Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Tai mitä näitä urpon nimisiä antihistamiineja nyt onkaan.

Aurinko paistaa, nenä vuotaa, silmiä kutittaa, henkeä ahdistaa. Sellaista on siitepölyallergikon kevät, kesä ja syksy, koska joka viikko joku uusi kasvi puskee ilmoille vihamielisiä tuprauksia.

Onneksi on lääkkeitä. Apteekissa käyminenkin on nykyään leikkisä trippi Asterixin maailmaan. Lääkeala on nimittäin herännyt huomaamaan, että Levocetirizin Ratiopharm ja Loratadin Sandoz eivät ole kovin myyviä nimiä. Siksi kansa nuokkuu tänä kesänä työpisteillään esimerkiksi seuraavien, gallialaisvaikutteisten lääkkeiden voimalla:

Heinix
Niin, se viittaa heinänuhaan. Odotamme rinnakkaistuotteita Teinix (murrosikäisille nuhanenille) ja Einix (aikuisemmille naisille). Heinixiä mainostetaan Suomen ostetuimpana, joten nyt kannattaisi äkkiä tuoda markkinoille myös Koivux, Pujox, Homeitiöx ja Hevonenx.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuulix
Sinulle, joka olet jo kokeillut Heinixiä ja etsiskelet jotain ilmavampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kestox
Hahaa! Luulitte, että tämä olisi joku potenssilääke, vaan ei: pelkkiin allergiaoireisiin. Vaikuttava aine on ebastiini, joten missä viipyy allergikkojen mielipahaan vetoavampi tuotenimi Ebareilux?

Histec
Teknologisesti suuntautuneiden henkilöiden miehekäs setiritsiini. Orionille on tosin sattunut tässä pieni moka. Lääkkeen nimen pitäisi tietysti olla Histex.

Mommox
Nenäsumute, sisältää mometasonifuroaattia. Farmaseuttien myyntipäiviltä: ”Jos asiakas kysyy ’jotain mömmöjä allergiaan’ niin sitten myytte sille ainakin tätä.”

Telfast
Mikä hiton telfast? Mikä teille nyt yhtäkkiä tuli? Miksei Telfax?

+ Muista myös nämä
Allergikko! Jos ostat samalla reissulla muita lääkkeitä, muista johdonmukaisuus: ummetuxeen Toilax. Universaaliin, kaikkea koskevaan ummetuxeen Metalax. Luuston tuexi Osteomax. Illaxi tietysti Melarest, Suomen kaximielisin melatoniinivalmiste nukahtamisvaikeuxiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla