Vuonna 2013 Me Naiset -lehdessä esiteltiin ja käsiteltiin lukuisia ilmiöitä ja aiheita, jotka herättivät runsaasti mielipiteitä ja keskustelua. Vieläkö muistat nämä puheenaiheet?

1. Tältä näyttää naisen vartalo


Me Naisten toimitus heitti vaatteet nurkkaan ja paljasti omat muotonsa ja tarinat niiden muotojen takaa. Palkittu juttu herätti heti ilmestyttyään poikkeuksellisen paljon tunteita. Sen tarkoitusta kyseenalaistettiin, kuvissa näkyviä muhkuroita ja makkaroita kauhisteltiin ja toisaalta innostuttiin siitä, että mediasta löytyi kerrankin tilaa normaaleille naisvartaloille. Selväksi tuli ainakin se, että tavallinen naisen vartalo kertoo, kätkee ja kirvoittaa monta tarinaa ja kommenttia.

Lue lisää: Me Naiset riisui: Tältä näyttää naisen vartalo

2. Uusi 5:2-dieetti villitsi


Voiko laihduttaminen todella olla näin helppoa: kaksi paastopäivää viikossa ja muina päivinä saa syödä miten huvittaa? Kyllä voi, huomasivat hittidieettiä kokeilleet naiset. Lisäksi dieetin aloittaminen käy helposti.

Lue lisää: Näin toimii 5:2-dieetti – kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

3. Homosta heteroksi


22-vuotias Amadeus Oilinki kertoi Me Naisten haastattelussa olleensa ensin juhlimista rakastava homo ja muuttuneensa sen jälkeen heteroksi. Nykyään Amadeus on naimisissa naisen kanssa ja pienen pojan isä.

Lue lisää: Amadeus Oilinki: "Eheydyin homosta heteroksi"

4. Tältä näyttää miehen vartalo


Ensin Me Naisten toimituksen mimmit paljastivat kehonsa. Tasapuolisuuden nimissä haastoimme myös Sanoman autolehtien miehet paljastamaan omat kroppansa. Ja voi pojat, nämä miehethän vastasivat haasteeseen!

Lue lisää: Nyt riisuvat autolehtien miehet: Tältä näyttää miehen vartalo

5. Ufo-uskovaisten kosminen rakkaustarina


Eija ja Kalevi Riikonen kertovat kohdanneensa toisensa ensimmäisen kerran avaruusaluksessa 20 000 vuotta sitten. Nyt pariskunta jatkaa tässä maailmassa sitä projektia, joka heiltä silloin jäi kesken.

Lue lisää: Ufo-uskovaiset Eija ja Kalevi: "Kosminen virtaus yhdisti meidät"

6. Perinnöllinen sairaus vei äidiltä pikkutytön


Tia eli äitinä tietäen, että hänen Nella-tyttärensä tulisi kuolemaan ennen kouluikää. Harvinainen perinnöllinen sairaus vei lapsen jo kaksivuotiaana. Perheen riipaiseva tarina kosketti monia.

Perinnöllinen sairaus vei Tian lapsen: "Kamalimpia ovat joulut ja äitienpäivät"

7. Paljasteleva perheenäiti


Ekshibitionistiksi tunnustautuva kolmikymppinen perheenäiti kertoi harrastavansa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelevansa hienovaraisesti – ja nauttivansa siitä ilman syyllisyyttä

Perheenäiti ja ekshibitionisti: "Saatan tyydyttää itseäni bussin takapenkillä"

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla