Palomiehenä ja sairaankuljettajana työskentelevälle Joonas Palkoselle penisilliinikysymys tuotti vaikeuksia. Kuva: Nelonen
Palomiehenä ja sairaankuljettajana työskentelevälle Joonas Palkoselle penisilliinikysymys tuotti vaikeuksia. Kuva: Nelonen

Joonas Palkonen sai huomata, että yleisöön ei aina ole luottamista Haluatko miljonääriksi -kilpailussa. Ei edes silloin, vaikka enemmistö olisi samaa mieltä.

Lauantai-illan Haluatko miljonääriksi -jaksossa illan ensimmäinen pelaaja joutui kinkkiseen tilanteeseen. Neljä ensimmäistä kysymystä olivat 27-vuotiaalle Joonas Palkoselle helppoja, ja hän tiesi oikeat vastaukset saman tien. Mutta viides eli 1000 euron arvoinen kysymys tuotti vaikeuksia helsinkiläiselle palomies-sairaankuljettajalle.

Kysymys kuului: Ketä seuraavista herroista pidetään yleisesti penisilliinin keksijänä?

A: Alexander Fleming

B: Isaac Newton

C: Galileo Galilei

D: Alfred Nobel

Joonas päätteli, että Isaac Newton tai Galileo Galilei eivät ainakaan ole oikeita vastauksia. Hän sanoi, että arvelee vastauksen olevan Nobel, mutta ei kuitenkaan tiedä vastausta. Joonas ei olisi halunnut käyttää oljenkorsia alkuvaiheessa kilpailua, mutta päätti lopulta turvautua yleisön apuun.

Hän valitsi katsomosta kolme hieman varttuneempaa herrasmiestä, kaikki sattumoisin espoolaisia. Kaksi miehistä olivat samaa mieltä oikeasta vastauksesta. He vaikuttivat melko varmoilta.

”Olen täysin eri mieltä.”

– Penisilliini oli aikoinaan yksi merkittävimpiä löydöksiä. Ja näistä henkilöistä luulen, että henkilö, joka sen aikoinaan keksi, sai Nobelin palkinnon. Luulen tietäväni, että se on Alfred Nobel, Arvo perusteli vastaustaan.

– Olen ihan samaa mieltä. D se on, Tero vastasi itsevarmasti.

Sen sijaan kolmas vastaaja, Matti, oli täysin eri mieltä. Hän kertoi vastauksensa kaikista vakuuttavimmin.

– Olen täysin eri mieltä. Se on A Fleming. Sen takia, että mä tiedän, Matti vakuutti.

Joonas hämmentyi herrasmiesten vastauksista.

– Nii, tota. Kaksi vastaan yksi. Mutta yksi oli varma, ja kaksi ei olleet ehkä niin varmoja, Joonas tuskaili lähetyksessä.

Joonas oli itse alun perin miettinyt Nobelia, ja nyt kaksi yleisöstä oli hänen kanssaan samaa mieltä. Ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa muistutti taas Joonasta, että tällä on vielä kaksi oljenkortta käyttämättä. Joonas ei olisi halunnut tuhlata niitä, mutta turvautui silti vielä 50:50-oljenkorteen.

Lopulta kone poisti kaksi varmasti väärää vastausta. Joonaksen onneksi jäljelle jäivät A (Fleming) ja B (Newton). Tämän jälkeen Joonas päätti uskoa Mattia ja vastasi A eli Fleming. Se oli oikea vastaus.

Haluatko miljonääriksi Nelosella lauantaisin kello 20.00. Uusinta sunnuntaisin kello 19.00.

 

Kysely

Olisitko tiennyt oikean vastauksen penisilliinikysymykseen?

Kyllä.
Kyllä.
71.8%
En.
En.
19.2%
Vaikea sanoa, koska tilanne on aivan erilainen studiossa kuin kotisohvalla.
Vaikea sanoa, koska tilanne on aivan erilainen studiossa kuin kotisohvalla.
9.6%
Ääniä yhteensä: 135

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00