Kalle ja Riina-Maija Palander pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtivät lämpimään. Kuva: Ari K Ojala
Kalle ja Riina-Maija Palander pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtivät lämpimään. Kuva: Ari K Ojala

– Vaimo halusi muuttaa, joten nakkasimme lapset ja tavarat olalle ja lähdimme Espanjaan, ex-alppihiihtäjä Kalle Palander kertoo.

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander on muuttanut perheensä kanssa Espanjaan kylmää pakoon. Idea muuttoon lähti Kallen vaimolta Riina-Maija Palanderilta.

– Vaimo päätyi tähän ratkaisuun. Hän halusi muuttaa, joten pari kuukautta sitten nakkasimme lapset ja tavarat olalle ja lähdimme Espanjaan. Vaikka olemme vaimon kanssa kummatkin pohjoisesta, emme erityisemmin kaipaa kylmyyttä, Kalle kertoo.

Perhe löysi vuokra-asunnon läheltä Fuengirolaa, jossa perheen vanhemmat lapset käyvät koulussa ja nuoremmat kaksoset päiväkodissa. Palanderit aikovat viipyä Espanjassa talvikauden ajan ja palata Viroon huhtikuussa pyörittämään Itä-Virumaalla sijaitsevaa kartanohotelliaan.

Kalle ei kuitenkaan ehdi viettää Espanjassa kerrallaan kovin pitkiä aikoja, siitä pitävät huolen tuoreet pestit Ski Sport Finlandin asiantuntija-valmentajana sekä alppihiihtäjä Andreas Romarin managerina. Kalle työskentelee myös Ylen kommentaattorina.

Stoppi näsäviisastelulle

Kalle myöntää, että hänellä on valmennuspuolella vielä paljon opeteltavaa. Hän oli juuri Levillä treenaamassa maajoukkueen kanssa ja joutui välillä muistuttelemaan itselleen, ettei ole aina oikeassa.

– Muutamalla urheilijalla oli pari vaikeaa päivää ja menin heittelemään heille ääliömäisiä viisauksiani, vaikken ollut itse se, joka oli rinteessä tekemässä juttuja. Sivusta käsin on niin helppo huudella. Yritänkin olla tuputtamatta urheilijoille liikaa omia näsäviisaita mielipiteitäni, Kalle pohtii.

Se, että Kalle manageroi maajoukkueeseen kuuluvaa Andreasta mutta valmentaa myös muita urheilijoita, voi aiheuttaa välillä hankalia tilanteita. Kalle on ristiriidasta tietoinen ja pyrkii kiinnittämään siihen huomiota.

– Manageroinnin ja valmennushommien yhdistämisessä on omanlaisiaan haasteita. Urheilijat ovat tarkkoja siitä, että valmentaja käyttää tasapuolisesti aikaa kaikkiin. Siksi yhden managerointi voi aiheuttaa toisissa pahennusta. Onkin tärkeää, etten suosi ketään.

Lue lisää:


Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: Emme löydä parempia puolisoja rinnallemme


Kalle Palander kuntokuuristaan: ”Vaimo huomautti, kun takapuoli lähti”


Kalle Palander sulkee hotellinsa talveksi