Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Se on nimittäin pian sunnuntai. Tiedosta asia jo tänään, niin et taas mokaa.

Onko sinulla äiti? Haluatko havahtua perjantai-iltapäivänä siihen, että sunnuntaina on äitienpäivä, että äitisi asuu kaukana, että olet unohtanut muistaa häntä, että enää et ehdi lähettää mitään, ja että et myöskään ehdi kylään? Et halua, et. Joten kätke oheiset toimintaohjeet sydämeesi ja tutkistele niitä siellä.

Keskiviikko 7.5.

Kaupat ja postit ovat auki normaalisti. Jos aiot muistaa äitiäsi postin välityksellä, toimi heti! Postikonttoreistakin saa nykyään mukavia, litteitä lahjoja. Niiden valikoima on hyvin äitienpäivämäinen: Marimekkoa ja muuta dissainia, äiti ilahtuu varmasti.

Huom! Tee postikäynti iltapäivästä, käytä aamupäivä etsimällä korttiin sopivaa runoa netistä.

Torstai 8.5.

Tänään alkaa toimintasesonki niille, joilla on tilaisuus tavata äitiään äitienpäivänä livenä. Kaupat ja postit ovat edelleen auki normaalisti. Keskity ja keksi joku kiva juttu, jolla muistat häntä. Olisiko se

- yhteistä tekemistä, vaikka leffaliput saman illan näytökseen? Tai ravintolailta viikon päähän?
- jotain hauskaa? Hupiranneke Linnanmäelle?
- hemmottelua? Ikkunanpesu, öljyinen päänhieronta?
- kulttuuriäidille jonkin museon ystävien jäsenyys? Sillä saa kutsuja avajaisiin, pääsee tapahtumiin, ilmaisia sisäänpääsyjä.
- yllätys? Paketti on aina kiva. Äitit ovat huonoja ostamaan itselleen vaatteita ja ylellistä kosmetiikkaa, osta sinä.
- jotain hellyyttävää? Tee sama mitä teit pienenä: askartele säälittävä kortti sekä leipomus kahvin kanssa.

Perjantai 9.5.

Vielä ehtii. Kaukana asuvan äidin lapsi: avaa se Interfloran sivu internetissä tänään, huomenna voi jo tehdä tiukkaa.

Lauantai 10.5.

Etsi päiväkävelyn yhteydessä valkovuokkopaikka ja paina se mieleesi. Kerää hyvää mieltä ja kiitollisuutta sydämeesi.

Sunnuntai 11.5.

Ai et suoriutunut? Puhelin käteen sitten vaan, heti aamulla. Kompensoi epäonnistumistasi jälkeläisenä laulamalla luuriin jokin kaunis laulu.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...