Vakavan Kasper Juulin roolissa tunnettu näyttelijä Pilou Asbæk on nyt Euroviisu-juontaja. Kuva: Reuters
Vakavan Kasper Juulin roolissa tunnettu näyttelijä Pilou Asbæk on nyt Euroviisu-juontaja. Kuva: Reuters

Joko ehdit ihmetellä, mitä Vallan Linnakkeen vakava Kasper Juul tekee Euroviisu-lavalla?

Hei te poliittisen draaman ystävät! Joko olette kaivanneet Yle Fem -kanavan Vallan linnake -sarjaa? Jatkoa ei ikävä kyllä ainakaan toistaiseksi ole luvassa, mutta helpotusta pahimpaan ikävään tarjoaa Birgitte Nyborgin viestintäpäällikkö Kasper Juul.

Miehen voi nimittäin nähdä Euroviisujen juontajana – tällä kertaa tietenkin ihan omana itsenään eli Pilou Asbækina. 30-vuotias Asbæk vilahti jo viisujen ensimmäisessä semifinaalissa, mutta hänet nähdään ruudussa  myös toisessa semifinaalissa tänään torstaina sekä varsinaisessa finaalissa lauantaina.

Helmikuussa The Guardian -lehti ehti jo epäillä, onko Asbækista heittäytymään viisujen camp-henkeen. Miehen kasvot kun yhdistyvät Vallan linnakkeen urakeskeiseen, kivikasvoiseen Kaspar Juuliin, jota riepovat lapsuuden traumat. Guardian hämmästeli Asbækin valintaa myös siksi, ettei hän ole mikään varsinainen juontaja. Myöhemmin lehti kuitenkin pyörsi epäilynsä, ja nyt se julistaa Asbækin olevan täydellinen tyyppi viisuihin.

Näyttelijä on silti saanut vastata kyllästymiseen asti kysymyksen "olet vakava näyttelijä, miksi lähdit Euroviisuihin?" Hänen vakiovastauksensa on ollut:

– En ole koskaan kieltäytynyt juhlista!

Eikä näyttelijän huumorintaju Twitterin perusteella näyttäisi olevan kuivimmasta päästä. Hän nimittäin kuvailee Twitterin esittelytekstissä olevansa "näyttelijä, juoppo ja iskä".

Ja ovathan Asbækin kasvot tutut jo monissa maissa, sillä Vallan linnake on myyty yli 70 maahan. Ensimmäisen semifinaalin perusteella ainut moka on se, että Asbækin rooli näyttää jäävän harmittavan pieneksi kahden muun juontajan, Nikolaj Koppelin ja Lisa Rønnen, rinnalla.

Euroviisujen toinen semifinaali TV2:ssa torstaina 8.5. klo 22. Lähetyksessä selviää myös, pääseekö Suomen Softengine finaaliin.

Lue myös:

Softenginen Topi Latukka jätti työnsä Euroviisujen takia