähes aina ulkona, sillä kotona ei ollut tekemistä. Kodit olivat maalla: jokaisella oli ikkunansa alla vehreä luonnon leikkipuisto. Nyt kehityskulkuun on tullut särö. On syntynyt ”turvaistuinten sukupolvi”, kuten Saario kuvaa.

Nämä lapset katselevat metsiä enimmäkseen auton ikkunan läpi. Aikuiset vahtivat ja valvovat vaaroja, piilopaikkoja ei ole ja lapsen liikkuma-alue luonnossa on kutistunut noin 300 metriin kotiovelta. Moni perhe asuu kaupungissa, jossa ei voi liikkua vapaasti. Siksi lähiluonnon säilyminen on tärkeää. Ellei syvälle metsään pääse, on tarkkailtava lähipuistojen elämää, vaalittava eläimistöä ja kasvistoa.

Luonnosta vieraantuminen pätee vanhempiinkin. Metsäjooga näyttää ihanalta, mutta vielä kun joku joikaisi punkit ja hirvikärpäset kauas!

Herättävässä dokumentissa näytetään Lahden ja Hämeenlinnan luontokasvatusta. Metsäpäiväkodeissa painotetaan lorvimista luonnossa. Metsissä oleillaan, ja leikki syntyy itsestään. Kanto jätetään metsään, jos lapset niin toivovat.

Hämeenlinnalainen luontopäiväkoti vie lapset joka päivä metsään useaksi tunniksi. Tulokset puhuttelevat: lapset ovat terveempiä, itsevarmempia ja sovittelevampia.

Lopussa muistetaan myös aikuiset. Luonnosta vieraantuminen pätee vanhempiinkin. Metsäjooga näyttää ihanalta, mutta vielä kun joku joikaisi punkit ja hirvikärpäset kauas!

Asvalttiviidakot, TV1 ti klo 20.00

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Sinun on joustettava tänään periaatteistasi, jotta löytäisit paikkasi ryhmän sisältä. Tule vastaan, niin muut tekevät saman omalta puoleltaan.


SKORPIONI
Älä hankaloita elämääsi turhaan. Aseta itsellesi tavoitteita, jotka ovat saavutettavissa. Kohtuus on avain seuraaviin onnistumisiin.


JOUSIMIES
Tunnepitoinen stressi saattaa verottaa jaksamistasi. Ole tarkkana sairastelun varalta. Älä ylireagoi pikkujuttuihin, vaan vaali rauhaa ja tasapainoa.


KAURIS
On aika kartoittaa tietojasi. Onnistut välttämään ikävän mokan, jos olet tilanteen tasalla. Älä tee mitään, jos et ole täysin varma asiastasi.


VESIMIES
Sinulla enemmän vaikutusvaltaa kuin uskotkaan. On sinun hommasi nostaa äänesi kuuluviin ja vetää muiden huomio asiaan, joka on lähellä sydäntäsi.


KALAT
Tarkastele kriittisesti taloudellista tilannettasi. Pyydä luotettavan ystävän tai ammattilaisen neuvoa tarpeen vaatiessa. Panosta tulevaisuuteesi.


OINAS
Näköpiirissäsi on kiinnostava ihminen. Pelaamalla korttisi oikein saat hänen mielenkiintonsa heräämään. Älä kiirehdi, vaan tarkkaile tilannetta.


HÄRKÄ
Muista, että sinulla on vaihtoehtoja. Älä jää surkuttelemaan tapahtunutta, vaan mieti seuraavaa siirtoa. Tarvitset lisää tietoa tehdäksesi ratkaisuja.


KAKSONEN
On aika hemmotella itseäsi. Mieti, mitä sinua huvittaisi tehdä ja kerää ympärillesi hyvää seuraa. Kaiken tekemäsi ei tarvitse olla hyödyllistä.


RAPU
Tunne-elämän sotkut sumentavat logiikkasi tänään. Rauhoitu ja ota yksi asia kerrallaan käsittelyyn. Mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut.


LEIJONA
Korjaa repsahtaneet tavat arjessasi kohdilleen. Kiinnitä huomiota terveyteesi ja panosta liikuntaan. Opit tänään jotain tärkeää.


NEITSYT
On otollinen aika uuden harrastuksen aloittamiselle. Teet tänään hyvän teon, joka voi saada aikaan positiivisen lumipalloefektin.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!