Tuore tutkimus hivelee kissaihmisten egoa.

Huonoja uutisia kaikille koiraihmisille... Tuoreen jenkkitutkimuksen mukaan kissaihmiset ovat koirista pitäviä älykkäämpiä, LiveScience-sivusto uutisoi.

Älykkyysero kävi ilmi Carrollin yliopiston tutkimuksesta, johon osallistui 600 opiskelijaa. Vaikka otanta oli suppea, tulos tuki aikaisempia tutkimuksia siitä, että koira- ja kissaihmiset eroavat luonteeltaan.

Kissoista pitävät ovat introverttejä, avomielisiä ja herkkiä. Koiraihmiset taas ulospäinsuuntautuneita, aktiivisia ja tarkkoja pitämään kiinni säännöistä.

Tutkija Denise Guastello uskoo, että luonteiden erot johtuvat siitä, millaisissa ympäristöissä lemmikit viihtyvät.

– On järkeenkäypää, että koiraihmiset ovat eläväisempiä, koska he ovat paljon ulkona, käyvät lenkeillä ja puhuvat toisille ihmisille. Introvertit ja herkät kissaihmiset taas viihtyvät kotona kirjaa lukien. Kissat kun eivät kaipaa lenkitystä, Guastello kertoi yhdysvaltalaisen Association for Psychological Science -järjestön tiedetapaamisessa.

Tutkimukseen haastatelluista opiskelijoista 60 prosenttia määritteli itsensä koiraihmisiksi, 11 prosenttia kissaihmisiksi ja loput kertoivat pitävänsä kummistakin tai eivät kummistakaan. Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että lemmikkien omistajat saattavat valita lemmikin, joka vastaa heidän omia luonteenpiirteitään.

Lähde: LiveScience

Lue myös:

Koira voittaa miehen – moni nainen viihtyy mieluiten lemmikkinsä kanssa

Kissa ei ole enää vanhanpiian tunnusmerkki – nyt se on kaikkialla

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.