Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Puhelinsovellus auttaa, kun pitää sumplia, kuka olikaan velkaa kenellekin.

Kuka maksoi bensat? Entä grilliherkut? Olipa kyseessä mökkireissu, festarit tai muu matka isolla porukalla, aina ostetaan jotain yhteistä, mutta kulut eivät tunnu ikinä menevän tasan. Ärsyttävän sumplimisen välttämiseksi ja rahojen tasaamiseksi on onneksi kehitelty erilaisia sovelluksia.

Esimerkiksi PayBack-puhelinsovelluksen avulla rahasäätö ratkaistaan hetkessä. Enää ei tarvita laskimia, kun sovellus laskee velat puolestasi.

Sovellukseen syötetään kaikkien kavereiden nimet, ketkä matkalla ovat olleet mukana. Sen jälkeen syötetään summat, jotka kukin on käyttänyt yhteisiin ostoksiin. Kun lista on valmis, kone laskee, kuka on kenellekin velkaa ja kuinka paljon. Näppärää!

Mökkireissulle osallistuneiden kulut, yhteissumma ja velat.

Lopuksi listan voi lähettää kaikille osallistujille tai vaikkapa julkaista yhteisessä facebookryhmässä. Ilmainen PayBack-sovellus on ladattavissa iPhonelle Appstoresta. Samantyyppinen sovellus android-puhelimille on Payback calculator.

Sekä android-puhelimille ja iPhonelle on olemassa useita ilmaisia ja maksullisia rahanjakosovelluksia, joissa on erilaisia ominaisuuksia. Sekä androidilla että iPhonella toimivassa ilmaisessa BillPin-sovelluksessa valuutan voi esimerkiksi vaihtaa vaikka oluttuopeiksi.

Lue myös:

Älypuhelimien liikuntasovellukset testissä

Testasimme suosituimmat deittisovellukset – mikä sopii sinulle?