Hups, laiskistuinko juuri vai jotain ihan muuta? Kuva: Shutterstock
Hups, laiskistuinko juuri vai jotain ihan muuta? Kuva: Shutterstock

Vähän vanha uutinen tosin, mutta kaikki eivät vielä tiedä sitä. Esimerkiksi Timothy Ferris.

Oletteko jo kuulleet NOBNOM-haasteesta? Se on Timothy Ferris -nimisen bisnesjulkkiksen ja kirjailijan lanseeraama kolmenkymmenen päivän tempaus. Lyhenne tulee sanoista ”no booze, no masturbating”, ja tosiaan, haasteena on olla kuukauden ajan juomatta alkoholia ja tyydyttämättä itseään.

Kuulostaa teekkarivitsiltä tai 1800-luvun tuulahdukselta keskellä nykyaikaa, mutta Ferris on tosissaan. ”Jos olosi ei ole supertuottelias vaan ennemmin laiska tai hiukan masentunut, ota 30 päivän haaste vastaan.” ”Jos haluat nostaa elämäsi tasoa, lähde mukaan 30 päivän haasteeseen”, mies kirjoittelee New York Magazinen mukaan. Ferris kertoo, että hänen oma viinaton ja itsetyydyttymätön kautensa lisäsi seksihaluja, paransi keskittymiskykyä ja kohensi energiatasoja ”50–100 prosentilla”. Hyvä Timppa!

Mutta kun ei

Sitten se otsikon uutinen: Tim on aivan pielessä. Ajatus siitä, että masturbointi olisi passivoivaa ja energiaa syövää luusereiden hommaa, on suosittu harhaluulo, joka aina välillä nostaa päätään. Tieteellistä tutkimusta sen taustalle ei löydy.

Ajatus masturboinnin vaarallisuudesta keksittiin 1700-luvulla, ja sen edelleen virkeänä pulppuava alkulähde oli suosittu julkaisu nimeltä Onania: Itsesaastutuksen synti (alaotsikko jatkuu oikeastaan monen lauseen mittaisena hirviönä, se ja koko pamfletti on luettavissa englanniksi täältä). Onanian perusväite oli, että muiden oireiden ohella itsetyydytys voi hidastaa kasvua, aiheuttaa epilepsiaa ja tartuttaa tippurin.

1900-luvun alussa alkoi olla jo selvää, että itsetyydytyksessä ei oikeasti ole mitään vaarallista. Nyt on kuitenkin vuosi 2014, ja koska nykyihmisen pahin uhka ei ole epilepsia tai tippuri vaan heikko tuottavuus, aikamme guru pelottelee tietysti laiskistumisella.

Antakaa mennä

Siskot ja veljet. Jättäkää ihmeessä sukuelimenne ja viinakaappinne rauhaan kuukaudeksi. Siitä ei varmasti ole mitään haittaa. Mutta ehkä sen alkoholilakon kaveriksi voisi keksiä jotain muuta, koska masturbointi ei ole se, joka meitä veltostuttaa.

Mikä olisi kiva? NOBNOF? Ei alkoholia, ei hauskuuksia -haaste? NOBNOT? Ei alkoholia, ei Trivago-mainoksia -haaste? NOBNOB? Ei alkoholia, ei parsakaalia -haaste? Tarvittaisiin nimittäin joku, joka saa maailman uskomaan, että parsakaali ei ole ainoastaan pahaa vaan myös mahdollisesti vaarallista. Muuten sitä tarjotaan ikuisesti oikean ruuan lisukkeena.

Lue myös:

3 toimivaa masturbointitekniikkaa naisille

New York Magazinen linkki korjattu 8.8.2014 klo 13.55.