Kosketus juomaan ja sitten kynsilakan sävyä tiiraamaan – vaihtuuko väri? Kuva: Shutterstock
Kosketus juomaan ja sitten kynsilakan sävyä tiiraamaan – vaihtuuko väri? Kuva: Shutterstock

Opiskelijoiden kehittämä kynsilakka paljastaa väriä vaihtamalla lasiin lisätyt tyrmäystipat. Kaikkien mielestä keksintö ei ole pelkästään hyvä asia.

Neljä opiskelijanuorukaista Pohjois-Carolinan yliopistosta ovat kehittäneet kynsilakan, joka paljastaa lasiin mahdollisesti lisätyt tyrmäystipat.

– Kynsilakkamme avulla naiset voivat vaivihkaa varmistaa juomansa turvallisuuden sekoittamalla juomaansa sormellaan. Jos kynsilakka muuttaa väriä, voi olla varma, että jokin on vialla, he kirjoittavat Undercover Colors -keksintönsä Facebook-sivulla.

Samalla kun Facebook-sivu täyttyy kiittävistä ja innostuneista kommenteista, jotkut naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavista tahoista ovat kuitenkin suhtautuneet kynsilakkakeksintöön kriittisesti. Aktivistien mielestä tällaiset hyvää tarkoittavat keksinnöt voivat vahingossa kääntyä itseään vastaan.

– Mielestäni kaikki, mikä vähentää seksuaalista väkivaltaa, on aina jollain tavalla hyvästä. Mutta meidän täytyy tarkastella asioita kriittisesti, jotta emme tule sysänneeksi vastuuta seksuaalisen väkivallan ehkäisemisestä nuorille naisille itselleen, sanoo Students Active For Ending Rape -ryhmän edustaja Tracey Vitchers Thinkprogress.org-sivustolla.

Kynsilakka on vielä kehitysasteella, ja sen markkinoille tuomista varten on perustettu oma keräyssivusto, jonka kautta halukkaat voivat rahoittaa hanketta.

Lähteet: Daily Mail, Facebook, Thinkprogess

Lue myös:

Uutuusvekotin voi estää raiskauksia

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!