Vakavan Kasper Juulin roolissa tunnettu näyttelijä Pilou Asbæk on nyt Euroviisu-juontaja. Kuva: Reuters
Vakavan Kasper Juulin roolissa tunnettu näyttelijä Pilou Asbæk on nyt Euroviisu-juontaja. Kuva: Reuters

Joko ehdit ihmetellä, mitä Vallan Linnakkeen vakava Kasper Juul tekee Euroviisu-lavalla?

Hei te poliittisen draaman ystävät! Joko olette kaivanneet Yle Fem -kanavan Vallan linnake -sarjaa? Jatkoa ei ikävä kyllä ainakaan toistaiseksi ole luvassa, mutta helpotusta pahimpaan ikävään tarjoaa Birgitte Nyborgin viestintäpäällikkö Kasper Juul.

Miehen voi nimittäin nähdä Euroviisujen juontajana – tällä kertaa tietenkin ihan omana itsenään eli Pilou Asbækina. 30-vuotias Asbæk vilahti jo viisujen ensimmäisessä semifinaalissa, mutta hänet nähdään ruudussa  myös toisessa semifinaalissa tänään torstaina sekä varsinaisessa finaalissa lauantaina.

Helmikuussa The Guardian -lehti ehti jo epäillä, onko Asbækista heittäytymään viisujen camp-henkeen. Miehen kasvot kun yhdistyvät Vallan linnakkeen urakeskeiseen, kivikasvoiseen Kaspar Juuliin, jota riepovat lapsuuden traumat. Guardian hämmästeli Asbækin valintaa myös siksi, ettei hän ole mikään varsinainen juontaja. Myöhemmin lehti kuitenkin pyörsi epäilynsä, ja nyt se julistaa Asbækin olevan täydellinen tyyppi viisuihin.

Näyttelijä on silti saanut vastata kyllästymiseen asti kysymyksen "olet vakava näyttelijä, miksi lähdit Euroviisuihin?" Hänen vakiovastauksensa on ollut:

– En ole koskaan kieltäytynyt juhlista!

Eikä näyttelijän huumorintaju Twitterin perusteella näyttäisi olevan kuivimmasta päästä. Hän nimittäin kuvailee Twitterin esittelytekstissä olevansa "näyttelijä, juoppo ja iskä".

Ja ovathan Asbækin kasvot tutut jo monissa maissa, sillä Vallan linnake on myyty yli 70 maahan. Ensimmäisen semifinaalin perusteella ainut moka on se, että Asbækin rooli näyttää jäävän harmittavan pieneksi kahden muun juontajan, Nikolaj Koppelin ja Lisa Rønnen, rinnalla.

Euroviisujen toinen semifinaali TV2:ssa torstaina 8.5. klo 22. Lähetyksessä selviää myös, pääseekö Suomen Softengine finaaliin.

Lue myös:

Softenginen Topi Latukka jätti työnsä Euroviisujen takia

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin.

IS TV-LEHTI:  Eläinmaailman moninaisuutta tarkasteleva ruotsalainen tietopaketti Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa (Djursjukhuset, 1997–) jatkuu keväällä 2016 valmistunein jaksoin. Visuaalisestikin runsas sarja tutustuu eläinlääkärien työn monipuolisuuteen sekä Ruotsissa että kauempana. Tämän kauden eksoottinen kohde on eteläinen Afrikka.

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin, joka juontaa sarjaa vuoden 2008 jaksoista tutulla hurtilla huumorilla, mutta asiaa unohtamatta.

On hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Itsensä täysillä likoon pistävä Ankka vetää jokaisessa jaksossa toistuvia osuuksia. Ankan kalat -osiossa hän sukeltelee vaarallisten evällisten keskellä. Nordens Ark -eläintarhassa hän oppii, kuinka harvinaisia eläimiä suojellaan. Ankan kissa & koira -pätkässä hän ottaa selvää, miksi hänen omat lemmikkinsä käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Viikon Ankassa hän ottaa lyhyesti esille jonkin mielenkiintoisen eläinknopin.

Ensimmäisessä jaksossa Ankka ottaa lisäksi selvää hevosten dopingtesteistä. Rågenklint puolestaan seuraa Namibiassa, kuinka gebardeja palautetaan takaisin luontoon. Ruotsissa hän tutustuu häntäänsä kipuilevaan kissaan ja syöpää sairastavaan mäyräkoiraan.

Näissä kohtauksissa on hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa, TV2 pe klo 16.00

Juha-Pekka Ristmeri saa idean rakennuttaa talon, joka kestää sata vuotta – ja maksaa yllättävän paljon.

IS TV-LEHTI: Uuden Sadan vuoden talo -sarjan alussa annetaan viitteitä siitä, että kaikki ei suju aivan niin kuin Strömsössä. Juha-Pekka Ristmeri saa selville, että hänen edesmenneiden vanhempiensa rakentama 50-vuotias talo Porissa on homeen saastuttama, ja se pitää purkaa. Tampereella asuva mies saa idean rakennuttaa talon, joka kestää sata vuotta. Lisäksi tämä taltioidaan kymmenosaiseksi tv-ohjelmaksi.

Ei siinä mitään, mutta arkkitehtonisesti talo on suureellinen, ja lisäksi rakennusaikataulu on tiukka. Elina-vaimo ei varauksettomasti ihastu ajatukseen, että tästä lähtien lomat vietetään Porissa.

Aikuiset lapsetkin luonnehtivat isäänsä mieheksi, joka saa aikaiseksi, mutta ei aina pohdi ideoitaan loppuun asti.

Arkkitehti Jukka Koivula, joka talon piirtää, huomauttaa jossain vaiheessa, että normaalisti tehtäisiin kustannusarvio ensin, mutta nyt ei sellaista ole näkynyt. Kustannuksien arvioidaan jo ensimmäisessä jaksossa nousevan 450 000 eurosta 650 000 euroon.

Vaikka kaikkea hankaluutta ennakoidaan, sujuu ensimmäinen osa kummallisen sutjakkaasti. Hikipisaraakaan ei näy Ristmeren otsalla, kun hän juoksee tontin naapureissa tarkistamassa mielipiteet tai vierailee eri virastoissa. Kyyneltä ei vierähdä, kun vanha koti runnotaan maan pinnalle.

Tällaisessa sarjassa saisi olla näkyvissä enemmän tunteita sekä raa'an työn voimaa.

Luonteet siis lyönevät yhteen, hankaluuksia seurannee ja Ristmeri on maksumiehenä.

Toivottavasti niihin päästään kiinni toisessa jaksossa. Ainakin vahvaa porilaista puhuvan timpurin Esa Dahlin astuminen ensimmäisen jakson viime metreillä kuvaan luo odotuksia tulevasta, kun hän lisäksi luikauttaa: ”Täytyykö vanhal arkkitehdil men näyttää millai piirretää?”

Luonteet siis lyönevät yhteen, hankaluuksia seurannee ja Ristmeri on maksumiehenä. Tätä olisi suonut näytettävän jo alkumetreiltä alkaen.

Unelma on toki kaikin puolin hieno, kun isolle tontille tehdään vanhojen puiden lomaan uusi kaunis rakennus kestävän periaatteen mukaisesti. Puutaloon suunnitellaan upea kasvihuone, sinne tulee aurinkopuutarha, ja katolle laitetaan aurinkokennoja. Kakkosjaksossa perustyöt lähtevät liikkeelle.

 Sadan vuoden talo, TV1 to klo 20.00