Anna Puu esitti Ylen Nenäpäivän show’ssa Juha Tapion kanssa tehdyn dueton Planeetat, enkelit ja kuu. Kuva: Ari Suomalainen
Anna Puu esitti Ylen Nenäpäivän show’ssa Juha Tapion kanssa tehdyn dueton Planeetat, enkelit ja kuu. Kuva: Ari Suomalainen

Laulaja Anna Puun neljäs albumi ilmestyy ensi vuonna. Sitä ennen hän ehtii vetistelemään Ylen uuteen SuomiLOVE-sarjaan.

Laulaja Anna Puu, 32, esitti viikonloppuna Ylen Nenäpäivän show’ssa Juha Tapion kanssa duettokappaleen Planeetat, enkelit ja kuu. Kappale löytyy Juhan tuoreimmalta lokakuussa ilmestyneeltä albumilta. Annan uusi albumi ilmestyy ensi vuonna.

– Olen kirjoitellut koko ajan kappaleita, mutta nyt olimme ensimmäisellä biisileirillä. Se oli ihanaa. Menimme mökille, jossa olimme neljän seinän sisällä ja loimme musiikkia. Se oli kokemus, jonka jälkeen piti pohtia, voiko tällaista edes olla olemassa. Siinä oli jotain taianomaista. Olimme 24 tuntia mökillä, ja sinä aikana teimme viisi kappaletta. Kuuntelen kappaleita vieläkin ja mehustelen sitä, kuinka hyviä ne ovat, hän intoilee.

Sarja sai Annan vetistelemään

Anna on keskittynyt kirjoittamaan kappaleita, eikä ole keikkaillut juurikaan. Pian alkavassa Ylen SuomiLOVE-sarjassa hän kävi kuitenkin esittämässä Pimeys peittää maan -kappaleensa. Uudessa musiikkisarjassa sata suomalaista kertoo rakkaustarinan, joista jokaiseen liittyy ohjelmassa kuultava laulu. Anna esittää kappaleensa yllätyksenä Tommille hänen vaimonsa Jennin pyynnöstä. Jenniltä löydettiin vuonna 2007 kuulovamma, ja hänen kuulonsa huononee koko ajan. Annan kappale oli Jennin kiitos hänen aviomiehelleen.

Anna Puun esitys SuomiLOVE-ohjelmassa on kiertänyt sosiaalisessa mediassa ja liikuttanut monia. Eikä Annakaan selvinnyt esityksestä vetistelemättä.

– Arvaa, millaista siellä oli paikan päällä? En pystynyt esiintymään vetistelemättä. Meikki korjattiin kertaalleen kuvauksissa, hän muistelee.

SuomiLOVE-ohjelman ensimmäinen jakso nähdään lauantaina 15. marraskuuta kello 19.10 TV2:lla. Etukäteen ohjelman kappaleista on esitetty muun muassa Anna Puun Pimeys peittää maan ja Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidottomille. Voit katsoa esitykset Yle Areenassa. Jarkko Martikaisen kappaleen näet täällä ja Anna Puun täällä.

Lue myös:

Laulaja Anna Puu erohuhujen keskellä: "Kukaan ei voi tehdä toista onnelliseksi"

Anna Puu: Inhoan juoruilua ja nimetöntä nettikirjoittelua

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta. Ensimmäisessä jaksossa selvitellään koiraneidin kiusallista vaivaa.      

IS TV-LEHTI: Leikkauspöydällä on tiibetinspanieli, jolta otetaan koepalaa maksasta. Jos ei ole itse terveydenhoidon ammattilainen, niin leikkauksen katsominen on usein vaikeaa, oli operaation kohteena ihminen tai eläin – kuten tässä tapauksessa.

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta.

– Omistajan kannattaa luottaa itseensä. Osa lemmikeistä osaa peittää huonon kunnon, mutta jos eläimen kanssa tulee olo, ettei kaikki ole niin kuin pitää, on asia hyvä tutkituttaa. Ja vaikka eläin ei valita, mutta esimerkiksi ontuu, niin onhan se oire jostain, sisätauteihin erikoistunut eläinlääkäri Jenni Sukura sanoo.

Alkujaksossa eläinsairaalaan tuodaan weimarinseisoja Elsa, jolla on virtsaamisongelmaa. Vaikka omistaja tietää sen voivan olla ohimenevää, hän tahtoo, että nuori koira tutkitaan kunnolla vakavan taudin poissulkemiseksi.

