Hei rakas! Niin mäkin sua. Kuva: Shutterstock
Hei rakas! Niin mäkin sua. Kuva: Shutterstock

Ilmassa molemminpuolista kiinnostusta, mutta välissä satoja kilometrejä? Hyvä! Jos kulta joutuu vaihtamaan paikkakuntaa tai rakkaus roihahti netissä, parisuhteelle on luvassa kulta-aikoja.

Etäsuhteessa oppii todella tuntemaan toisen. Fyysisen välimatkan kasvaessa henkinen etäisyys usein pienenee ja avautumisesta tulee helppoa, vaikka sitten yöllisissä Skype-tilityksissä. Juttu luistaa paremmin keskittyneenä kuin arkisissa tilanteissa.

Kaukosuhteessa elävillä on aikaa myös itselleen. Kun muru on välillä pois, on aikaa on harrastuksille, työlle ja ystäville.

Luottamus testataan heti. Kun esimerkiksi asuu eri maissa, mustasukkaisuuskriiseilystä tulee yksinkertaisesti liian kuluttavaa – suhde, josta puuttuu luottamus, loppuu nopeasti.

Etäparit todella arvostavat aikaansa yhdessä. Harvalukuisia yhteisiä hetkiä vaalitaan usein tarkemmin kuin perinteisessä suhteessa. Tapaamisiin on tapana panostaa: jos tapaa kultaansa kerran kolmessa kuukaudessa, haluaa luultavasti kaiken olevan viimeisen päälle.

He ovat mestareita riitojen rauhoittelussa. Kun läheisyys on kortilla, etäsuhteilijat tottuvat selvittämään asian kuin asian puhumalla.

Kaukosuhteessa tietää suhteensa arvon. Päätään ei tarvitse vaivata sillä, onko pelissä todellisia tunteita – jos toista jaksaa kaivata välimatkan päähän, niin taatusti on. Välimatkojen reissaaminen ja tuntikausien Skype-puhelut kertovat aidosta välittämisestä.

Intohimoa riittää. Kun tapaa harvoin, kärsivällisyys joutuu koetukselle, mutta jälleennäkemiset ovat usein yhtä ilotulitusta.

Lähteet: Le Journal des Femmes, Lifehack

Lue myös:

Annika Metsäketo avioliitostaan turkkilaisen Bariksen kanssa: ”Etäsuhde toimii hyvin”

Tutkimus: Etäparit puhuvat syvällisempiä kuin yhdessä asuvat