Twerking on niin kuumaa kamaa, että sitä harrastaessa voi sytyttää itsensä tuleen. Katso videolta, jos et usko! Miley Cyrus on yksi tunnetuimmista twerkkaajista, mutta ovat muutkin pyllyään heilutelleet.

Twerking eli kotoisasti twerkkaaminen on nyt virallinen termi. Sana lisättiin Oxfordin sanakirjaan elokuun 2013 lopulla muutaman muun nykysanan, kuten selfien, omakuvan, ohella.

Twerking räjähti ilmiömäiseksi, kun teinisensaatio Miley Cyrus, 20, nähtiin ketkuttelemassa takalistoaan rivosti eli twerkkaamassa MTV:n musiikkivideogaalassa. Cyrus sai huhujen mukaan muun muassa Voguen päätoimittajan Anna Wintourin vihat ylleen härskistä esityksestä.

Cyrus ei kuitenkaan ole mikään twerkkauksen äiti, vaan tanssityyli ja sana ovat tuttuja jo esimerkiksi 1990-luvun hiphopista. Twerkkauksesta sanaili jo DJ Jubilee armaan ysärin alussa. Tuoreista tapauksista taas hittinikkari Diplon tai hänen luotsaamansa Major Lazerin miltei jokaisella musiikkivideolla twerkataan villisti pyllynposket heiluen.

Twerk baby, twerk baby, twerk, twerk, twerk!

Harrastus ei kuitenkaan ole vaaraton – sen todistaa netti-ilmiöksi noussut YouTube-video, jossa twerkkaava tyttö kaatuu lasipöydän päälle ja sytyttää itsensä vahingossa tuleen – ja montaa se jo kyllästyttää. Esimerkiksi R&B-tähti Ciara on toitottanut mediassa, ettei jaksa enää kuulla koko twerkkauksesta, ilmiö kun ei ole edes tuore.

Vaarallista! Twerkkaaminen ei sovi kaikille – tai ehkä kellekään...

– Twerkkaamisessa ei ole mitään uutta. Olen kotoisin Atlantasta, jossa peppua on heiluteltu jo pitkään, Ciara totesi New York Magazinelle.

Vaarallinen, kyllästyttävä – ja vielä nolo! Miettisin tämän harrastuksen aloittamista kahdesti.

Major Lazerin videoissa hytkytellään mitä mielikuvituksellisimmissa asennoissa.

Miley kuuman perunan äärellä eli twerkkaamassa kohdassa 1:28.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!