Puhelin putosi vessanpönttöön, apua! Tavallinen riisi ei olekaan veteen pudonneen kännykän hyvä kuivattaja – kokeile pikariisiä.

Kännykkä taskussa vessaan, ei hyvä juttu. Voi nimittäin käydä niin, että reissun jälkeen puhelin on entinen – tai ainakin lähellä sitä. Mikä avuksi?

Vanha konsti on ollut laittaa puhelin tavallisen riisin sekaan kuivumaan. Mutta nyt Gazelle-sivusto on testannut asian ja havainnut että kyseessä onkin urbaanilegenda. Riisi nimittäin imi vettä kaikkein huonoiten testatuista aineista.

Mutta ei hätää. Kotisi kaapeista saattaa silti löytyä tilanteen pelastaja. Voittajaksi selviytyivät silikageeli (eli esimerkiksi jotkut kissanhiekat), couscous ja pikariisi.

Tässä vielä Gazellen ohjeet märän puhelimen pelastamiseksi:

1. Ota se pois vedestä. Heti.

2. Sammuta laite, jos virta on yhä päällä. Näin ehkäiset oikosulun.

3. Irrota, jos mahdollista, puhelimesta sim-kortti, akku, muistikortti ja takakansi. Näin kuivuminen helpottuu.

4. Huuhtele. Jos pudotit puhelimesi likaiseen veteen, huuhtele se. Puhelimesi on jo kastunut, joten pieni huuhtelu ei haittaa vaan on hyödyllinen puhdistaja.

5. Kuivaa. Ravistele kaikki mahdollinen vesi pois, kuivaa pyyhkeellä, vettä kestävällä imurilla tai viileällä hiustenkuivaajalla.

6. Avaa se. Jos puhelimesi on mahdollista avata esimerkiksi ruuvimeisselillä, avaa se. Se tosin vie oikeuden puhelimen takuuhuoltoon, mutta niin vei jo puhelimesi kastuminenkin (puhelimissa on yleensä anturi, jonka avulla kastuminen on mahdollista selvittää huollossa jälkikäteen).

7. Anna kuivua, mieluiten kuivassa ja lämpimässä paikassa. Voit käyttää apunasi tiivistä, pikariisillä tai silikageelillä täytettyä astiaa tai antaa puhelimen kuivua sellaisenaan pöydällä.

8. Älä avaa. Anna puhelimen kuivua rauhassa muutaman päivän ajan.

9. Kokeile käynnistää puhelin. Muistithan ladata luuriasi? Jos se ei käynnisty, kokeile vaihtaa tai vaihdatuttaa akku. Vaikka puhelin ei toimisi kunnolla, synkronointi eli tiedon siirto puhelimelta koneelle saattaa silti toimia. Ota talteen ainakin sim-kortti ja muistikortti, niillä voi ehkä pelastaa osan puhelimessa olleesta datasta.

Lähde: Gazelle

Lue myös:

Vanhoista nokialaisista maksetaan yllättäviä summia

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **