Ensitreffit alttarilla -pareista kiinnostavin pariskunta on tällä hetkellä Johanna ja Markus.

Ensitreffit alttarilla -Marin ja -Petrin suhde vaikuttaa täysin toivottomalta, vaikka pientä toivonkipinää onkin. Esan ja Aliisan suhde taas näyttää lupaavalta. Mutta Johannasta ja Markuksesta ei oikein ota selvää – siksi he ovat tällä hetkellä ohjelman kiinnostavin pari. Tavallaan Johannalla ja Markuksella näyttää menevän ihan kivasti, mutta ovatko he kuitenkaan sopivia toisilleen?

”Itsellä on tosi voimakas halu, että me saadaan tämä juttu toimimaan.”

Johanna ja Markus ovat kamppailleet eniten siinä, että ymmärtäisivät toistensa erilaisia tapoja kommunikoida. Johanna on varsin suorapuheinen, kun Markus taas funtsailee ennen kuin avaa suunsa. Silti ohjelmassa on käynyt selväksi, että molemmat ovat sitoutuneita toisiinsa ja haluavat oppia ymmärtämään toista. Tiistain jaksossa pari kertoo, millaisia ajatuksia heillä on toisistaan ja suhteestaan.

– Pelkään, että mitä, jos meistä ei tulekaan mitään – kun itsellä on tosi voimakas halu, että me saadaan tämä juttu toimimaan. Vaikka kyllähän mä myönnän, että unohdan koko ajan, miten pieni hetki me ollaan vasta tunnettu, Johanna miettii jaksossa.

”Ei tämä ainakaan tähän muutamaan kuukauteen pääty.”

Johanna ja Markus ovat tähän mennessä viettäneet aikaa pääosin vain Johannan kotipaikkakunnalla Turussa. Tiistain jaksossa he lähtevät Markuksen kotipaikkakunnalle Porvooseen. Siellä he vierailevat Markuksen vanhempien luona. Kuva: Ava
Johanna ja Markus ovat tähän mennessä viettäneet aikaa pääosin vain Johannan kotipaikkakunnalla Turussa. Tiistain jaksossa he lähtevät Markuksen kotipaikkakunnalle Porvooseen. Siellä he vierailevat Markuksen vanhempien luona. Kuva: Ava

Markuskin myöntää, että parilla on tullut monia hetkiä, kun toinen on alkanut ärsyttää. Hän pitää sitä kuitenkin luonnollisena.

– Se ajatus  mikä mulla on... niin, ei tämä ainakaan tähän muutamaan kuukauteen pääty. Itse näkisin tämän vähän pidemmällä aikajänteellä tämän homman.

Mitä sinä olet mieltä? Vaikuttaako Johanna ja Markus sopivalta parilta? Äänestä jutun lopussa!

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Kysely

Vaikuttaako Johanna ja Markus mielestäsi sopivalta parilta?

Kyllä.
Kyllä.
85.7%
Ei.
Ei.
14.2%
Ääniä yhteensä: 1054
qmg

Yhden Ensitreffit alttarilla -parin suhde on mysteeri: ”Pelkään sitä, jos meistä ei tulekaan mitään”

kuulkaas nyt nuoret te sielä jossain niin sen pitää ollakkin että ei saa kaikkea tuoda julki heti ja toisekseen olette päässeet yli jo sen ensimmäisen riitanne josko tuo oli välttämätön ja se on minusta aika hyvä piirre nimittäin siinä paria katsotaankin että välittääkö hän sinusta? Ja niimpä että pohditte kimpassa näitä teidän tunteita niin sehän on OIKEIN HYVÄ MERKKI minä sanon että jatkoon vaan kun selvitätte välit aina kun pohditte näitä tai noita asioita kullanmuruja ,kyllä on sopivin pari...
Lue kommentti

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30