Hups, laiskistuinko juuri vai jotain ihan muuta? Kuva: Shutterstock
Hups, laiskistuinko juuri vai jotain ihan muuta? Kuva: Shutterstock

Vähän vanha uutinen tosin, mutta kaikki eivät vielä tiedä sitä. Esimerkiksi Timothy Ferris.

Oletteko jo kuulleet NOBNOM-haasteesta? Se on Timothy Ferris -nimisen bisnesjulkkiksen ja kirjailijan lanseeraama kolmenkymmenen päivän tempaus. Lyhenne tulee sanoista ”no booze, no masturbating”, ja tosiaan, haasteena on olla kuukauden ajan juomatta alkoholia ja tyydyttämättä itseään.

Kuulostaa teekkarivitsiltä tai 1800-luvun tuulahdukselta keskellä nykyaikaa, mutta Ferris on tosissaan. ”Jos olosi ei ole supertuottelias vaan ennemmin laiska tai hiukan masentunut, ota 30 päivän haaste vastaan.” ”Jos haluat nostaa elämäsi tasoa, lähde mukaan 30 päivän haasteeseen”, mies kirjoittelee New York Magazinen mukaan. Ferris kertoo, että hänen oma viinaton ja itsetyydyttymätön kautensa lisäsi seksihaluja, paransi keskittymiskykyä ja kohensi energiatasoja ”50–100 prosentilla”. Hyvä Timppa!

Mutta kun ei

Sitten se otsikon uutinen: Tim on aivan pielessä. Ajatus siitä, että masturbointi olisi passivoivaa ja energiaa syövää luusereiden hommaa, on suosittu harhaluulo, joka aina välillä nostaa päätään. Tieteellistä tutkimusta sen taustalle ei löydy.

Ajatus masturboinnin vaarallisuudesta keksittiin 1700-luvulla, ja sen edelleen virkeänä pulppuava alkulähde oli suosittu julkaisu nimeltä Onania: Itsesaastutuksen synti (alaotsikko jatkuu oikeastaan monen lauseen mittaisena hirviönä, se ja koko pamfletti on luettavissa englanniksi täältä). Onanian perusväite oli, että muiden oireiden ohella itsetyydytys voi hidastaa kasvua, aiheuttaa epilepsiaa ja tartuttaa tippurin.

1900-luvun alussa alkoi olla jo selvää, että itsetyydytyksessä ei oikeasti ole mitään vaarallista. Nyt on kuitenkin vuosi 2014, ja koska nykyihmisen pahin uhka ei ole epilepsia tai tippuri vaan heikko tuottavuus, aikamme guru pelottelee tietysti laiskistumisella.

Antakaa mennä

Siskot ja veljet. Jättäkää ihmeessä sukuelimenne ja viinakaappinne rauhaan kuukaudeksi. Siitä ei varmasti ole mitään haittaa. Mutta ehkä sen alkoholilakon kaveriksi voisi keksiä jotain muuta, koska masturbointi ei ole se, joka meitä veltostuttaa.

Mikä olisi kiva? NOBNOF? Ei alkoholia, ei hauskuuksia -haaste? NOBNOT? Ei alkoholia, ei Trivago-mainoksia -haaste? NOBNOB? Ei alkoholia, ei parsakaalia -haaste? Tarvittaisiin nimittäin joku, joka saa maailman uskomaan, että parsakaali ei ole ainoastaan pahaa vaan myös mahdollisesti vaarallista. Muuten sitä tarjotaan ikuisesti oikean ruuan lisukkeena.

Lue myös:

3 toimivaa masturbointitekniikkaa naisille

New York Magazinen linkki korjattu 8.8.2014 klo 13.55.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI
Käyt kiinnostavan keskustelun, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. Lähde siihen suuntaan, jonka vaistosi osoittaa sinulle. Luota mielikuvitukseesi.


JOUSIMIES
Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Tarjoa auttavaa kättä pulaan joutuneelle kaverille. Eleesi johtaa yllättävään vastapalvelukseen.


KAURIS
Pidä silmät auki ja tarkkaile ympäristöäsi. Opit paljon katsomalla. Saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta.


VESIMIES
Valitse tarkkaan, mihin käytät aikasi tänään. Kääri hihat ja ryhdy hommiin. Päättäväisyytesi vetää helposti muutkin imuunsa.


KALAT
Älä jää jumiin taisteluun, jota et voi voittaa. Hyväksy väistämättömät seikat. Mieti, mitkä vahvuutesi erottavat sinut kaikista muista.


OINAS
Kuuntele sydäntäsi päätöksissäsi. Puhkut määrätietoisuutta, mikä vie sinut pitkälle. Olet pysäyttämätön, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät.


HÄRKÄ
Sinun ei tarvitse mukautua kaikkeen, mitä muut tekevät. Paikoillaan pysyminen voi toisinaan olla hyvä veto. Panosta vakauteen ja harmoniaan.


KAKSONEN
Raha-asioissa tapahtuu yllättävä käänne. Suunta on lupaava. Kysele kavereiden neuvoja ja käänny tarpeen vaatiessa ammattilaisen puoleen.


RAPU
Ole valmis kehittämään itseäsi. Uuden oppiminen laajentaa horisonttiasi ja tutustuttaa sinut uusiin ihmisiin. Päivä voi olla ystävyyden tai romanssin alku.


LEIJONA
Tartu rohkeasti tilaisuuteen, joka sinulle tarjoutuu. Ennakkoluulottomuus vie sinut seikkailuun tänään. Älä menetä hermojasi pikkujutun takia.


NEITSYT
Älä anna tunteiden vain patoutua. Ole valmis keskustelemaan ja neuvottelemaan. Moni kysymys löytää tänään vastauksensa.


VAAKA
Salaisuudet karkaavat tänään helposti turhan suuren yleisön korviin. Tee parhaasi suojellaksesi yksityisyyttäsi. Odottamattomat käänteet sekoittavat pakkaa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.