Ohjelmassa mukana oleva Jenni Sukura on ollut töissä Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli pienemmillä klinikoilla.

– Eläinsairaalassa on runsaasti erityisosaajia, joiden kanssa on hyvä neuvotella eri potilastapauksista. Omaan alaan keskittyminen on myös helpompaa kuin pienellä vastaanotolla, hän kuvailee.

”Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa.”

Pieneläinlääkäriksi Sukura halusi, sillä hän on koiraihminen. Kotona on kaksi parsonrussellinterrieriä.

– Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa, ja ala alkoi kiinnostaa erikoistumismielessä.

Jenni Sukura kertoo, että hänen eksoottisimpia hoidokkejaan ovat olleet joutsenet. Hänen aviomiehensä, eläinlääkäri Okko Sukura puolestaan sai viime joulun alla hoidettavakseen todellisen erityistapauksen, kun Helsingin Sea Lifen sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun. Raipen hoito vaati melko erikoisia toimenpiteitä, sillä sen tuottama sähkövirta on hyvin voimakas. Okko Sukura on vaimonsa tavoin mukana uudessa ohjelmassa.

Suomalaisessa eläinsairaalasarjassa meno on ulkomaisiin versioihin verrattuna asiallista, eivätkä tilanteet kuohu. Maallikko voi ihmetellä, miten eläinlääkäri pysyy rauhallisena, kun esimerkiksi pitää lopettaa lemmikin elämä.

– Ilman tunteita ei kukaan eläinlääkäri selviä työstään. Mutta jos eläin on vakavasti sairas, ja ennuste kertoo kärsimyksestä, on sillä oikeus saada lähteä elämästä rauhassa. Eläin ei osaa suunnitella tulevaisuutta ja toivoa, että jospa tästä vielä paranisi. Sillä on rajattu todellisuus, ja se voi olla pelkkää kipua.

Yliopistollinen eläinsairaala, TV2 klo 20.00

Ilmeisesti 2000-luvun Suomessa vain nainen haluaa naimisiin ja järjestää häät.

”Alkuruualle ja pääruualle annan kahdeksan, kakulle seitsemän. Toivottavasti omissa häissä kakku ei ole yhtä kuiva.”

Hääpuku taas on vähän liikaa kaikkea, liikaa ruusua, rypytystä ja nauhaa.

”Se näytti roolipuvulta. Prinsessapuvulta jostain näytelmästä.”

”Ehkä olisi ollut järkevämpi valita itselle sopiva puku eikä ottaa toisen valitsemaa ja itselle sopimatonta pukua.”

Armoa ei anneta, vaikka morsian on päättänyt mennä naimisiin edesmenneen serkkunsa hääpuvussa ja kunnioittaa eleellä tämän muistoa.

Livin Neljät häät Suomi -ohjelmassa neljä naista kiertää vieraina toistensa häissä ja pisteyttää tarjoilut, hääpuvun ja ohjelman.  Häissä vain puitteilla on väliä, ei sisällöllä. Ei, vaikka suuri osa suomalaisista avioliitoista päättyy eroon hulppeista hääjärjestelyistä huolimatta.

”Livin Neljät häät Suomi -ohjelman häissä vain puitteilla on väliä, ei sisällöllä.”

Asetelma on niin kulunut ja vanhanaikainen kuin voi olla. Morsiamille häät ovat esitys ja koko siihenastisen elämän huipennus, naispuolisille vieraille mahdollisuus päästä koulukiusaajamaiseen sävyyn arvostelemaan ja vertailemaan omaa prinsessapäivää muiden suoritukseen.

Ja sitten sulhaset. Mitä niistä? Ai niin, hekin liittyvät jotenkin häihin ja avioliittoon. Formaatin keksijöiden mielestä kuitenkin vain hyvin etäisesti, sillä heitä ei ohjelmassa huomioida juuri mitenkään.  Ilmeisesti 2000-luvun Suomessa vain morsian haluaa ehdoin tahdoin naimisiin ja järjestää häät. Hääjuhla on morsiamen ja ylipäänsä naisten show, sulhaset ja miehet ovat häissä mukana lähinnä pakotettuina statisteina.

Ohjelma on toki viihdettä ja tosi-tv:tä puhtaimmillaan, mutta ei ole ihme, jos avioliitto vaikuttaa fiksuista nykynaisista melko kulahtaneelta touhulta.