Puhelin putosi vessanpönttöön, apua! Tavallinen riisi ei olekaan veteen pudonneen kännykän hyvä kuivattaja – kokeile pikariisiä.

Kännykkä taskussa vessaan, ei hyvä juttu. Voi nimittäin käydä niin, että reissun jälkeen puhelin on entinen – tai ainakin lähellä sitä. Mikä avuksi?

Vanha konsti on ollut laittaa puhelin tavallisen riisin sekaan kuivumaan. Mutta nyt Gazelle-sivusto on testannut asian ja havainnut että kyseessä onkin urbaanilegenda. Riisi nimittäin imi vettä kaikkein huonoiten testatuista aineista.

Mutta ei hätää. Kotisi kaapeista saattaa silti löytyä tilanteen pelastaja. Voittajaksi selviytyivät silikageeli (eli esimerkiksi jotkut kissanhiekat), couscous ja pikariisi.

Tässä vielä Gazellen ohjeet märän puhelimen pelastamiseksi:

1. Ota se pois vedestä. Heti.

2. Sammuta laite, jos virta on yhä päällä. Näin ehkäiset oikosulun.

3. Irrota, jos mahdollista, puhelimesta sim-kortti, akku, muistikortti ja takakansi. Näin kuivuminen helpottuu.

4. Huuhtele. Jos pudotit puhelimesi likaiseen veteen, huuhtele se. Puhelimesi on jo kastunut, joten pieni huuhtelu ei haittaa vaan on hyödyllinen puhdistaja.

5. Kuivaa. Ravistele kaikki mahdollinen vesi pois, kuivaa pyyhkeellä, vettä kestävällä imurilla tai viileällä hiustenkuivaajalla.

6. Avaa se. Jos puhelimesi on mahdollista avata esimerkiksi ruuvimeisselillä, avaa se. Se tosin vie oikeuden puhelimen takuuhuoltoon, mutta niin vei jo puhelimesi kastuminenkin (puhelimissa on yleensä anturi, jonka avulla kastuminen on mahdollista selvittää huollossa jälkikäteen).

7. Anna kuivua, mieluiten kuivassa ja lämpimässä paikassa. Voit käyttää apunasi tiivistä, pikariisillä tai silikageelillä täytettyä astiaa tai antaa puhelimen kuivua sellaisenaan pöydällä.

8. Älä avaa. Anna puhelimen kuivua rauhassa muutaman päivän ajan.

9. Kokeile käynnistää puhelin. Muistithan ladata luuriasi? Jos se ei käynnisty, kokeile vaihtaa tai vaihdatuttaa akku. Vaikka puhelin ei toimisi kunnolla, synkronointi eli tiedon siirto puhelimelta koneelle saattaa silti toimia. Ota talteen ainakin sim-kortti ja muistikortti, niillä voi ehkä pelastaa osan puhelimessa olleesta datasta.

Lähde: Gazelle

Lue myös:

Vanhoista nokialaisista maksetaan yllättäviä summia

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti