Meeri Koutaniemi ja Arman Alizad pohtivat ohjelmassaan, miten ihminen pääsee yli traagisista kokemuksistaan.
Meeri Koutaniemi ja Arman Alizad pohtivat ohjelmassaan, miten ihminen pääsee yli traagisista kokemuksistaan.

Pahan jälkeen -dokumenttisarjassa kuullaan kahdeksan tarinaa selviytymisestä ja anteeksiannosta.

IS TV-LEHTI: Miten pahan kokenut ihminen pystyy antamaan anteeksi?

Tuottaja-toimittaja Arman Alizad ja valokuvaaja-toimittaja Meeri Koutaniemi esittelevät Pahan jälkeen -dokumenttisarjassa kahdeksan tarinaa selviytymisestä. Kaikki Armanin ja Meerin kohtaamat ihmiset ovat kokeneet hyvin traagisia tapahtumia.

– Kaikki tarinat ovat tosi kauniita, vaikka aiheet ovat vaikeita ja rankkoja. Pohjimmiltaan tarinat kertovat kuitenkin vahvoista ihmisistä, jotka ovat valinneet positiivisen asenteen elämään, Arman kertoo.

– Minua on aina kiinnostanut, miten ihminen sopeutuu ja taistelee elämästä. Selviytymisvietti on niin sisäänrakennettua.

”Happoiskun uhrien haastatteleminen Intiassa oli yksi vaikeimmista kuvausreissuista ikinä.”

Kaksikko on matkannut tarinoiden perässä ympäri maailmaa. He ovat tavanneet huumeongelmaisia Romanian kaduilla ja viemäreissä, ympärileikattuja tyttöjä Keniassa ja Burman pakolaisia Thaimaassa.

Meeri oli tutustunut aiemmin tyttöjen ympärileikkaukseen, Armania taas kiinnostivat happoiskun uhrit Intiassa.

– Se oli yksi vaikeimpia haastatteluja ja kuvausreissuja, mitä olen ikinä tehnyt. Tapasin perheen, jonka isä oli kaatanut happoa kahden pienen tyttärensä ja vaimonsa päälle, koska vaimo ei ollut saanut poikalasta. Perheen puolitoistavuotias tytär kuoli hapon aiheuttamiin tulehduksiin.

Happoiskusta on jo lähes 20 vuotta, ja nyt Arman halusi tietää, miten perheen toinen tytär on pystynyt antamaan isälleen anteeksi. Tytär sokeutui ja perheen äiti sai vakavia fyysisiä vammoja. Koko perhe asuu edelleen samassa talossa.

– Perheen isä katuu tekoaan, ja tytär on antanut sen anteeksi – äiti ei. Puhumme tyttären kanssa ohjelmassa siitä, miten hän ei olisi pystynyt jatkamaan omaa elämäänsä, ellei hän olisi antanut isälleen anteeksi.

 Arman haluaa tarinoillaan avata myös sitä, mitä kaikkea pahojen tekojen taustalta löytyy.

– Esimerkiksi tässä tapauksessa en hae isälle mitään empatiaa, mutta ymmärrystä sille teon syylle. 

Kuvausmatka oli Armanille henkilökohtaisestikin vaikea.

– Itselläni on kolme tytärtä, ja peilaan näitä tarinoita koko ajan omiin lapsiini.

Yksi ulkomaisista tarinoista kertoo kolmesta Utön ampumistragediasta selvinneistä. Suomessa on kuvattu kolme tarinaa: mukana on koulukiusauksen uhri sekä harvinaiseen luustohauraussairauteen sekä syöpään sairastuneita ihmisiä.

Jokaisessa jaksossa Meeri ja Arman myös keskustelevat keskenään tapaamistaan ihmisistä ja heidän kohtaloistaan. Henkilöiden elämäntilanteita mietitään eri kanteilta, avataan, pureskellaan ja pohditaan.

Pahan jälkeen, Liv to klo 22.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Utöya

”Yksi vaikeimmista haastatteluista ikinä” – Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen ohjelmassa nähdään rankkoja selviytymistarinoita

Vierailija kirjoitti: Onko Utöllä ollut joku ampumistragedia??? En muista lukeneeni. Toki jokainen lukija ymmärsi, että kyseessä on typo tai autocorrect. Vaikket itse artikkelin aihetta sarkasmin keinoin kommentoinutkaan, niin silti vaikeaan aiheeseen kommentoiminen sarkasmilla ei välttämättä ole fiksua. Noin pieni kirjoitusvirhe on sen verran mitätön juttu aiheen suuruuden rinnalla. Onhan kirjoitusasu muuten hyvää suomen kieltä. Ja tämä vain minun mielipiteeni.
Lue kommentti

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00