Me Naiset
|
Outi Pippuri
Kosketus juomaan ja sitten kynsilakan sävyä tiiraamaan – vaihtuuko väri? Kuva: Shutterstock
Kosketus juomaan ja sitten kynsilakan sävyä tiiraamaan – vaihtuuko väri? Kuva: Shutterstock

Opiskelijoiden kehittämä kynsilakka paljastaa väriä vaihtamalla lasiin lisätyt tyrmäystipat. Kaikkien mielestä keksintö ei ole pelkästään hyvä asia.

Neljä opiskelijanuorukaista Pohjois-Carolinan yliopistosta ovat kehittäneet kynsilakan, joka paljastaa lasiin mahdollisesti lisätyt tyrmäystipat.

– Kynsilakkamme avulla naiset voivat vaivihkaa varmistaa juomansa turvallisuuden sekoittamalla juomaansa sormellaan. Jos kynsilakka muuttaa väriä, voi olla varma, että jokin on vialla, he kirjoittavat Undercover Colors -keksintönsä Facebook-sivulla.

Samalla kun Facebook-sivu täyttyy kiittävistä ja innostuneista kommenteista, jotkut naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavista tahoista ovat kuitenkin suhtautuneet kynsilakkakeksintöön kriittisesti. Aktivistien mielestä tällaiset hyvää tarkoittavat keksinnöt voivat vahingossa kääntyä itseään vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mielestäni kaikki, mikä vähentää seksuaalista väkivaltaa, on aina jollain tavalla hyvästä. Mutta meidän täytyy tarkastella asioita kriittisesti, jotta emme tule sysänneeksi vastuuta seksuaalisen väkivallan ehkäisemisestä nuorille naisille itselleen, sanoo Students Active For Ending Rape -ryhmän edustaja Tracey Vitchers Thinkprogress.org-sivustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kynsilakka on vielä kehitysasteella, ja sen markkinoille tuomista varten on perustettu oma keräyssivusto, jonka kautta halukkaat voivat rahoittaa hanketta.

Lähteet: Daily Mail, Facebook, Thinkprogess

Lue myös:

Uutuusvekotin voi estää raiskauksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla