Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Tai mitä näitä urpon nimisiä antihistamiineja nyt onkaan.

Aurinko paistaa, nenä vuotaa, silmiä kutittaa, henkeä ahdistaa. Sellaista on siitepölyallergikon kevät, kesä ja syksy, koska joka viikko joku uusi kasvi puskee ilmoille vihamielisiä tuprauksia.

Onneksi on lääkkeitä. Apteekissa käyminenkin on nykyään leikkisä trippi Asterixin maailmaan. Lääkeala on nimittäin herännyt huomaamaan, että Levocetirizin Ratiopharm ja Loratadin Sandoz eivät ole kovin myyviä nimiä. Siksi kansa nuokkuu tänä kesänä työpisteillään esimerkiksi seuraavien, gallialaisvaikutteisten lääkkeiden voimalla:

Heinix
Niin, se viittaa heinänuhaan. Odotamme rinnakkaistuotteita Teinix (murrosikäisille nuhanenille) ja Einix (aikuisemmille naisille). Heinixiä mainostetaan Suomen ostetuimpana, joten nyt kannattaisi äkkiä tuoda markkinoille myös Koivux, Pujox, Homeitiöx ja Hevonenx.

Tuulix
Sinulle, joka olet jo kokeillut Heinixiä ja etsiskelet jotain ilmavampaa.

Kestox
Hahaa! Luulitte, että tämä olisi joku potenssilääke, vaan ei: pelkkiin allergiaoireisiin. Vaikuttava aine on ebastiini, joten missä viipyy allergikkojen mielipahaan vetoavampi tuotenimi Ebareilux?

Histec
Teknologisesti suuntautuneiden henkilöiden miehekäs setiritsiini. Orionille on tosin sattunut tässä pieni moka. Lääkkeen nimen pitäisi tietysti olla Histex.

Mommox
Nenäsumute, sisältää mometasonifuroaattia. Farmaseuttien myyntipäiviltä: ”Jos asiakas kysyy ’jotain mömmöjä allergiaan’ niin sitten myytte sille ainakin tätä.”

Telfast
Mikä hiton telfast? Mikä teille nyt yhtäkkiä tuli? Miksei Telfax?

+ Muista myös nämä
Allergikko! Jos ostat samalla reissulla muita lääkkeitä, muista johdonmukaisuus: ummetuxeen Toilax. Universaaliin, kaikkea koskevaan ummetuxeen Metalax. Luuston tuexi Osteomax. Illaxi tietysti Melarest, Suomen kaximielisin melatoniinivalmiste nukahtamisvaikeuxiin.

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!