Blacklistin tenho perustuu pitkälti Rediä näyttelevän James Spaderin hienoon rooliin. Hän on yhtä aikaa nerokas pahis ja lähes sympaattinen tavis.

Raymond ”Red” Reddington on nerokas rikollinen, joka on paennut virkavaltaa jo vuosikymmenien ajan. Hän on myynyt osaamistaan terroristeille ja pahantekijöille ympäri maailmaa ja on vastuussa lukuisista kuolonuhreista. FBI:lla ei ole hajuakaan, miten hänet saisi kiinni – ei, ennen kuin hän eräänä päivänä kävelee sisään FBI:n päämajaan ja antautuu.

Red on valmis paljastamaan tietojaan mutta yhdellä ehdolla: hän haluaa puhua vain nuorelle, vastavalmistuneelle profiloijalle Elizabeth Keenille. Tästä alkaa kotimaassaan USA:ssa kovasti kehuja kerännyt jännityssarja Blacklist, ja varsin vetävästi alkaakin. Alkuasetelmaltaan sarja tuo mieleen elokuvan Uhrilampaat, mutta nopeat juonenkäänteet kuljettavat juonta niin vilkkaasti, että jo pilottijaksossa kaikki ehtii kääntyä ylösalaisin moneen kertaan.

Nuorelta ja viattomalta vaikuttavan Elizabethin menneisyydestä paljastuu salaisuuksia, eikä hänen avioliittonsakaan ole niin perinteinen kuin vaikuttaa. Kaikesta tästä ja paljosta muustakin Red on mystisellä tavalla selvillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jatkossa Red paljastaa rikollisia ”Mustalta listaltaan” yhden kerrallaan ja agentit pyydystävät heitä parhaansa mukaan. Isommat juonikuviot kertovat siitä, miksi Elizabeth vaikuttaisi olevan Redille jonkinlainen pakkomielle. Vai onko kaikki pelkkää kissa–hiiri-leikkiä, josta mies nauttii täysin rinnoin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blacklistin tenho perustuu pitkälti Rediä näyttelevän James Spaderin hienoon rooliin. Hän on yhtä aikaa nerokas pahis ja lähes sympaattinen tavis. Sarjaa on pakko seurata, jotta saisi joskus tietää, millaisen hämähäkinseitin Red aikoo paljastuksillaan loppujen lopuksi kutoa ja mikä oli Elizabethin rooli hänen suunnitelmissaan.

Mistä näitä hyviä sarjoja oikein riittää?

Blacklist,

TV5 ti klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla