Tässä tuskin taiteillaan vaginaa. Kuva: Shutterstock
Tässä tuskin taiteillaan vaginaa. Kuva: Shutterstock

Rahan kerääminen joukkorahoituspalvelussa on nyt iso ilmiö. Haluaisitko hyllyysi kirjan homomiesten taiteilemista vaginoista tai laatikkoosi erikoisvoiveitsen? Onnistuu, jos kaivat kuvettasi.

Kesällä amerikkalaismies keräsi perunasalaatilleen joukkorahoitusta 40 000 euron edestä. Perunasalaattiprojekti alkoi vitsistä, joka paisui netti-ilmiöksi. Pian kymmenet ruokaprojektit seurasivat. Kaikki halusivat saada kokoon samanlaisen rahasumman. Täkynä käytettiin amerikkalaista makaronijuustoa, burritoja, kanasalaattia, juustokakkua, kananmunatonta salaattia, porkkanamehua...

Rahan keräämisestä netin joukkorahoituspalveluissa on tullut ilmiö, ja maailman suurin joukkorahoituspalvelu Kickstarter täyttyy toinen toistaan kiinnostavimmista projekteista. 

Vaginataidetta joukkorahoituksella

Elokuussa yhdysvaltalaiset Keith ja Shannon alkoivat kerätä rahaa kirjaprojektilleen. He haluavat julkaista loppuvuodesta kirjan, joka on täynnä kuvia homomiesten piirtämistä vaginoista.

Parivaljakko on pyytänyt kolmen vuoden ajan homomiehiä taiteilijoista tavallisiin pöytälaatikkopiirtäjiin taiteilemaan oman näkemyksensä vaginasta. Luomukset ovat kaikkea abstraktin taiteen ja anatomisesti oikeaoppisten kuvien väliltä.

Tähän mennessä vaginakirjaprojektille on lahjoitettu jo yli 44 000 dollaria, eli noin 37 000 euroa, kun alun perin sille asetettu tavoite oli noin 10 000 dollaria vähemmän.

Vaginakirjaprojektin lisäksi Kickstarterin kuumimpien listalta löytyvät esimerkiksi ButterUp-veitsi, jolla jääkaapista otetun kovettuneen voin levittäminen onnistuu ilman odottelua ja Scribble-ihmekynä, jolla saa piirrettyä mitä tahansa väriä.

Kickstarter kerää sivuilleen listaa suosituista rahoituskohteista. Pääset selaamaan sitä täältä.

Ei pelkkiä neronleimauksia

Your Kickstarter Sucks -sivusto kokoaa yhteen surkeita joukkorahoituksia, jotka onnistuvat harvoin keräämään tavoitesummaansa. Blogista löytää esimerkiksi 53-vuotiaan miehen kirjan siitä, kuinka elää onnellista elämää sinkkuna. Projekti on kerännyt vasta 13 dollaria kolmelta tukijalta. Myös jenkkikirjailija Ann Aguiren joukkorahoitus yksisarvishatun saamiseksi on nostettu esille.

Myös näistä joukkorahoituksista olemme kirjoittaneet:

Mies keräsi perunasalaatille yli 40 000 euron rahoituksen – osa hyväntekeväisyyteen

Tuleeko kiltistä sankarihahmosta poikien uusi suosikkilelu?

Näihin farkkuihin mahtuu jopa muhkea treenipeppu

Joukkorahoitus onnistui – tavis-Barbie on kohta totta

Pian ruuan kalorit paljastuvat napin painalluksella