Tuore tutkimus hivelee kissaihmisten egoa.

Huonoja uutisia kaikille koiraihmisille... Tuoreen jenkkitutkimuksen mukaan kissaihmiset ovat koirista pitäviä älykkäämpiä, LiveScience-sivusto uutisoi.

Älykkyysero kävi ilmi Carrollin yliopiston tutkimuksesta, johon osallistui 600 opiskelijaa. Vaikka otanta oli suppea, tulos tuki aikaisempia tutkimuksia siitä, että koira- ja kissaihmiset eroavat luonteeltaan.

Kissoista pitävät ovat introverttejä, avomielisiä ja herkkiä. Koiraihmiset taas ulospäinsuuntautuneita, aktiivisia ja tarkkoja pitämään kiinni säännöistä.

Tutkija Denise Guastello uskoo, että luonteiden erot johtuvat siitä, millaisissa ympäristöissä lemmikit viihtyvät.

– On järkeenkäypää, että koiraihmiset ovat eläväisempiä, koska he ovat paljon ulkona, käyvät lenkeillä ja puhuvat toisille ihmisille. Introvertit ja herkät kissaihmiset taas viihtyvät kotona kirjaa lukien. Kissat kun eivät kaipaa lenkitystä, Guastello kertoi yhdysvaltalaisen Association for Psychological Science -järjestön tiedetapaamisessa.

Tutkimukseen haastatelluista opiskelijoista 60 prosenttia määritteli itsensä koiraihmisiksi, 11 prosenttia kissaihmisiksi ja loput kertoivat pitävänsä kummistakin tai eivät kummistakaan. Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että lemmikkien omistajat saattavat valita lemmikin, joka vastaa heidän omia luonteenpiirteitään.

Lähde: LiveScience

Lue myös:

Koira voittaa miehen – moni nainen viihtyy mieluiten lemmikkinsä kanssa

Kissa ei ole enää vanhanpiian tunnusmerkki – nyt se on kaikkialla