Emmy-palkitussa sarjassa nähdään muun muassa Pierre Perrier.
Emmy-palkitussa sarjassa nähdään muun muassa Pierre Perrier.

Uutuussarjan ensimmäinen jakso hätkähdyttää realistisuudellaan.

Monet vannoutuneet fanit jo Areenassa kerännyt ranskalainen huipputrilleri Kuolleista palanneet nähdään nyt television puolella.

Periaatteessa Kuolleista palanneet on zombie-sarja. Paitsi ettei ole ollenkaan. Tavallaan sitä voisi kuvailla eurooppalaisen vanhan sivistysvaltion näkemykseksi siitä, mitä voisi tapahtua, jos kuolleet heräisivät eloon. Nämä vainajat eivät nimittäin syö läheisiään vaan istuvat pöytään ja syövät heidän kanssaan. Muutenkin he vaikuttavat olevan lähes täsmälleen samanlaisia kuin eläessään, vain unta he eivät enää tarvitse.

Kahdeksanosaisen sarjan tapahtumat sijoittuvat pikkukaupunkiin, jota on muutama vuosi aikaisemmin kohdannut suuri tragedia: luokkaretkeläisten bussi on syöksynyt rotkoon ja kaikki mukana olleet kuolleet. Yksi heistä, teini-ikäinen Camille on ensimmäisiä, joka palaa kotiin. Hänen lisäkseen vanhoille kotikaduille ilmaantuvat muun muassa nuori murhattu poika sekä jo kauan kuolleena ollut sarjamurhaaja. Palaajia ei suinkaan ole hautausmaan täydeltä, vain muutama.

Sarja tarttuu siihen, minkä kauhuelokuvat ja -sarjat melkein aina unohtavat: miten omituista, kauheaa ja pelottavaa olisi, jos jotain yliluonnollista oikeasti tapahtuisi. Miltä oikeasti tuntuisi, jos neljä vuotta kuolleena ollut tytär kävelisi muina miehinä sisään eikä muistaisi itse kuolleensa? Pelko, kauhu, ilo  ja toivo vuorottelevat läheisten kasvoilla tavalla, joka on helppo uskoa. Saivatko minun toiveeni ja rukoukseni tämän aikaiseksi? Kauanko tämä kestää?

Jos ette löytäneet tätä helmeä netissä, nyt on aika!

Kuolleista palanneet, Teema klo 21.00

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00