Me Naiset
|
Outi Pippuri
Tuossakin kahvikupissa voi lymyillä pöpö. Kuva: Shutterstock
Tuossakin kahvikupissa voi lymyillä pöpö. Kuva: Shutterstock

Työpaikoilla virukset leviävät hetkessä. Puolet työntekijöistä altistuvat taudille muutamassa tunnissa.

Syksyn flunssakausi on korkattu, ja yksi jos toinenkin niiskuttaa nenäänsä ja köhii kurkkuaan. Myös vatsatautia aiheuttava norovirus on iskenyt tavallista aiemmin.

Toimistot ja muut yhteiset tilat tarjoavat oivan leviämisympäristön erilaisille pöpöille. Kun tartunnanaiheuttaja päätyy pinnalle, jota moni koskettaa, virus leviää hetkessä joka puolelle, kertoo Science of us -sivusto.

Tutkijoiden mukaan yhden saastuneen ovenkahvan kautta virus onnistuu jo 2–4 tunnissa tavoittamaan peräti 40–60 prosenttia kaikista toimitilan käyttäjistä ja siellä vierailleista ihmisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erityisen nopeasti taudinaiheuttajat kulkeutuvat ihmisten käsissä esimerkiksi ovenkahvoihin, valonkatkaisimiin, pöytätasoille, hissin nappuloihin, kahvipannun kahvaan, vesihanoihin, puhelimiin ja tietokoneen näppäimistölle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän vuoksi hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää. THL:n käsihygieniatutkimuksen mukaan parhaiten pöpöt torjuu vesi, käsisaippua ja kunnon kuivaus. Kädet tulisi pestä riittävän usein ja aina ennen syömistä ja juomista.

Lue myös:

Tämä yksinkertainen kikka toimii: ei flunssaa yli kymmeneen vuoteen!

Syysflunssakausi alkoi! Näin et tartuta muita

5 vinkkiä flunssaan – paranna oloasi hetkessä

Sisältö jatkuu mainoksen alla