Vappu Pimiän toinen lapsi syntyy touko-kesäkuun vaihteessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Vappu Pimiän toinen lapsi syntyy touko-kesäkuun vaihteessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja aikoo pitää äitiyslomaa ainakin syksyyn saakka.

Toista lastaan odottava juontaja Vappu Pimiä voi nyt selvästi paremmin, sillä alkuraskauden pahoinvointi on jäänyt taakse. Odotus on kuitenkin ruvennut jo kypsyttämään toimeliasta naista, sillä siinä ei ole hänen mukaan enää samanlaista viehätystä kuin ensimmäisen lapsen kanssa.

– Ensimmäisen lapsen kanssa tiesin tarkalleen, millä viikolla olen raskaana ja milloin hänelle kasvaa mikäkin ruumiinosa. Nyt sanon vain, että olen jossakin viikon 20 ja 30 välillä, Vappu kertoi keskiviikona MTV:n kevätpressissä.

– Raskaus alkaa olla jo vähän nähty, ja odotusajan viehätys on kokonaan kaikonnut. Minua ei haittasi, vaikka raskaus olisi paria kuukautta lyhyempikin – vaikka tietenkään en toivo, että lapsi syntyy etuajassa.

Vapun ja hänen miehensä Teemu Huuhtasen toisen lapsen laskettu aika on touko-kesäkuun vaihteessa. Vappu kertoi puuhailevansa vielä kaikkea lähes entiseen malliin. Tuubi-viihdeohjelman juontajana hänet nähdään maaliskuusta alkaen.

– Jouduin juuri lopettamaan lenkkeilyn, mutta muuten pystyn tekemään kaikkea oikein hyvin. Nyrkkeilen, teen fustraa ja käyn vesijuoksemassa ja tanssitunneilla.

Vanhemmat apuna lastenhoidossa

Vapulla ja Teemulla on ennestään lokakuussa 2012 syntynyt Viola-tytär. Pariskunta on jo valmistaneet esikoistaan vauvan syntymään, ja tämä kertookin jo ylpeänä tulevansa pian isosiskoksi.

– Viola pussailee ja kutittaa vauvaa vatsani läpi. Hän leikkii myös paljon nukeilla ja harjoittelee sillä tavalla vauvan hoitamista.

Freelancerina työskentelevä Vappu aikoo pitää äitiyslomaa ainakin syksyyn asti. Mikäli työt alkavat sen jälkeen houkuttaa, apu lastenhoitoonkin löytyy läheltä.

– Koko kesän rauhoitan täysin perheelle. Katsotaan sitten syksyllä, teenkö jotain pientä vai olenko kotona.

– Onneksi vanhempani pystyvät tarvittaessa hoitamaan lapsia. Se on minulle todella tärkeää, ja heistä on ollut suuri apu.

Lue lisää:

Vappu Pimiä: Tämän miehen kanssa halusin lapsen

Vappu Pimiä: Olen ollut arkajalka ja hakenut turvaa muista

Vanhaa jumppamattoa ei kannata heittää roskiin!

Instagram-sivusto 5-minute crafts julkaisi videon, jossa esitellään jumppamaton uusia käyttötapoja. Tässä hyvät vinkit kootusti.

  1. Astiankuivauskaapin alunen. Ulkomailla asuvalla astiankuivausteline löytyy mahdollisesti keittiönpöydältä, mutta monessa suomalaisessa kodissa mainio kapistus on rakennettu kaapistoon. Vanhasta jumppamatosta saat oivan alustan astioista tippuvalle vedelle.
  2. Leikkuulaudan pidike. Samaan tapaan kumista mattoa voi käyttää myös alustana leikkuulaudalle, joka ei tällöin luista vihanneksia pilkottaessa.
  3. Hiirimatto. Mittaa vanhasta jumppamatostasi parikymmentä senttiä pitkä ja yhtä leveä alue, ja leikkaa se irti. Luistamaton kuminen alusta on oiva kotitoimiston tietokoneen hiirimatoksi.
  4. Läppärin suojapussi. Miksipä et samoilla vauhdeilla kyhäisi matosta myös läppärin suojapussia? Leikkaa matosta tuplasti kannettavasi kokoinen pala ja taita se kahtia. Liitä reunat yhteen siten, että yksi sivu jää taskumaisesti auki. Sujauta läppäri kyytiin.
  5. Cooleri tölkille. Rullaa pieni pala mattoa tölkin ympärille. Oiva tapa pitää tölkki kylmänä.
  6. Lasinalunen. Bileet tulossa? Pyöreistä jumppamaton paloista saat kätevät lasinaluset.

