Emmy-palkitussa sarjassa nähdään muun muassa Pierre Perrier.
Emmy-palkitussa sarjassa nähdään muun muassa Pierre Perrier.

Uutuussarjan ensimmäinen jakso hätkähdyttää realistisuudellaan.

Monet vannoutuneet fanit jo Areenassa kerännyt ranskalainen huipputrilleri Kuolleista palanneet nähdään nyt television puolella.

Periaatteessa Kuolleista palanneet on zombie-sarja. Paitsi ettei ole ollenkaan. Tavallaan sitä voisi kuvailla eurooppalaisen vanhan sivistysvaltion näkemykseksi siitä, mitä voisi tapahtua, jos kuolleet heräisivät eloon. Nämä vainajat eivät nimittäin syö läheisiään vaan istuvat pöytään ja syövät heidän kanssaan. Muutenkin he vaikuttavat olevan lähes täsmälleen samanlaisia kuin eläessään, vain unta he eivät enää tarvitse.

Kahdeksanosaisen sarjan tapahtumat sijoittuvat pikkukaupunkiin, jota on muutama vuosi aikaisemmin kohdannut suuri tragedia: luokkaretkeläisten bussi on syöksynyt rotkoon ja kaikki mukana olleet kuolleet. Yksi heistä, teini-ikäinen Camille on ensimmäisiä, joka palaa kotiin. Hänen lisäkseen vanhoille kotikaduille ilmaantuvat muun muassa nuori murhattu poika sekä jo kauan kuolleena ollut sarjamurhaaja. Palaajia ei suinkaan ole hautausmaan täydeltä, vain muutama.

Sarja tarttuu siihen, minkä kauhuelokuvat ja -sarjat melkein aina unohtavat: miten omituista, kauheaa ja pelottavaa olisi, jos jotain yliluonnollista oikeasti tapahtuisi. Miltä oikeasti tuntuisi, jos neljä vuotta kuolleena ollut tytär kävelisi muina miehinä sisään eikä muistaisi itse kuolleensa? Pelko, kauhu, ilo  ja toivo vuorottelevat läheisten kasvoilla tavalla, joka on helppo uskoa. Saivatko minun toiveeni ja rukoukseni tämän aikaiseksi? Kauanko tämä kestää?

Jos ette löytäneet tätä helmeä netissä, nyt on aika!

Kuolleista palanneet, Teema klo 21.00