Oli käytetyn jumppamaton uusi käyttötarkoitus mikä tahansa näistä, on se silti syytä puhdistaa hyvin. Onneksi se onnistuu kätevästi ihan pesukoneessa.

Näyttelijä Colman Domingo esittää Fear the Walking Dead -sarjassa Victor Strandia, joka liittyi zombijahtiin sarjan toisella kaudella.

IS TV-LEHTI: Apokalyptinen Fear the Walking Dead -kauhusarja oli jotakin aivan uutta 48-vuotiaalle Colman Domingolle, joka on henkeen ja vereen teatterinäyttelijä.

–Sanon aina kyllä uusille asioille. Käsivarteeni on tatuoitu sana yes, mies kertoo Monte Carlon tv-festivaaleilla.

Domingo esittelee käsivarttaan, jossa näkyy kyseinen tatuointi.

Domingon laajassa ansioluettelossa lukee lisäksi nimikkeet Broadway-tähti, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän ohjasi myös yhden Fear the Walking Dead -sarjan jakson sen neljännellä kaudella. Meneillään on sarjan neljäs kausi, joten Domingolla on jo kokemusta zombien lahtaamisesta. Mikä on paras tapa tappaa zombi?

– Tärkeintä on tähdätä päähän. Voi käyttää mitä tahansa kättä pidempää, jota on saatavilla, Domingo naurahtaa.

– Hahmoni tärkeimmät aseet ovat kieli ja äly. ”Zombisarja” voi olla myös huono leima sarjallemme, sillä jos raaputtaa pintaa syvemmälle, kyseessä on sarja perheestä ja inhimillisyydestä, Domingo pohtii.

Neljännellä kaudella zombeja vastaan taisteleva porukka saa käyttöönsä myös aseita. Domingo joutui ensimmäistä kertaa harjoittelemaan aseiden käyttöä.

”Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.”

Se oli hänelle vaikeaa.

– Meillä on Amerikassa omat, jakautuneet mielipiteemme aseista, hän sanoo.

Domingo kertoo ajattelevansa, että esimerkiksi maaseudulla ihmisten täytyy saada omistaa aseita puolustaakseen maitaan. Mutta mitkään automaattiaseet yksityishenkilöillä eivät käy järkeen.

– Jokainen järkevä ihminen – jokainen järkevä aseenomistaja myös – sanoisi, että kenelläkään ei voi olla oikeaa tarvetta sellaiselle aseelle. Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.

Hän uskoo, että ihmisellä on oikeus puolustaa itseään.

”Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!”

– Mutta haluaisin ihmisten käyttävän tervettä järkeä! Domingo selittää kiihkeästi.

– Amerikka on perustunut toisen pelolle. Maamme on joutunut taistelemaan eroon orjuudesta, taistelemaan maahanmuuttajien, naisten ja homojen oikeuksien puolesta. Taistelu kaikesta mahdollisesta on hyvin syvällä kansakunnassamme. Lopulta taistelemme siitä, että osaisimme kunnioittaa ja rakastaa toisiamme, Domingo kertoo ja on lähellä purskahtaa itkuun.

Hän kuivaa silmänurkkiaan.

– Olen pahoillani, tämä on vain niin henkilökohtaista. Rakkauden tiellä on aina pelkoa. Pelkoa toisen elämänvalinnoista – miksi ne vaivaamat muita ihmisiä niin paljon?

Sitten tunteikas näyttelijä purskahtaa nauramaan.

– Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!

Fear the Walking Dead, kauden 4 jälkimmäinen puolisko on nyt nähtävillä HBO Nordic -maksukanavalla.